Saksan tähtipelaaja ajettiin kentältä – vajaamiehinen huippujoukkue selätti Viron EM-karsinnassa

Julkaistu:

Jalkapallo
Viro jäi EM-karsintapelissä Saksaa vastaan jyrän alle.
Viron maajoukkue on ollut jo pitkään surkeassa vireessä, mutta virolaisia ei olisi voinut moittia pienen toivon kipinän syttymisestä kesken ottelun futismahti Saksaa vastaan.

Maalittomassa tasatilanteessa 14. minuutilla Saksan Emre Can rikkoi Frank Liivakia punaisen kortin arvoisesti. Viro pelaisi liki koko pelin miesylivoimalla – mutta voittoon se ei auttanut. Toisella jaksolla Ilkay Gündogan ampui komeasti vieraat johtoon 51. minuutilla, ja se oli Virolle menoa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin pallo meni Viron maaliin oman miehen Karol Metsin kautta ja Timo Werner viimeisteli kylvetyksen 71. minuutilla 3–0-osumallaan.

Lohkokumppani Hollanti kaatoi Valko-Venäjän 2–1 ja on tasapisteissä Saksan kanssa lohkon kärjessä.

Sunnuntaina varmistuivat Puolan, Belgian sekä Venäjän EM-kisamatkat. I-lohkossa Belgia löi Kazakstanin 2–0 Michy Batshuayin ja Thomas Meunierin osumilla.

Venäjä oli vielä armottomampi. Se löi Kyproksen vieraskentällä 5–0. Denis Tsherysev iski kaksi maalia. Molemmat maat ovat olleet hurjana lohkossaan. Belgia on voittanut kaikki kahdeksan peliään ja Venäjä hävinnyt vain kerran.

Suomen lohkoa ylivoimaisesti johtava Italia varmisti kisapaikkansa lauantaina kaatamalla Kreikan 2–0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt