Tim Sparv otti kantaa Jari Litmasen Qatar-puheisiin - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv otti kantaa Jari Litmasen ympärille nousseeseen kohuun: ”Petyin siihen, mitä hän ei sanonut”

Tim Sparvin mukaan Jari Litmasella olisi mainio tilaisuus vaikuttaa myös yhteiskunnassa.

Tim Sparv pettyi siihen, mitä Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen jätti sanomatta liittyen Qatarin MM-kisaprojektiin.

1.10.2019 17:02

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv kommentoi maanantaina Ilta-Sanomille entisen maajoukkuekapteenin Jari Litmasen lausuntoja, joissa tämä kehui Qatarin vuoden 2022 MM-kisajärjestelyjä.

Sparv kirjoitti jo tammikuussa Twitterissä Suomen Qatarin-leirillä pitkän päivityksen, jossa hän toi esille leirin kompleksisuutta ja kertoi kunnioittavansa Riku Riskin päätöstä jäädä pois leiriltä.

– Päätöksellään hän pakotti meidät kaikki kyseenalaistamaan ja arvioimaan motiivejamme olla Qatarin kaltaisessa maassa, Sparv kirjoitti.

Sparvin mukaan Litmasen puheet Qatarin olosuhteista ovat täysin totta.

– Mutta se, mitä hän ei sanonut, saa minut mietteliääksi. Jos ymmärsin oikein, "Litti" on kehunut jalkapalloon liittyviä asioita, mutta unohtanut kertoa, että maalla on isoja ongelmia kentän ulkopuolella.

Kuva Qatarista jää siinä tapauksessa Sparvin mielestä liian yksipuoliseksi.

Sparv pitää harmillisena, mikäli Litmanen on päättänyt uransa jälkeen kommentoida vain jalkapalloon liittyviä asioita.

– Hänellä on mainio tilaisuus vaikuttaa myös yhteiskunnassa ja ottaa kantaa esimerkiksi Qatarin ihmisoikeustilanteeseen.

Sparv sanoo rakastavansa sitä, kun urheilijat ja muut roolimallit käyttävät ääntään ja vaikutusvaltaansa myös kentän ulkopuolella.

– Tässä tapauksessa en ole pettynyt hänen kommentteihinsa, vaan enemmän siihen, mitä hän ei sanonut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?