Sami Hyypiä teki historiaa Urheilugaalassa – muistutti puheessaan helpottavasta tosiasiasta: ”Niistä ei tarvitse enää ikinä puhua” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Sami Hyypiä teki historiaa Urheilugaalassa – muistutti puheessaan helpottavasta tosiasiasta: ”Niistä ei tarvitse enää ikinä puhua”

Susanna ja Sami Hyypiä Urheilugaalassa 2020.

Susanna ja Sami Hyypiä Urheilugaalassa 2020.

Julkaistu: 16.1. 20:55

Sami Hyypiä palkittiin Suomen urheilun lähettiläänä Urheilugaalassa.

Sami Hyypiä oli jälleen kiireinen mies Urheilugaalassa. Hän on tottunut pokkaamaan palkintoja, sillä Hyypiä on voittanut aiemmin sekä Vuoden urheilijan (2001) ja Vuoden valmentajan (2012) palkinnot. Torstaina Hyypiä palkittiin Suomen urheilun lähettiläänä.

Entinen Liverpoolin tähti Hyypiä on ainoa henkilö, joka on voittanut kaikki kolme palkintoa.

– Kiitoksii vaa, Hyypiä aloitti kiitospuheensa vaatimattomasti.

Pelaajana MyPassa, Willem II:ssa, Liverpoolissa ja Leverkusenissa hurmannut toppari kiitti vuolaasti perhettään eli vaimoaan Susannaa sekä lapsiaan heidän tuestaan.

– Kun maailmalla urheilee ja tekee sitä mitä rakastaa niin ei siinä tule mietittyä, että on lähettiläs omalle maalleen. Siinä keskittyy omaan suoritukseen niin paljon, mutta tätä ei tehdä yksin. Tahdon kiittää omia vanhempiani, he jännittävät kotona ja loivat hyvän pohjan, etten tämän maan mainetta mokannut maailmalla.

Hyypiä ei koskaan onnistunut johtamaan Suomen jalkapallomaajoukkuetta arvokisoihin, mutta seurasi riemulla Huuhkajien marssia ensi kesän EM-kisoihin. Samalla hän muistutti siitä, että kisapaikka antaa mahdollisuuden kääntää narratiivi suomalaisesta jalkapallosta kansakunnan pettymystehtaana kohti uutta aikaa.

– Olen todella ylpeä edustaessani jalkapalloa, mitä Huuhkajat teki viime vuonna oli loistava saavutus. Voimme unohtaa ne Unkarit ja kaikki muut, niistä ei tarvitse puhua enää kenenkään kanssa mitään, Hyypiä alleviivasi.

Hyypiä oli kentällä sekä Unkari-ottelussa vuonna 1997, jonka puheessaan mainitsi, sekä 2007 Portugalissa, kun Suomi oli seuraavan kerran lähellä arvokisapaikkaa. Reilua vuosikymmentä myöhemmin suomalaisen jalkapallokansan unelma toteutui Teemu Pukin ja Markku Kanervan johdolla.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta