Vakio: Manchester City jyrää derbyssä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Vakio: Manchester City jyrää derbyssä

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.12. 12:53

Jose Mourinhon piristämä Tottenham ei anna mahdollisuuksia Burnleylle, Liverpoolin vierasvoitto varmistetaan.

1 Manchester C–Manchester U 1

Valioliiga: City kärsi jälleen epäonnisen pistemenetyksen tasattuaan pisteet Newcastlen vieraana 2–2, vaikka City olisi peliesityksellään ansainnut useamman maalin voiton. United tasasi viimeksi kotonaan pisteet Aston Villan kanssa niin ikään 2–2. Kumpikaan ei ole ollut viime aikoina pelillisesti parhaimmillaan, mutta Cityn laadullinen etumatka on valtava. Noin 70 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto ei kaipaa vaihtomerkkejä rinnalleen.

2 Bournemouth–Liverpool X2

Valioliiga: Bournemouth kärsi viimeksi 2–3-tappion Spursia vastaan, ja tappio oli linjassa pelitapahtumien kanssa. Liverpool teki jälleen riittävän voittaessaan kotonaan Brightonin 2–1 kahdella erikoistilannemaalilla. Joulukuun otteluruuhka voi hyvinkin tuoda Liverpoolille pistemenetyksiä, jotka se on toistaiseksi välttänyt osittain hyvällä onnellakin. Silti Liverpool lähtee otteluun Bournemouthia vastaan 65 prosentin vierassuosikkina, mutta vaihtomerkki asetetaan tasapelille vierasvoittoa suojaamaan.

3 Tottenham–Burnley 1

Valioliiga: Spurs jatkoi Jose Mourinhon alaisuudessa voittojen tiellä kaadettuaan kotonaan Bournemouthin 3–2. Burnley hävisi pelinkuvan vastaisesti kotonaan Palacelle 0–2, mutta olisi ehdottomasti ansainnut peliesityksellään pisteitä. Spursin peli on näyttänyt Mourinhon käytettävissä olleeseen aikaan nähden kelvolliselta, ja joukkue lähtee kotiotteluun Burnleyta vastaan hieman alle 70 prosentin suosikkeina. Kotivoitto tarjoaa usein osuvan varmavalinnan.

4 Watford–Crystal P X2

Valioliiga: Watford hävisi Sotonin vieraana 1–2, mikä johti manageri Quique Sanchez Floresin potkuihin. Palace haki viimeksi 2–0-vierasvoiton Burnleyta vastaan, mutta oli ottelussa maalipaikkojen valossa heikompi osapuoli. Watfordin kauden kolmatta valmentajaa tuskin nimetään vielä ennen Palace ottelua, joten isäntien tilanne on sekasortoinen. Watfordia voinee pitää silti kotiedun turvin marginaalisena suosikkina, mutta pelimerkit on syytä asettaa vieraiden suuntaan.

5 Fulham–Bristol C 1

Championship: Fulham etenee tuloksellisesti vakuuttavassa neljän peräkkäisen voiton putkessa. Viimeksi kaatui vieraissa Swansea 2-1, mutta pistejako olisi ollut paremmin pelitapahtumia kuvaava lopputulos. Bristol jyräsi kotonaan Huddersfieldin yli 5–2-voitollaan, mutta loppulukemat imartelevat isäntien hyökkäysvoimaa. Fulham on Bristolia kaikilla osa-alueilla edellä ja ansaitsee kotonaan selkeän 62 prosentin suosikkiaseman. Kotivoitto kuuluu kierroksen runkomerkkeihin.

6 QPR–Preston X2

Championship: QPR tasasi pisteet viimeksi Derbyn vieraana 1–1. Joukkue loi kuitenkin paremmat maalipaikat, eikä niukka voittokaan olisi ollut vääryys. Preston on kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota, joista viimeisin oli tyly 0–4-tappio Hullin vieraana. Preston on viime aikaisista tuloksistaan huolimatta Ärriä laadukkaampi joukkue. Noin 40 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto asetetaan kohteessa ohitukseen, ja valitaan suuren todennäköisyyskentän kattava ristikaksi yhdistelmä.

7 Sheffield W–Brentford X2

Valioliiga: Sheffield otti viimeksi Charltonia vastaan vieraissa 3–1-voiton ja olisi voinut murjoa taululle rumemmatkin lukemat. Brentford sen sijaan jyräsi kotonaan Lutonin peräti 7–0. Kahden laadukkaan joukkueen tasaväkinen kohtaaminen, jossa isännät ovat kotiedun turvin vain marginaalisia suosikkeja. Brentford on jäänyt usein alipelatuksi, joten tälläkin kertaa etu voi löytyä vieraiden puolelta.

8 Cardiff C–Barnsley 1

Championship: Cardiff haki tyylilleen uskollisen 1–0-vierasvoiton Nottinghamista, mutta tasapeli olisi ollut pelitapahtumiin nähden oikeudenmukainen lopputulos. Barnsley oli onnekas voittaessaan kotonaan Hullin peräti 3–1, vaikka maalipaikat jakautuivat joukkueiden välillä tasaisesti. Isännät ovat vähintään kaksi luokkaa laadukkaampi ryhmä ja kotivoitto toteutuu noin 57 prosentin todennäköisyydellä. Usein osuva kotivoitto nostetaan varmaksi.

9 Luton–Wigan 12

Championship: Kyyti oli kylmää Lutonin vieraillessa viimeksi Lontoossa Brentfordin vieraana. Isäntien iskivät taululle 7–0-lukemat. Wigan jäi kotonaan Readingin jalkoihin 1–0-johtoaseman kääntyessä lopussa muutamassa minuutissa 1–3-tappioksi. Joukkueet ovat sarjan pohjilla ja jaettavat pisteet äärimmäisen tärkeitä. Isännät ovat kotiedun turvin 40 prosenttisia suosikkeja, mutta vierasvoitto on syytä rastittaa rinnalle.

10 Reading FC–Birmingham 1

Championship: Reading yllätti viimeksi Wiganin vieraissa ansaitulla 3–1-voitollaan. Birmingham pelasi kolmannen peräkkäisen tasapelinsä jaettuaan pisteet kotonaan Millwallin kanssa 1–1. Reading on ollut tuloksiaan parempi läpi kauden, ja itseluottamuksen voi uskoa olevan viime kierroksen jäljiltä korkealla. Noin 45 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto peliprosenttien salliessa varmaksi.

11 Middlesbrough–Charlton 1

Championship: Boro hävisi viimeksi Leedsin vieraana tylysti 0–4, muttei ollut ottelussa loppulukemia vastaavalla tavalla heikompi. Charlton puolestaan jäi kotonaan täysin Sheffieldin jalkoihin, kun vieraat hakivat täydet pisteet dominoivalla peliesityksellä ja 3–1-voitollaan. Boron peliesitykset eivät ole vakuuttaneet, mutta tasoero riittää sarjanousijaa vastaan. Hieman useammin kuin kerran kahdesta toteutuva kotivoitto varmaksi.

12 Blackburn–Derby 1

Championship: Blackburn oli onnekas kaataessaan viimeksi Stoken vieraissa 2–1 Roversin jäädessä maalipaikkojen luonnissa selvästi jälkeen. Derbyn viiden peräkkäisen kotivoiton sarja tuli päätökseen sen tasattua pisteet QPR:n kanssa 1–1. Derby oli myös pelillisesti heikompi osapuoli. Isännät ovat aavistuksen laadukkaampi kokonaisuus. Kerran kahdesta voittava suosikki rastitetaan kohteessa varmaksi heikosti vieraissa esiintynyttä Derbyä vastaan.

13 Hull–Stoke X2

Championship: Hull oli viime kierroksella epäonninen hävitessään Barnsleyn vieraana 1–3, sillä laadukkaat maalipaikat jakautuivat tasaisesti ja Hull olisi ansainnut vähintään pisteen. Myöskään Stoken 1–2-tappio kotona Blackburnia vastaan ei ollut linjassa pelitapahtumien kanssa. Stoke viruu edelleen sarjan pohjilla, vaikka olisi ansainnut enemmän. Isännät ovat noin 40 prosentin suosikkeja, mutta etu löytynee alisuorittaneiden vieraiden laidalta.