Kommentti: Harva jaksaa läpi saman mankelin kuin Suomen naisten kaikkien aikojen maalitykki Linda Sällström

Julkaistu:

Kommentti
Linda Sällström otti paikkansa Suomen kaikkien aikojen maalitykkinä, kirjoittaa Ville Väänänen.
Ennätykset on tehty rikottaviksi. Sen todisti todeksi Linda Sällström.

Neljä maalia Albanian verkkoon nosti Vantaan Korsosta ponnistaneen Sällströmin nyt Suomen kaikkein aikojen maalitykiksi 43 osumalla.

Sällströmin lapsuuden idoli Laura Österberg Kalmari jäi nyt kahden maalin päähän (41).

Sällström pelaa tällä hetkellä elämänsä parhaita vuosia. 31-vuotias kärki pelaa toista kauttaan Ranskan pääsarjassa Paris FC:n riveissä. Sällström tuli juniorivuosina tunnetuksi erityisesti nopeudestaan.

Kun ottaa huomioon, että maaliahne hyökkääjä on käynyt urallaan läpi kolme vakavaa polvivammaa ja yhtä monta raastavaa eturistisiteen kuntoutusta, voin hyvällä syyllä nostaa hänelle hattuani. Harva jaksaa käydä saman mankelin läpi.

Sällström on kentällä viileä viimeistelijä, mutta haastatteluissa hänestä huokuu myös lapsenomainen into jalkapalloon. Se sama into ja rakkaus lajiin on vienyt häntä läpi vaikeiden hetkien.

Mutta on 31-vuotiaassa pelaajassa myös vakava puolikin. Kävin toissa keväänä hänen kanssaan pitkään keskustelun naisten asemasta ja maajoukkuekorvauksista. Sällström lähetti tuolloin isot kiitokset A-maajoukkueen kapteenin Tim Sparvin suuntaan, joka on puhunut vahvasti tasa-arvosta maajoukkueissa.

***

Jos ilta oli Sällströmin ja historiallisen ennätyksen, myös iltapäivällä tapahtui suomalaisessa naisfutiksessa historiaa.

Yksi aikakausi päättyi, kun. tyttöjen huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen päätti yhdeksän vuotta kestäneen pestin alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuevalmentajana.

Ja millä tyylillä: Suomi kaatoi Tshekin EM-alkukarsintaturnauksen päätösottelussa 5–0 ja eteni lohkon ykkösensä jatkokarsintaan maalierolla 25–0.

Kyseessä on pitkälti sama joukkue, joka pelasi viime syksynä Uruguayssa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa. Nyt joukkue pääsee mitä todennäköisimmin yhdeksi seitsemästä ykkössijoitetusta joukkueesta, kun jatkokarsintalohkot arvotaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt