Linda Sällströmin viime hetken maali toi Suomelle tärkeän pisteen - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Linda Sällströmin viime hetken maali toi Suomelle tärkeän pisteen

Linda Sällström (kolmas vas.) tekee Suomen tasoitusta.

Linda Sällström (kolmas vas.) tekee Suomen tasoitusta.

Julkaistu: 12.11. 22:23, Päivitetty 13.11. 8:16

Suomi haki vierastasapelin vaikeissa olosuhteissa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue haki tärkeän tasapelin vieraskentältä, kun se pelasi Portugalin kanssa 1–1. Suomelle äärimmäisen tärkeän osuman teki Linda Sällström pelin 90. minuutilla.

Sällströmin maali syntyi Ria Ölingin kulmapotkusta. Pallo meni Portugalin maalivahdin Ines Pereiran yli ja tämän takana päivystänyt Sällström ohjasi pallon reidellä maaliin.

– Siinä oli vähän hässäkkää etutolpalla ja maalivahti ei osunut palloon. Siitä se tipahti kivasti suoraan syliini, siitä maaliviivalle ja maaliin. Ei siinä tarvinnut hirveästi mitään tehdä, että sen pallon sai siitä sisään. Aika onnekas maali, Sällström kertoi ottelun jälkeen puhelimitse.

– Tuollaisia maaleja me on tehty treeneissä. Se oli vaarallinen kulma meiltä.

Linda Sällström kävi nopeasti hakemassa pallon Portugalin maalista tasoituksen jälkeen.

Linda Sällström kävi nopeasti hakemassa pallon Portugalin maalista tasoituksen jälkeen.

Ottelu pelattiin erittäin vaikeissa olosuhteissa. Koko päivän kestänyt vesisade johti siihen, että Famalicãon stadionilla oli isohkoja alueita, joissa oli vesilätäköitä. Esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla Suomen puolustuspään rangaistusalueella oli alueita, joihin pallo pysähtyi.

Suomi oli ensimmäisen vartin isoissa vaikeuksissa, mutta pääsi sitten peliin mukaan. Suomi onnistui luomaan muutaman paikan. Lähimmäksi maalia pääsi Sanni Franssi, joka laukoi tulisesti irtopallosta rangaistusalueen ulkopuolelta. Portugalin maalivahti Pereira torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Ottelun 31. minuutilla Suomi koki takaiskun. Portugali piti pitkään palloa Suomen rangaistusalueella ja lopulta Emmi Alanen joutui rikkomaan Portugalin kapteenia Cláudia Netoa. Walesilaiserotuomari Cheryl Foster osoitti rangaistuspotkua. Neto laukoi rangaistuspotkun varmasti Suomen maaliin. Portugalin kippari oli ehdottomasti koko ottelun hahmo.

Ottelu pelattiin vaikeissa olosuhteissa.

Ottelu pelattiin vaikeissa olosuhteissa.

Suomi aloitti toisen puoliajan vahvasti, mutta maalipaikkoja se ei saanut. Puoliajan edetessä Portugali alkoi ottaa ohjia käsiin ja pystyi pitämään palloa. Lusitaanit pääsivät tekemään pitkiä hyökkäyksiä, mikä oli tappioasemassa olleelle Suomelle hankalaa.

Suomi yritti viimeisen vartin aikana tuoda lisää hyökkäysvoimaa, kun Jenny Danielsson tuli kentälle, mutta Ria Ölingin kaukolaukausta vaarallisempaa paikkaa maalintekoon Suomi ei saanut. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Suomi sai kulman, josta Sällström teki tärkeän tasoituksen.

EM-karsinnan kannalta tasapeli oli vähimmäisvaatimus.

– Olen vähän pettynyt. Olimme hakemassa täältä kolmea pistettä.

– Tärkeää oli, että Portugali ei saanut kolmea pistettä. Me ei lähdetty nyt täältä häviäjinä, vaan saatiin se yksi piste. Luulen, että molemmat joukkueet ovat pettyneitä lopputulokseen. Me ei pelattu parasta peliä nyt. Viemme sitten heitä kotipelissä.

Suomen osalta EM-karsinta jatkuu huhtikuussa, kun Portugali saapuu Suomeen.