Lionel Messi voitti Kultainen pallo -palkinnon – teki samalla historiaa - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Lionel Messi voitti Kultainen pallo -palkinnon – teki samalla historiaa

Lionel Messi voitti Kultainen pallo -palkinnon ennätyksellisesti jo kuudennen kerran. Naisten ykkönen oli Megan Rapinoe.

Lionel Messi oli jälleen ykkönen.

2.12.2019 22:50

Barcelonan argentiinalaistähti Lionel Messi palkittiin maanantai-iltana Pariisissa maailman parhaalle miesjalkapalloilijalle annettavalla Kultainen pallo -palkinnolla. Hän voitti tämän arvostetun palkinnon ennätyksellisesti jo kuudennen kerran.

Hänen edelliset voittonsa olivat vuosilta 2009, 2010, 2011, 2012 ja 2015.

– Tämä on kuudes Kultainen palloni. Hetki on täysin erilainen, koska perheeni on täällä mukana elämässä tätä hetkeä. Vaimoni on sanonut, ettei koskaan kannata luopua unelmoinnista vaan on tehtävä töitä kehittyäkseen ja nautittava. Olen hyvin onnekas, Messi sanoi kiitospuheessaan.

– Toivottavasti jatkan vielä pitkään. Vaikka olen hyvin onnekas, lopettaminen tulee joku päivä. Siitä tulee vaikeaa. Edessä on kuitenkin vielä kauniita vuosia. Aika kuluu nopeasti, joten haluan nauttia, 32-vuotias tähtipelaaja jatkoi.

Lionel Messi oli Pariisin gaalaillassa yhdessä vaimonsa Antonella Roccuzzon sekä lastensa Thiagon ja Mateon kanssa.

Kultaisen pallon urallaan viidesti voittanut Portugalin ja Juventuksen Cristiano Ronaldo sijoittui tänä vuonna kolmanneksi. Hän ei ollut paikalla gaalatilaisuudessa.

Liverpoolia edustava toppari Virgil van Dijk oli France Football -lehden äänestyksessä kakkonen.

– Vuosi oli uskomaton, mutta oli kaksi pelaajaa, jotka ovat vähän yliluonnollisia. Suuruutta täytyy kunnioittaa, van Dijk sanoi viitaten Messiin ja Ronaldoon.

Parhaan maalivahdin palkinnon sai Liverpoolin Alisson Becker.

Mestarien liigan voitto nostaa perinteisesti pelaajien arvostusta. Viime kevään ykkösen Liverpoolin pelaajista peräti neljä oli seitsemän parhaan joukossa.

Valioliigan arvostus korostuu kaikin puolin. Kymmenen parhaan joukossa oli kuusi pelaajaa Valioliigasta. Esimerkiksi Bundesliigasta äänestettiin 30 parhaan pelaajan joukkoon vain yksi pelaaja: Bayern Münchenin Robert Lewandowski.

Kultainen pallo, top10:

1. Lionel Messi, Argentiina ja Barcelona

2. Virgol van Dijk, Hollanti ja Liverpool

3. Cristiano Ronaldo, Portugali ja Juventus

4. Sadio Mane, Senegal ja Liverpool

5. Mohamed Salah, Egypti ja Liverpool

6. Kylian Mbappe, Ranska ja PSG

7. Alisson Becker, Brasilia ja Liverpool

8. Robert Lewandowski, Puola ja Bayern München

9. Bernardo Silva, Portugali ja Manchester City

10. Riyad Mahrez, Algeria ja Manchester City

Parhaana nuorena pelaajana palkittiin Juventusta edustava hollantilaispuolustaja Matthijs de Ligt. Hän oli kokonaisäänestyksen 15:s.

Naisjalkapalloilijan Kultaisen pallon sai Yhdysvaltain Megan Rapinoe. Hän johdatti maansa viime kesänä maailmanmestariksi ja voitti kisojen maalipörssin.

Rapinoe ei ollut paikalla gaalassa, vaan lähetti kiitoksensa videon välityksellä.

– Teen parhaani päästäkseni sinne (palkintojenjakoon) ensi vuonna, Rapinoe sanoi.

Megan Rapinoe palkittiin parhaana naisjalkapalloilijana.

Englannin Lucy Bronze oli maanantain palkintojenjaossa toinen ja Yhdysvaltain Alex Morgan kolmas. Viime vuoden voittaja, Norjan Ada Hegerberg, sijoittui tällä kertaa neljänneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?