Suomen alle 21-vuotiaat kotitasapeliin Pohjois-Irlannin kanssa

Julkaistu:

Jalkapallo
Onni Valakari teki Suomen maalin.
Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue jatkoi EM-karsintaa Oulussa, ja tuloksena Pohjois-Irlantia vastaan oli 1–1-tasapeli.

Onni Valakari vei Suomen johtoon 4. minuutilla, mutta Lewis Thompson iski tasoituksen 35. minuutilla.

– Meillä oli pelissä hyvä alku. Ideologiamme on antaa painetta vastustajalle ja pelata vastustajan selustaan. Meillä on energiset hyökkääjät ja taitava keskikenttä, Suomen päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

Suomi oli pelin päällä vajaat puoli tuntia, kunnes ote kääntyi pitkäksi toviksi vieraiden haltuun.

– Välillä aloimme pelata muualta tulevaa peliä kuin omaamme ja silloin olimme kusessa. Meillä on nuoria pelaajia ja pelitapamme ei ole ihan DNA:ssa, Malinen kertoi.

Pohjois-Irlanti oli lähellä tasoitusta jo 28. minuutilla, mutta Shea Gordon osui ainoastaan William Jääskeläisen vartioiman maalin tolppaan.

Toisella jaksolla Suomen parhaat paikat osuivat Valakarille ja Saku Ylätuvalle, mutta myös vieraat saivat välillä vaarallisia tilanteita Suomen maalille.

– Tasapeli on pettymys, kun ajattelee ennakko-odotuksia ensimmäisen pelin jälkeen ja mahtavaa yleisöä. Meillä on kuitenkin neljä pistettä kahdesta pelistä, ei siihen voi olla pettynyt, Malinen sanoi.

Suomen nuorten karsintapelit jatkuvat kahdella kotiottelulla. Lokakuun 10. päivä Suomi kohtaa Maltan Turussa, ja 14. lokakuuta on vuorossa ottelu Tanskaa vastaan Porissa.

Suomen karsintalohkon muissa tiistain peleissä Malta hävisi vieraissa Ukrainalle 0–4 ja Tanska kukisti kotonaan Romanian 2–1.

– Nyt me tiedämme mitä pitää tehdä ja mihin kiinnittää huomiota. Seuraavissa peleissä meillä on tietoa vastustajista. Pohjois-Irlannista emme saaneet tietoa emmekä myöskään Ukrainasta, Malinen sanoi.

Suomi avasi karsinnat perjantaina komeasti 2–0-vierasvoitolla Ukrainasta, joten kahdesta ottelusta Suomella on koossa neljä pistettä.

Suomi jatkaa karsintaa lokakuussa kotiotteluilla Maltaa ja Tanskaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt