Wayne Rooney kritisoi säästelemättä pelaajien kohtelua Englannissa – kuitti myös maan hallitukselle: ”Miksi me odotimme?” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Wayne Rooney kritisoi säästelemättä pelaajien kohtelua Englannissa – kuitti myös maan hallitukselle: ”Miksi me odotimme?”

Wayne Rooney haukkui niin viranomaiset kuin jalkapallopäättäjätkin hitaista koronavirusepidemiaan liittyvistä päätöksistä.

Wayne Rooney pitää jalkapalloilijoiden kohtelua heikkona.­

15.3.2020 21:49

Jalkapallotähti Wayne Rooney seuraa huolestuneena koronaviruspandemiaa. 34-vuotias entinen Manchester Unitedin maalitykki edustaa nykyisin sarjatasoa alempana pelaavaa Derbyä ja katseli vierestä, kun jalkapallopäättäjät toimivat verkkaisesti taudin levitessä.

Osansa saa myös Britannian hallitus.

– Pelaajille, seurojen työntekijöille ja perheille tämä on ollut vaikea viikko. Tänä aikana tuntui johtajuuden puute hallitukselta ja lajipomoilta, Rooney kirjoitti Sunday Timesin kolumnissaan.

– Muut lajit kuten F1, tennis, rugby, golf sekä jalkapallo muissa maissa lopettivat pelit ja meille sanottiin, että pelatkaa vaan.

Rooneyn mukaan pelaajista alkoi tuntua, että vain rahalla oli merkitystä, kun päätöksien kanssa jahkailtiin. Hänen mukaansa pelaajista tuntui siltä, kuin he olisivat koekaniineja.

– Miksi me odotimme perjantaihin asti? Miksi vasta Mikel Artetan sairastuminen sai Englannin toimimaan oikein? Tiedän, miltä minusta tuntuu. Jos kukaan perheessäni saisi tartunnan sen vuoksi, että jouduin pelaamaan turvattomissa oloissa, niin pohtisin vakavasti urani lopettamista. En koskaan antaisi viranomaisille sitä anteeksi.

Rooney toimii Derbyssä pelaajavalmentajana. Seura jahtaa nousua Valioliigaan. Kautta on yhdeksän kierrosta pelaamatta ja Rooney uskoo, että futiskalenteri menee rajusti uusiksi nyt.

– Pelaamme aivan mielellämme vaikka syyskuuhun asti, jos niin pitää tehdä. Se on meidän työmme. Pelaamme, niin kauan kuin se on turvallista.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?