Malmölle ja FC Kööpenhaminalle isot sakot Uefalta – ruotsalaisseuralle kertynyt tänä vuonna jo 190 500 euron edestä sakkoja - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Malmölle ja FC Kööpenhaminalle isot sakot Uefalta – ruotsalaisseuralle kertynyt tänä vuonna jo 190 500 euron edestä sakkoja

Arkistokuvassa Malmön kannattajia Euroopan liigan ottelussa Chelseaa vastaan helmikuussa 2019.

Julkaistu: 22.11.2019 19:38

Malmö FF ja FC Kööpenhamina saivat Uefalta isot sakot.

Ruotsalaisseura Malmö FF ja tanskalainen FC Kööpenhamina ovat saaneet isot sakot lokakuussa pelatun miesten Euroopan liigan ottelun katsomotapahtumista.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivujen mukaan FC Kööpenhamina saa maksettavakseen 70 000 euron sakon, koska kannattajat olivat käyttäneet pyrotekniikkaa ja vieneet stadionille kielletyn kannattajalakanan. Uefan säännöissä muun muassa poliittiset ja herjaavat kannattajaviestit ovat kiellettyjä.

Kotijoukkue Malmölle napsahti 50 000 euron sakko kannattajien käytettyä pyrotekniikkaa ja heiteltyä esineitä. Lisäksi seura sai 16 000 euron sakon, koska katsojat olivat tukkineet stadionin kulkuväyliä.

Malmö kertoi perjantaina kotisivuillaan saaneensa tänä vuonna peräti 190 500 euron edestä sakkoja. Sakoista 160 500 euroa on tullut kannattajien käyttämästä pyrotekniikasta ja esineiden heittelystä.

Uefa ilmoitti myös, että Malmö joutuu pelaamaan yhden ottelun osittain katsojilta suljetulla stadionilla, mikäli uusia kannattajaongelmia ilmenee vuoden ajanjaksolla.

Malmön ja FC Kööpenhaminan välinen Euroopan liigan lohko-ottelu päättyi tulokseen 1–1.

Uefa langetti perjantaina rangaistuksia myös Club Bruggelle, PSG:lle, Celticille, Laziolle sekä Kosovon ja Montenegron lajiliitoille erilaisten katsomorikkomusten takia.

Suomen Palloliittoa ei rangaistujen listalta löytynyt. Oli odotettavissa, että liittoa rangaistaisiin sakoilla viime perjantaina pelatun Suomi–Liechtenstein-ottelun tapahtumista. Iso joukko suomalaiskannattajia ryntäsi kentälle, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue oli varmistanut historiallisesti pääsyn ensi kesän EM-kisoihin.

Lännen Median mukaan Palloliitto välttyy sakoilta.