Lionel Messi valittiin Fifan vuoden pelaajaksi – Cristiano Ronaldon poissaolo gaalasta herätti huomiota

Julkaistu:

Jalkapallo
Lionel Messi voitti ensi kerran urallaan Fifan The Best -tittelin.
Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa palkitsi FC Barcelonan argentiinalaistähden Lionel Messin kauden 2018–2019 parhaana miesjalkapalloilijana.

Messi, 32, pokkasi The Best -nimellä kulkevan palkinnon ensi kerran urallaan. Fifa on jakanut titteliä vuodesta 2016 lähtien. Maanantainen palkintogaala pidettiin Milanon kuulussa La Scala -oopperatalossa.

France Football -lehden jakaman arvostetun Kultaisen pallon Messi on voittanut urallaan viidesti (2009–2012 ja 2015).

Vuosina 2010–2015 Kultainen pallo oli myös Fifan vuoden pelaajan palkinto, ja lisäksi Messi voitti vuonna 2009 Fifan tuolloin jakaman parhaan pelaajan pystin. Yhteensä hänellä on siis ennätykselliset kuusi Fifan vuoden pelaaja -tunnustusta.

– Kiitos kaikille minua äänestäneille. Olen aina sanonut, että en pidä yksilöille jaettavia palkintoja yhtä tärkeinä kuin joukkueen voittoja, mutta tämä on erikoistapaus. Vaimoni on paikalla yleisössä ja ensi kertaa poikani istuvat hänen vieressään, Messi sanoi kiitospuheessaan.


Viime vuonna parhaaksi miespelaajaksi valittiin Real Madridin kroaattikeskikenttämies Luka Modric. 2016 ja 2017 tittelin vei portugalilainen Cristiano Ronaldo, joka oli yksi suosikeista myös tänä vuonna.

Ronaldo ei lopulta saapunut Milanossa pidettyyn palkintogaalaan lainkaan, jossa paikalla olivat kaikki muut vuoden joukkueeseen valitut 10 pelaajaa. Tähden poissaolo huomioitiin laajasti kansainvälisessä lehdistössä, sillä viidesti Fifan vuoden parhaaksi valittu Ronaldo jätti tilaisuuden väliin myös viime vuonna.

Portugalin kapteeni Ronaldo ei myöskään äänestänyt Messiä kolmen parhaan joukkoon. Argentiinan kapteeni Messi puolestaan antoi äänensä Liverpoolin Sadio Manelle, Ronaldolle ja Ajaxin Frenkie de Jongille.

Fifan vuoden pelaajan äänestyksessä äänioikeus on joka maan maajoukkueen kapteenilla, päävalmentajalla sekä yhdellä median edustajalla per maa.

Aiemmin tänä vuonna on jo jaettu Euroopan jalkapalloliiton Uefan kauden parhaan pelaajan palkinto. Sen voitti Liverpoolin toppari Virgil van Dijk. Hän oli Messin ja Ronaldon kanssa myös Fifan kolmen parhaan joukossa.


Parhaaksi naispelaajaksi valittiin USA:n tähti Megan Rapinoe, joka kiitospuheessaan kehotti jalkapallotähtiä auttamaan maailman muuttamisessa paremmaksi.

Parhaaksi miesten joukkueen valmentajaksi valittiin Liverpoolin Mestarien liigan voittoon luotsannut Jürgen Klopp. Naisten vastaavan tittelin vei USA:n maailmanmestariluotsi Jill Ellis.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt