Wimbledonin Marcus Forss teki taas kaksi maalia - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Valitseeko Markku Kanerva jokerikortin Huuhkajien EM-ryhmään? 20-vuotias kärkilupaus iski taas kovan työnäytteen Englannissa

Marcus Forss (kesk.) on tehnyt jo yhdeksän maalia Englannin Ykkösliigassa tällä kaudella.

Marcus Forss (kesk.) on tehnyt jo yhdeksän maalia Englannin Ykkösliigassa tällä kaudella.

Julkaistu: 7.12.2019 22:34

20-vuotias suomalainen hyökkääjälupaus Marcus Forss pelaa vahvaa kautta Englannin Ykkösliigan AFC Wimbledonissa.

Marcus Forss teki lauantaina kaksi maalia ja auttoi joukkueensa 2–2-tasapeliin Boltonin vieraana.

Ensimmäisen osuman Forss viimeisteli vahvan pystyjuoksun päätteeksi. Hän karkasi läpi omalta kenttäpuoliskolta ja ohitti Boltonin maalivahdin Remi Matthewsin varmasti.

Toisessa maalissa Forss reagoi nopeasti, kun Matthews torjui hänen puskunsa eteensä. Forss laukoi paluupallon kovaa verkkoon.

20-vuotias kolmannen polven huippufutaaja Forss on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia Englannin Ykkösliigassa, eli maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Forss on oman seuransa ylivoimaisesti paras maalintekijä ja koko sarjan maalipörssin jaetulla viidennellä sijalla. Hänet valittiin Ykkösliigan lokakuun parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Jalkapalloasiantuntija Marko Rajamäki kertoi Urheilulehden tuoreessa numerossa pitävänsä mahdollisena, että Forss nousee vielä Huuhkajien EM-kisajoukkueeseen. Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on etsinyt jo pitkään oikeaa kärkiparia Teemu Pukille.

EM-karsinnoissa Pukin kanssa pelasivat kärjessä vuorollaan mm. Jasse Tuominen, Fredrik Jensen, Joel Pohjanpalo ja Benjamin Källman.

Forssin osakkeita A-maajoukkueessa on laskenut se, että hän aiemmin syksyllä ei lähtenyt seurajoukkuekiireiden vuoksi Pikkuhuuhkajien EM-karsintaotteluun. Kanerva kommentoi Forssin tilannetta marraskuussa, kun hän nimesi Huuhkajat EM-karsintojen päätösotteluihin Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan.

– Haluan pelaajalta tiettyä sitoutumista ja halua näyttää, että hän haluaa edustaa Suomea.

– Totta kai seuraamme tarkkaan Forssin peliesityksiä ja toivomme, että ne jatkuvat positiivisina. Aika näyttää, missä vaiheessa hän näyttää sellaisen signaalin, että on valmis A-maajoukkueeseen, Kanerva sanoi tuolloin.

Forss on itse sanonut, että hänen unelmansa on jossain vaiheessa pelata Huuhkajissa.

– Se olisi suuri kunnia, Forss totesi marraskuussa Englannin liigan Twitter-tilillä julkaistussa videohaastattelussa.

Marcus Forssin pelaajaoikeudet omistaa Championship-seura Brentford, joka on lainannut hänet Wimbledoniin. Forss avasi viime kauden päätösottelussa maalitilinsä Championshipissa, kun hän osui Brentfordin 3–0-voitossa Prestonista.

Tuoreimmat osastosta