Supertähdet käyttivät valtaa surutta Real Madridissa – valmentajan päätös kieltää alkoholi oli liikaa: ”Hän kesti työssä kolme kuukautta” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Supertähdet käyttivät valtaa surutta Real Madridissa – valmentajan päätös kieltää alkoholi oli liikaa: ”Hän kesti työssä kolme kuukautta”

Ronaldo ja Roberto Carlos (oik.) jakamassa nimikirjoituksia vuonna 2005.

Ronaldo ja Roberto Carlos (oik.) jakamassa nimikirjoituksia vuonna 2005.

Julkaistu: 11.10.2019 15:48

Roberto Carlos ei peitellyt tv-haastattelussa pelaajien vuosituhannen vaihteessa seurassa käyttämää valtaa.

Jalkapallomaailmaa hallitsi vuosituhannen vaihteessa Real Madridin ”Galactico”-joukkue. Seuraan hankittiin lähes joka vuosi maailman paras pelaaja, ja lopulta kentällä olivat yhtaikaa muun muassa Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo ja David Beckham.

Monet ”galacticoista” tunnettiin pelitaitojensa lisäksi myös juhlavasta elämäntyylistään. Pelaajien on väitetty juhlineen, hankkineen valmentajille potkuja ja lennelleen harjoituksista yksityiskoneilla eri puolille maailmaa.

Tähtipuolustaja Roberto Carlosin Portugalin tv:lle antaman haastattelun perusteella useimmat huhuista ovat totta. Hänen mukaansa joukkueen ulkomaisilla tähtipelaajilla oli tapana suunnata pelien jälkeen Barajasin lentokentälle ja tavata.

– Rukoilin pelejä lauantaille, jotta voisin lentää sunnuntaina katsomaan formulakisoja, brasilialainen kertoi häntä haastatelleelle ex-maalivahti Vitor Baialle.

Joukkueen ahkerin yksityiskoneen käyttäjä oli David Beckham, joka asui Roberto Carlosin mukaan ensimmäisen Madridin kautensa ajan Englannissa ja lensi sieltä harjoituksiin ja otteluihin.

Supertähtien matkailu vaikutti myös joukkueen harjoitusaikatauluihin. Maanantaisin ja tiistaisin joukkue harjoitteli vasta viideltä iltapäivällä. Brasilialainen kiittelee joukkueen valmentajaa Vicente del Bosqueta siitä, että hän ymmärsi tämän.

– Hän ei vaatinut meitä tulemaan harjoituksiin aamupäivällä, koska tiesi, ettei kukaan saapuisi paikalle.

Kaikki valmentajat eivät olleet yhtä ymmärtäväisiä, mikä johti osaltaan siihen, että heidän aikansa ryhmän käskijöinä jäi kovin lyhyeksi. Entinen seuraikoni Jose Antonio Camacho yritti saada joukkuetta harjoittelemaan aamuseitsemältä. Camacho kesti päävalmentajana vain pari viikkoa. Pelaajavalta oli seurassa vahva.

Brasilialainen Vanderlei Luxemburgo puuttui puolestaan pelaajien juomatapoihin. Roberto Carlosin mukaan pelaajilla oli tapana käydä oluella ennen päivällistä ja juoda viiniä ruokailujen yhteydessä.

– Ja mitä hän teki? Ensin hän vei viinit pois, sitten hän kielsi oluet. Hän kesti päävalmentajana kolme kuukautta. Kun johtajat kuulivat, mitä hän oli tehnyt, se oli ”adios”.

Seuran omistaja Florentino Perez ei kieltänyt Roberto Carlosin mukaan tähdiltään mitään. Brasilialainen sanoo kuitenkin ihmetelleensä jälkikäteen, miten pelaajat saattoivat selvitä kaikista hullutuksistaan.

Erityisesti hän muistaa hyvät hetket legendaarisen maanmiehensä, sen aidon ja alkuperäisen Ronaldon kanssa.

– Tapasin Ronaldon 1993 ja siitä hetkestä lähtien olimme aina kämppäkavereita. Olen nukkunut useammin Ronaldon kuin vaimoni kanssa.

Galacticojen suurin saavutus Real Madridissa oli Mestarien liigan voitto keväällä 2002. Epätasapainoisesti kasatun ja lopulta myös epätasaisesti esiintyneen tähtisikermän aikakausi päättyi vuoteen 2005–06. Sen päätteeksi joukkue oli tilanteessa, jossa se ei ollut voittanut kolmeen vuoteen ainuttakaan pokaalia.

Supertähtien elämäntavoilla ja harjoittelukulttuurilla saattoi olla vaikutusta asiaan.

Tuoreimmat osastosta