Diego Maradona palaa valmennustöihin – sarjataulukon hännänhuippu pestasi legendan

Julkaistu:

Argentiina
Argentiinalaisseura Gimnasia päätti pestata entisen huippupelaajan.
Elävä jalkapallolegenda Diego Maradona, 58, palaa valmennustöiden pariin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Argentiinalainen on allekirjoittanut sopimuksen Gimnasia y Esgriman kanssa ja palaa kotimaahansa valmentamaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 2010.

– Maailman jalkapallon tähti, Diego Armando Maradona, on kirjoittanut nimensä sopimukseen ja on Gimnasian uusi valmentaja, seura ilmoitti torstaina.

– Sopimus ulottuu kuluvan kauden loppuun asti.

La Platan kaupungista kotoisin oleva Gimnasia tunnetaan Etelä-Amerikan vanhimpana jalkapalloseurana, sillä se on perustettu vuonna 1887. Se on voittanut Copa Centenarion vuonna 1993.
Tällä hetkellä Gimnasian tilanne näyttää vaikealta, sillä se on sarjataulukon hännillä. Viidestä ottelustaan se on napannut vain yhden pisteen.

Tunnelma fanien keskuudessa muuttui kuitenkin täysin valmentajanimityksen myötä. Suuri joukko innostuneita ihmisiä saapui torstaina toivottamaan Maradonan tervetulleeksi.

Maradona luotsasi Argentiinan maajoukkuetta 2008–2010. 1990-luvulla hän luotsasi Argentiinassa lyhyen aikaa Mandiyuta ja Racingia.

Maradona johdatti Argentiinan maailmanmestariksi vuonna 1986. Hän on vuosien saatossa kärsinyt terveysongelmista.

Kesäkuussa Maradona jätti paikkansa meksikolaisseura Doradosissa. Hän kertoi tuolloin menevänsä polvi- ja olkapääleikkaukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt