Mitä AC Oulu tulikaan aloittaneeksi? Koronavirus pysäytti urheilun, mutta seurat keksivät nerokkaan tavan jatkaa pelejä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Mitä AC Oulu tulikaan aloittaneeksi? Koronavirus pysäytti urheilun, mutta seurat keksivät nerokkaan tavan jatkaa pelejä

Jalkapalloseurat ratkovat paremmuuttaan Twitterissä pelaamalla neljän suoraa.

AC Oulun ja Hongan ottelulle keksittiin korvaava ”ottelutapahtuma”.

15.3.2020 17:23

Koronavirus on pysäyttänyt käytännössä koko maailman ammattilais- ja harrasteurheilun vain muutamalla poikkeuksella. Urheilijat, valmentajat, seurapomot ja fanit yhtä lailla ovat joutuneet sivustaseuraajiksi maailman yli pyyhkäisevän pandemian levitessä.

Ensisijainen huoli kaikilla on luonnollisesti yhteinen hyvinvointi, mutta myös hyväntahtoiselle huumorille on paikkansa. Yksi monista siirtyneistä tapahtumista oli jalkapallon Suomen cup. Otteluja piti pelata tänä viikonloppuna.

Yhden kohtaamisen oli määrä olla AC Oulun ja Hongan välillä Oulussa. Kun peli siirtyi, keksi AC Oulun vapaaehtoisista koostuva mediatiimi korvaavan ”ottelutapahtuman”: se haastoi Hongan neljän suoraan Twitterissä.

Matsi käytiin Twitterissä ja pelaavina osapuolina olivat seurojen mediavastaavat. AC Oulu painoi alussa päälle, mutta Honka oli lopulta vahvempi.

Koosteen ”ottelusta” voi katsoa tästä.

Kamppailu herätti hilpeyttä somessa ja sai monilta kiitosta.

– Kiitos molemmille jännittävästä pelistä! Sekä ennen kaikkea sanomasta sen takana, kamppailua seurannut Pentti Savolainen kiitteli.

– Voitto kotiin Esport Honka illan jännittävimmästä ottelusta! Kiitos AC Oulu, päivän paras, kirjoitti Honka ry:n puheenjohtaja Mariet Louhento.

– Alan pikku hiljaa olla sitä mieltä, että tuleva Veikkausliigakausi tulisi ratkaista pelaamalla neljän suoraa. Sen verran viihdyttäviä matseja Suomen cupissa on nyt nähty, kirjoitti selostaja Ville Makkonen Twitterissä.

Myöhemmin cupissa niin ikään kohtaamaan arvotut Jippo ja Inter ratkoivat paremmuuden neljän suoralla ja idea lähti leviämään kulovalkean tavoin. Pian tämän jälkeen KaaPo ja KuPS sopivat omasta pelistään ja ajatus lähti toden teolla lentoon.

On toistaiseksi epäselvää, ratifioiko Palloliitto neljän suoran tulokset Suomen cupin varsinaisiksi lopputuloksiksi, mutta Ilta-Sanomien haastattelema sisäpiirilähde pitää asiaa epätodennäköisenä.

Myös SM-liigaseurat intoutuivat. KalPa haastoi sunnuntaina KooKoon pelaamaan jo peruutetun runkosarjapelinsä.

Neljän suora nousi nopeasti suosioon myös ulkomailla. On epäselvää, toimiko ACO innoittajana vai kehittyikö idea omin voimin, kun saksalainen Leverkusen ja brittiseura Hull City kohtasivat ystävyysottelussa. Eikä aikaakaan, kun seurat ympäri Euroopan ottivat haasteita vastaan.

– Mitä olemmekaan aloittaneet, päivitteli Leverkusen Twitter-tilillään.

Siihen oli AC Oulun vastattava.

– Bundesliigan Bayer Leverkusen ja Championshipin Hull City pelasivat myös eilen neljän suoraa. Ottelu alkoi kolme tuntia sen jälkeen, kun pelattiin Honkaa vastaan, mutta annetaan saksalaisten ottaa kunnia tällä kertaa. Hienoja kansainvälisiä ystävyysotteluita menossa!

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen oli tyytyväinen mediatiimin oivalluksesta.

– Tällaisena aikana on hyvä voida tarjota vähän kevennystä. Mitenkään ennalta hommaa ei oltu sovittu. Onneksi vastapuoli tajusi heti, mistä oli kyse. Homma heräsi nopeasti eloon, Meriläinen kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?