Kuusivuotias lihaskimppu Arat Hosseini on sensaatio Instagramissa. - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

6-vuotiaan pojan vatsalihakset hämmästyttävät – Arat kohahduttaa maailmaa somekuvillaan, mutta lääkärillä on synkkiä epäilyjä

Vatsalihasihme Arat Hosseinin isä unelmoi, että hänen pojastaan tulee huippufutaaja.

Julkaistu: 22.11.2019 14:06

Arat Hosseinin hämmästyttävät somekuvat herättävät huomiota ympäri maailman.

Pohjoisiranilaisen Babolin kaupungin historian tunnetuin urheilija on viime vuosiin asti ollut ”Mazandranin Tiikeri”, eli vapaapainija Imam-Ali Habibi, joka voitti olympiakultaa Melbournessa 1956.

Nyt Habibin ohi on kuitenkin kirinyt kuusivuotias poika: Arat Hosseini. Instagramissa jättisuosion keränneestä Hosseinista on viime aikoina uutisoinut moni maailman luetuimmista tiedotusvälineistä, kuten saksalainen Bild, espanjalainen Marca ja englantilainen Daily Mail.

Huomion syy on Hosseinin hämmästyttävässä ruumiinrakenteessa, kuten Bild otsikoi: ”Mini-Maradona esittelee megamuskeleitaan”. Hosseinin vatsalihakset ovat kuin aikuisella kehonrakentajalla.

Kun painat alla olevan kuvan päällä olevia nuolia, niin voit katsoa lisää kuvia ja videoita Hosseinista.

Poika ei ole lihaksikas sattumalta. Hänen isänsä Mohammad Hosseini on valmentanut jälkikasvuaan systemaattisesti vauvasta lähtien. Isä jätti työnsä vihannestorilla kun Arat oli vain seitsemän kuukauden ikäinen, jolloin poika pystyi jo tekemään hämmästyttäviä temppuja telineillä.

– Silloin tajusin, että minun kannattaa keskittyä poikaani täysipäiväisesti, isä-Hosseini sanoi Iranwire.comille kolme vuotta sitten.

Vuonna 2016 Aratilla oli reilut 250 000 seuraajaa Instagramissa. Nyt heitä on jo 2,5 miljoonaa.

Poika itse ei toki pyöritä sometiliään, vaan siitä vastaa isä. Mohammad on kirjoittanut sinne tavoitteen pojalleen.

– Haluan maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Viime aikoina Aratin tilillä onkin julkaistu runsaasti kuvia ja videoita, joissa poika esittelee futistaitojaan maailman tunnetuimpien seurojen paitoihin pukeutuneena. Perhe on muuttanut Iranista Englantiin, jossa jalkapallounelman toteutuminen on todennäköisempää.

– Jaan Aratin videoita, jotta vanhemmat kiinnittäisivät enemmän huomiota lapsiinsa ja yrittäisivät tehdä heistä menestyjiä.

– Emme olleet rikkaita, mutta olen aina koettanut tehdä pojastani huippu-urheilijaa. Minua on pilkattu, mutta en ole luovuttanut. Olen pysynyt valitsemallani polulla ja aion aina jatkaa sillä, isä-Mohammad kirjoitti Instagramissa kesäkuussa.

Kaikki eivät ole kuitenkaan vakuuttuneita siitä, että Aratin kehitys on tapahtunut vain lapsen oman innoituksen ehdoilla.

– Tavallisesti samanikäisillä lapsilla ei ole yhtä suuria lihaksia kuin Aratilla, sillä he eivät ole vielä kypsyneet hormonaalisesti, Le Parisien -lehden haastattelema urheilulääkäri Fabrice Bryant sanoo.

Lehti pohtii viittaavatko Aratin vahva karvoitus ja selvästi erottuva lihaksisto lapsen saamiin suuriin testosteroniannoksiin.

– Jotkut vanhemmat ovat valmiita mihin tahansa saadakseen huomiota, Bryant sanoo.