Suomen naiset aloittivat EM-karsinnan voitolla – Linda Sällström johti maalikarkeloita Albaniassa

Julkaistu:

jalkapallo
Suomen naisten jalkapallomaajoukkue avasi EM-karsinnat makealla vierasvoitolla Albaniassa.
Suomen naisten jalkapallomaajoukkue aloitti EM-karsinnan vierasottelulla Albaniaa vastaan Elbasanissa. Suomi voitti ottelun 3–0.

Suomi takoi maalit jo avauspuoliajalla. Yhdeksännellä minuutilla Linda Sällström puski Heidi Kollasen keskityksestä 1–0-osuman. 26. minuutilla Adelina Engman keskitti ja Kollanen puski pallon maaliin.

3–0-lukemat viimeisteli toisen maalinsa tehnyt Sällström. Hän pääsi karkuun Anna Westerlundin pystypallon ansiosta ja nosti pallon yli Albanian maalivahdin Viona Rexhepin.

Suomella oli muutama muukin paikka ensimmäisellä puoliajalla, joista olisi voinut lisätä johtoa. Sällströmin ja Engmanin yritykset eivät kuitenkaan johtaneet lisäosumiin. Albania onnistui laukomaan kertaalleen ensimmäisen puoliajan aikana kohti Suomen maalia, mutta maalivahti Tinja-Riikka Korpela torjui varmasti.

Suomen päävalmentaja Anna Signeul oli tehnyt rohkean ratkaisun, kun hän nosti avaukseen karsintadebytantti Linda Nymanin. Kokkolalaislähtöinen keskikenttäpelaaja pärjäsi mainiosti Eveliina Summasen rinnalla.

Uudempi kasvo avauksessa oli myös Kollanen, joka oli vahvasti mukana kahdessa ensimmäisessä maalissa. 2–0-osuma oli Kollaselle uran ensimmäinen maajoukkuemaali.

Suomi teki 60. minuutilla ensimmäisen vaihdon, kun Nyman tuli pois ja Kaisa Collin tuli kentälle. Samalla kärjessä aloittanut Ria Öling laskeutui Nymanin paikalle keskikentälle ja Collin meni hyökkääjäksi.

Toisella puoliajalla Suomen paikat jäivät vähiin. Öling pääsi laukomaan 70. minuutilla, mutta Albanian puolustus pääsi väliin.


71. minuutilla Suomi teki toisen vaihdon. Kollanen tuli vaihtoon, ja hänet korvasi vasemmalla laidalla Sanni Franssi.

73. minuutilla Hyyrynen keskitti maalille, mutta Engman sai palloon vain kengän kärkeä väliin.

Suomi teki 86. minuutilla kolmannen vaihtonsa, kun Juliette Kemppi korvasi Engmanin. Kempillä oli heti maalipaikka Franssin esityöstä, mutta Albanian puolustus blokkasi laukauksen kulmapotkuksi.

Se oli johtaa Suomen neljänteen maaliin, kun Natalia Kuikka puski Tuija Hyyrysen kulmapotkusta. Pallo osui kuitenkin tolppaan, ja Albanian maalivahti Rexhepi nappasi irtopallon käsiinsä.

Ottelun alku viivästyi puoli tuntia, kun Elbasanissa tuli raju ukkoskuuro. Se laimeni lopulta, mutta vettä satoi läpi koko ottelun ajan. Ottelun pelikenttä näytti tv-kuvan perusteella raskaalta runsaan sateen vuoksi.

EM-karsinta jatkuu Suomen osalta 8. lokakuuta Vaasassa Albaniaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt