Jalkapallon tilapäinen sääntömuutos vahvistettiin – voimaan myös Suomessa - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Jalkapallon tilapäinen sääntömuutos vahvistettiin – voimaan myös Suomessa

Koronaviruksen takia tiiviiksi äityvän otteluruuhkan aiheuttamia rasituksia helpotetaan sallimalla enemmän pelaajavaihtoja.

Veikkausliiga pääsee näillä näkymin alkamaan heinäkuussa. Arkistokuva viime kauden ottelusta Ilves–HJK.­

8.5.2020 20:11

Jalkapallon säännöistä vastaava järjestö Ifab ilmoitti perjantaina väliaikaisesta muutoksesta pelaajavaihtoja koskevaan sääntöön. Koronaviruksen takia tiiviiksi äityvän otteluruuhkan aiheuttamia rasituksia helpotetaan säännöllä, joka sallii jopa viisi pelaajavaihtoa ottelussa.

Sääntö tulee voimaan välittömästi ja on voimassa vuoden loppuun, mutta se voidaan tarvittaessa ulottaa kattamaan koko kauden 2020–21 sekä ensi vuoden kesälle siirretyn EM-lopputurnauksen.

Sarjoilla on mahdollisuus ottaa väliaikainen muutos käyttöön tai pitäytyä normaalilukemassa eli kolmessa vaihdossa. Palloliitto ilmoitti, että Suomessa muutos otetaan käyttöön kaudella 2020 kaikissa niissä miesten ja naisten valtakunnallisissa sarjoissa ja kilpailuissa, joissa normaalisti on käytössä kolmen pelaajan vaihto-oikeus ottelua ja joukkuetta kohden.

Lisääntyneen vaihtomäärän mahdollistamaa ajanpeluuta ehkäistään sillä, että joukkueella on viiteen vaihtoonsa maksimissaan kolme mahdollisuutta. Jatkoajalle venyvissä peleissä olisi käytettävissä kuudeskin vaihto. "Lentävä vaihto" eli jo pois vaihdetun pelaajan vaihtaminen takaisin peliin ei jatkossakaan ole aikuisten peleissä mahdollista.

Ifab kertoi myös, että VAR-videotuomarointia käyttävät sarjat voivat halutessaan keskeyttää videotuomaroinnin toistaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?