Koronaviruksen saanut italialaispelaaja kuvaili sairastumistaan – ”Kuumetta, päänsärkyä, silmiäni poltti” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Italialaisella pelaajalla on koronavirus – kertoo ensioireista ja miten sairaus eteni: ”Tiesin heti”

Italialaispelaaja Alessandro Favalli kuvaili BBC:lle, miltä koronaviruksen saaminen tuntui.

Alessandro Favalli kuvaili sairastumistaan.­

20.3. 14:00

– Tiesin heti, mikä meillä oli. Heräsin maanantaina 2. maaliskuuta, enkä tuntenut oloani hyväksi. Minulla oli kuumetta, päänsärkyä ja silmiäni poltti. Oireita oli ollut jo yöllä, olin saanut kylmänväristyksiä, italialainen jalkapalloilija Alessandro Favalli kuvaili sairastumistaan.

Hän sai positiivisen koronavirustestituloksen neljä päivää myöhemmin.

Pelaaja kuvaili sairastumistaan BBC:lle antamassaan puhelinhaastattelussa.

Favalli pelaa Reggianan joukkueessa Serie C:ssä eli Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Myös hänen sukulaisillaan oli samoja oireita kuin hänellä itsellään. Perhe oli kokoontunut nauttimaan yhteistä illallista vain muutama päivä ennen kuin Favallin oireet tulivat.

– Kivulias päänsärkyni ei kestänyt pitkään. En ollut peloissani, oloni ei ollut niin huono. Olin enemmän huolissani sukulaisten puolesta. Se (virus) iski heihin kovempaa – ehkä siksi, että kyseessä on eri ikäisiä ja eri kunnossa olevia ihmisiä, 27-vuotias Favalli sanoi.

Ruoka oven eteen

Pelaaja vetäytyi eristyksiin yhteen kotitalonsa huoneista. Hänen vaimonsa Miriam teki pelaajalle ruokaa ja jätti annoksen lautasella aina hänen huoneensa oven eteen. BBC:n artikkelin mukaan vaimolla ei ollut mitään oireita.

Favalli kritisoi sitä, että Italian päättäjiltä kesti kauan ennen kuin maan jalkapallosarjat lopulta keskeytettiin. Helmikuussa Italiassa joitakin otteluita siirrettiin, ja 3. maaliskuuta ottelut määrättiin pelattaviksi tyhjille katsomoille.

Alessandro Favalli kritisoi päättäjien hidasta reagointia.­

Ovet lyötiin kiinni virallisesti vasta 10. maaliskuuta, kun Italian pääministeri Giuseppe Conte määräsi asian.

– Tyhjille katsomoille pelaaminenkin oli virhe. Pelaajat voivat saada tartunnan kentällä ja levittää tautia eteenpäin. Luultavasti asiaa (koronaviruksen leviämistä) ei otettu riittävän vakavasti. Olen varma, että jos Serie A:n pelaaja olisi antanut positiivisen testituloksen niihin aikoihin (kuin minä), sarja olisi keskeytetty välittömästi, Favalli sanoi.

Ensimmäinen Italian pääsarjan Serie A:n pelaaja, joka antoi positiivinen koronatestituloksen, oli Juventuksen Daniele Rugani.

Daniele Rugani, Juventus.­

Ruganin sairastumisesta uutisoitiin 11. maaliskuuta eli lähes viikko sen jälkeen, kun Favallilla oli todettu koronavirus.

Myöhemmin julkisuuteen on tullut tietoa myös useiden muiden huippupelaajien sairastumisista. Esimerkiksi aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että myös Juventuksen Blaise Matuidilla on koronavirus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?