Englanti murskavoittoon rasististen huutojen keskellä – Ukraina varmisti EM-kisapaikkansa

Julkaistu:

em-karsinnat
Englanti murjoi Bulgarian, mutta se ei ollut ottelun tärkein puheenaihe.
Englanti otti ison askeleen kohti EM-kisoja lyömällä A-lohkon ottelussa Bulgarian vieraskentällä peräti 6–0. Britit ovat lähellä EM-kisapaikkaa, mutta Kosovon voitto Montenegrosta siirsi varmistusta.

Ottelun suurin puheenaihe oli kotifanien käytös. Ottelun erotuomari Ivan Bebek joutui keskeyttämään pelin kahdesti rasistisen huutelun vuoksi. Sky Sportsin mukaan huutelua kuului toistuvasti Bulgarian kotifanien päädystä.

– Olen kuullut selviä apinahuutoja kuudesti viimeisen 10 minuutin aikana, kun Tyrone Mings tai Marcus Rashford on koskenut palloon. Yksi fani huusi selvästi: ”Hei, apina”, kun Mings syötti, toimittaja Rob Dorsett raportoi.

Yksikin lisävälikohtaus olisi johtanut Euroopan jalkapalloliitto Uefan protokollan mukaan pelin keskeyttämiseen. Toinen jakso saatiin lopulta pelattua läpi.

ITV:n asiantuntijana toimiva Roy Keane latasi tilanteesta suorat sanat.

– Protokollista voidaan puhua ummet lammet, mutta istun täällä ja olen raivoissani. Tämä on sydäntä särkevää. Peli on ohi, mutta voin fyysisesti pahoin kun katselen tätä, Keane latasi.

Raheem Sterling ja Ross Barkley tekivät Englannille kaksi maalia mieheen.

B-lohkossa Ukraina varmisti kisapaikkansa lyömällä Portugalin 2–1. Kun samalla Serbia kaatoi Liettuan 2–1 niin se nousi pisteen päähän Portugalista taistelussa lohkon kakkospaikasta.

H-lohkossa Ranska ja Turkki ovat lähellä EM-kisapaikkoja. Maat jatkavat tasapistein lohkokärjessä 1–1-tasapelin jälkeen. Islannilla on yhä ohut mahdollisuus jatkoon kun se löi Andorran 2–0.