Vakio: Teemu Pukin Norwich on kuumentunut liikaa

Julkaistu:

Vakioveikkaus
West Ham on kelvollinen alipelattu kotivarma vakioon, samoin Brentford.

1: West Ham–Norwich 1

Valioliiga. West Ham voitti viimeksi vieraissa Watfordin 3–1 ja ansaitsi voittonsa myös pelitapahtumien valossa. Tälle kaudelle Frankfurtista hankittu kärkimies Sebastien Haller oli liekeissä avaten maalitilinsä Valioliigassa kahdella osumalla. Ottelu oli toistaiseksi West Hamin tämän kauden laadukkain esitys ja antoi osviittaa joukkueen potentiaalista, joka voi parhaimmillaan riittää korkeaankin sijoitukseen kymmenen parhaan joukossa kauden päätteeksi, mikäli puolustuspelaaminen saadaan aikaisempaa parempaan kuntoon. West Hamilta sivussa ovat rotaatiomiehiin kuuluvat Winston Reid sekä Michail Antonio.

Norwich joutui Teemu Pukin hienoista otteista huolimatta taipumaan kotonaan Chelseaa vastaan 2–3. Tappio oli pelitapahtumienkin valossa täysin ansaittu ja Norwichin puolustuspelaaminen oli jälleen maaleihin johtaneissa tilanteissa vähintäänkin kyseenalaisella tasolla. Norwichilta sivussa jatkavat loukkaantuneet Onel Hernandez ja Timm Klose. Josip Drimicin ja Christoph Zimmermanin pelikunnon ollessa kysymysmerkki vielä ottelun alla.

Kumpikin joukkue pelaa aktiivista futista eikä puolustuspelaaminen kuulu joukkueiden vahvuuksiin. West Hamin taitavat yksilöt pääsevät mukavuusalueelleen mies miestä vastaan tilanteissa hyökkäyskolmanneksella. West Ham voittaa kotonaan hieman yli 50 prosentin todennäköisyydellä, mutta viime aikaiset Pukki Partyt ovat saaneet pelikansan luottamaan liiaksi vieraisiin ja kotivoitto on jäänyt lähes 10 prosenttia alipelatuksi. Kotivoitto tarjoaa edullisen varmavalinnan.

2: Manchester C–Brighton 1

Valioliiga. Manchester City kaatoi viimeksi vieraissa Bournemouthin 3–1. Hallitsevan mestarin erinomainen hyökkäyspeli teki voitosta ansaitun muutamista oman puolustuspään nukahduksista huolimatta. Cityltä sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Leroy Sane, Benjamin Mendy, Gabriel Jesus sekä epävarmana osallistujana toppari John Stones.

Brighton hävisi kotonaan Southamptonille 0–2, mutta tulos olisi ollut todennäköisesti varsin toinen, mikäli joukkue ei olisi joutunut alivoimalle jo puolen tunnin pelin jälkeen. Graham Potterin ja Brightonin yhteiselo on alkanut edellisottelun tappiosta huolimatta varsin mallikkaasti ja joukkueelta voi odottaa selvää tasonnostoa verrattuna viime kauteen. Brightonilta sivussa ovat viime pelin ulosajonsa takia pelikiellossa oleva Andone sekä loukkaantuneet Yves Bissouma ja Jose Izquierdo.

Cityn pelivoima on tälläkin kaudella omassa kastissaan ja hallitseva mestari hoitaa ottelut toisensa perään rutiinilla. 90 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto on jäämässä muutaman prosenttiyksikön alipelatuksi, joten kotivoitto tarjoaa yhden kierroksen parhaista runkomerkeistä.

3: Leicester–Bournemouth 12

Valioliiga. Leicester voitti viimeksi Sheffield Unitedin vieraissa 2–1, mutta oli onnekas viimeistellessään harvat maalipaikkansa tehokkaasti. Pistejako olisi ollut pelitapahtumien valossa oikeudenmukainen lopputulos. Leicesterillä ei varmoja poissaoloja ole, mutta Wilfred Ndidin sekä Ben Chilwellin pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Bournemouth jäi kotonaan Manchester Cityn jyrän alle häviten 1–3. Vaikka Cherries onnistui itsekin luomaan laadukkaita maalipaikkoja jopa odotettua runsaammalla kädellä ei tappiota voinut pitää epäoikeudenmukaisena. Bournemouthin poissaololista on edelleen mittava, kun avauksen miehistä David Brooks, Lewis Cook, Junior Stanislas ja Simon Francis jatkavat sivussa.

Isännät ovat luokkaa laadukkaampi ryhmä ja myös alkukauden peliesityksillä mitattuna tasoero menee isäntien hyväksi. Kotivoitto toteutuu noin 55 prosentin todennäköisyydellä, mutta etenkin Leicesterin Wilfred Ndidin mahdollinen poissaolo on huomionarvoinen tekijä. Kohde on Vakiossa kohdilleen rastitettu. Ennakkoon runsasmaaliselta vaikuttavassa kohtaamisessa on syytä rastittaa koti- että vierasvoitot.

4: Chelsea–Sheffield U 12

Valioliiga. Chelsea otti kauden avausvoittonsa kaatamalla Norwichin vieraissa vauhdikkaan ottelun päätteeksi 3–2. Voitto oli pelitapahtumien valossa ansaittu ja Chelsean nuoret hyökkääjät Tammy Abraham sekä Mason Mount kunnostautuivat maalinteossa. Chelsealta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Callum Hudson-Odoi ja Ruben Loftus-Cheek sekä epävarmoja osallistujia N’Golo Kante, Mason Mount, Pedro sekä Antonio Rudiger.

Sheffield United hävisi kotonaan Leicesterille 1–2, mutta pistejako olisi kuvannut ottelun pelitapahtumia vierasvoittoa paremmin. Sheffield on esiintynyt kolmessa ensimmäisessä ottelussa hieman odotuksia paremmin ja pisteitä olisi paremmalla onnella voinut kertyä enemmänkin. Kokoonpanotiedot ovat Sheffieldin kannalta neutraalit, ainoastaan John Fleckin pelikunnon ollessa vielä kysymysmerkki.

Chelsea on parantanut peli peliltä, mutta etenkin puolustuspelaamisessa riittää vielä sarkaa. Sheffield United on osoittanut olevansa hyvin organisoitu joukkue, jolta löytyy yllätysvalmiutta myös hyökkäyskolmannekselle. Epävarmuustekijät isäntien kokoonpanossa syövät kotivoiton todennäköisyyttä, mutta niistä huolimatta puhutaan 70 prosentin todennäköisyydellä toteutuvasta tapahtumasta. Vaihtomerkki asetetaan vieraiden yllätykselle, joka toteutuessaan nostaa rivin arvoa merkittävästi.

5: Crystal P–Aston Villa 1X

Valioliiga. Crystal Palace teki historiaa voittaessaan Manchester Unitedin vieraissa 2–1, mikä oli samalla seuran ensimmäinen voitto Unitedista. Voitto oli kuitenkin pelitapahtumien vastainen ja Unitedin puolustuspään virheet mahdollistivat Palacen historiallisen voiton. Viime kaudella joukkueen puolustuksen runkopelaajiin kuuluvat topparit James Tomkins ja Mamadou Sakho ovat edelleen sivussa loukkaantumisten takia.

Aston Villa kaatoi viimeksi kotonaan Evertonin 2–0, mutta pelitapahtumien valossa ottelun olisi pitänyt päättyä vähintään pistejakoon tai jopa Evertonin hyväksi. Kauden avausvoitto nostaa luonnollisesti tunnelmaa joukkueen sisällä, mutta etenkin puolustuspelaamisen tulee väkevöityä, mikäli Villa meinaa jatkossakin raapia tasaisista otteluista pisteitä. Villalta poissa ovat toppari James Chester, laitapakki Matt Target sekä epävarmana osallistujana hyökkääjä Jonathan Kodija.

Kumpikin joukkue on parhaimmillaan päästessään hyökkäämään vastaan, mutta Palace on tyylilleen niin uskollinen, että se saattaa kotikentälläänkin luovuttaa aloitteiden tekemisen täysin Villan vastuulle. Kotivoitto on jäämässä pari prosenttia alipelatuksi, mutta vaihtomerkki on syytä asettaa tasapelille suojaksi ennakkoon vähämaaliselta vaikuttavassa kohtaamisessa.

6: Newcastle–Watford X2

Valioliiga. Newcastle järkytti viime kierroksella Tottenham kannattajia hakiessaan 1–0-vierasvoiton uudelta Hotspur Stadionilta. Pelitapahtumien valossa voitto ei ollut millään muotoa ansaittu ja myös ottelun tuomaritoiminta herätti paljon keskustelua jälkikäteen. Newcastlen lasaretti on täyttymässä huolestuttavasti Allan Saint-Maximin ja DeAndre Yedlinin ollessa varmasti sivussa sekä usean avainpelaajan pelikunnon ollessa vielä kysymysmerkki ottelun alla.

Watford hävisi kotonaan West Hamille 1–3 ja ansaitsi tappionsa leväperäisellä puolustuspelaamisellaan. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Watford hävisi kuitenkin pelinkuvan vastaisesti, joten täysin tuuliajolla joukkue ei alkukaudesta huonosta tuloskunnosta huolimatta ole ollut. Watford joutuu tulemaan toimeen ilman kapteeniaan Troy Deeneyn kärsiessä edelleen loukkaantumisesta.

Newcastle ansaitsee marginaalisen 38 prosentin suosikkiaseman, mutta pelikansa on pelannut kohteen kauden avausotteluiden tuloksia painottaen saaden runsaista loukkaantumisista kärsivät isännät 48 prosentin suosikeiksi. Isäntien asettaminen ohituskaistalle tarjoaa usein osuvan ja edullisen yhdistelmän.

7: Burnley–Liverpool 2

Valioliiga. Burnley tasasi viimeksi pisteet Wolvesin vieraana 1–1. Lisäajalla Wolvesin hyväksi tuomittu pilkku esti Burnleyta ottamasta täyttä pistepottia, vaikka pelitapahtumat olisivat Burnleyn voittoon oikeuttaneetkin. Burnleylta sivussa ovat loukkaantumisten takia Steven Defour, Johann Gudmundsson, Robbie Brady ja Danny Drinkwater.

Liverpool juoksi kotonaan Arsenalilta jalat alta viime kierroksella, voittaen vakuuttavalla peliesityksellä 3–0. Puolustuspää pysyi koskemattomana, vaikka Arsenalillekin tarjottiin mahdollisuuksia maalintekoon ja puolustuspäässä on muutenkin nähty kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa huolimattomuutta. Sivussa ovat edelleen loukkaantumisten takia ykkösmaalivahti Alisson sekä Naby Keita.

Pelinkuva tulee olemaan selkeä. Liverpool saa tehdä täyden päivätyön murtaakseen Burnleyn puolustusmuurin. Tasoero on kuitenkin vieraiden hyväksi valtava ja Liverpool voittaa ottelun noin 74 prosentin todennäköisyydellä. Pari prosenttia alipelatuksi jäänyt vierasvoitto kuuluu kierroksen runkovarmoihin.

8: Brentford–Derby 1

Championship. Brentford koki jälleen epäonnisen tappion ja hävisi suvereenista pelitapahtumien hallinnastaan huolimatta Charltonille vieraissa 0–1. Ottelu ei ollut ensimmäinen alkukaudesta, jossa Brentford on joutunut kärsimään varianssin nurjasta puolesta, mutta pelillisesti joukkue on suoriutunut odotusten mukaisesti. Brentfordilla on käytössään paras mahdollinen kokoonpano viikonlopun ottelussaan.

Derby tasasi viime kierroksella kotonaan pisteet WBA:n kanssa 1–1 ja myös ottelun pelitapahtumat kielivät tasaväkisyydestä, pistejaon ollessa kummankin kannalta oikeudenmukainen lopputulos. Derbylta sivussa avauskokoonpanon pelaajista on ainoastaan laitapuolustaja Jayden Bogle.

Kummankaan joukkueen alkukauden tulokset eivät täysin kohtaa pelitapahtumien kanssa ja epäonnesta enemmän kärsinyt Brentford on joukkueista luokkaa laadukkaampi. Kotivoitto toteutuu noin 50 prosentin todennäköisyydellä. Pelikansa aliarvostaa Beesin vain marginaaliseksi suosikiksi, joten kotivoitto tarjoaa todella edullisen valinnan.

9: Sheffield W–QPR 1X

Championship. Sheffield W joutui viime kierroksella taipumaan Prestonin vieraana isäntien voitaessa 2–1. Vaikka maaleja syntyi pelitapahtumiin nähden runsaasti, oli Preston ottelussa askeleen edellä ja Sheffieldin tappio ansaittu. Sheffield pääsee otteluun ennakkotietojen mukaan vailla loukkaantumishuolia.

QPR kohtasi viimeksi kotonaan Wiganin eikä hätkähtänyt jouduttuaan tappioasemaan minuutin pelin jälkeen. Ärrät kasasivat rivinsä välittömästi ja voittivat ottelun lopulta 3–1 varsin dominoivalla peliesityksellä. Viikonlopun ottelusta Sheffieldiä vastaan sivussa ovat edelleen puolustaja Lee Wallace, Geoff Cameron sekä Luke Amos, mutta poissaolot eivät kohdistu avauskokoonpanon pelaajistoon.

Sheffield W on joukkueista luokkaa laadukkaampi ja kotivoitto toteutuu noin 50 prosentin todennäköisyydellä. Kotivoitto on kerännyt liikaa peliä, mutta vieraiden venyminen voittoon asti vaikuttaa epätodennäköiseltä. Ykkösristi kattaa ison todennäköisyyskentän.

10: Leeds–Swansea 1

Championship. Leeds kaatoi viime kierroksella Stoken vieraissa 3–0 eikä tarjonnut entiselle suurelle juurikaan mahdollisuuksia ottelun voittoon. Leedsin pelitapa puolustaa pallollisena on myrkkyä useimmille joukkueille. Stoke sai luotua kaksi maalinteko yritystä rangaistusalueen sisältä, joista toinen syntyi kulmapotkusta, Leedsin laukoessa kahdeksan kertaa samalta alueelta. Leedsin kokoonpanotilanne on hyvä ja ainoastaan koko alkukauden sivussa ollut puolustaja Luke Ayling puuttuu joukkueen vahvuudesta.

Swansea kaatoi viime kierroksella kotonaan Birminghamin niin ikään 3–0, ja myös sen peliesitys oikeutti suvereenit loppulukemat. Swanseaa ei ennen kautta rankattu lähellekään nousukarsintaryhmää – pikemminkin syvälle keskikastiin – mutta alkukauden peliesitykset ovat aiheuttaneet maltillista nostetta joukkueen pelivoimassa. Sivussa joukkueen vahvuudesta jatkaa edelleen keskikenttämies Nathan Dyer.

Kummatkin joukkueet ovat keränneet viiden pelatun ottelun jälkeen 13 pistettä, joten kyseessä on kärkikamppailu. Leeds kuuluu sarjan eliittiin, mutta Swansean sijoitus rankingissa etsii vielä paikkaansa. Kerättyyn pistesaldoon sisältyy hyvää onnea pelitapahtumiin nähden runsaammin kuin Leedsillä, joka on ansainnut pisteensä. Isäntien 60 prosentin todennäköisyydellä toteuttava voitto kelpaa varmaksi, kun kannatus on jäämässä pari prosenttia alakanttiin.

11: West Bromwich–Blackburn 1

Championship. WBA tasasi viime kierroksella pisteet Derbyn vieraana 1–1. Ottelu oli myös pelitapahtumiltaan varsin tasainen kamppailu. Kolme viidestä WBA:n ottelusta on päättynyt pistejakoon, joten terävyyttä otteluiden ratkaisemiseen kaivataan Slaven Bilicin suojateilta. Sivussa loukkaantumisten takia ovat lähes koko alkukauden missanneet keskuspuolustaja Ahmed Hegazy sekä kärkimies Robson Kanu.

Blackburnin kotiottelu Cardiffia vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin, eikä tasapeliä voinut tässäkään tapauksessa pitää kummankaan kannalta vääryytenä. Blackburn pelisuunnitelma oli kuitenkin jälleen lähellä onnistumia kuten kahdessa edellisessä ottelussa, joista kummankin se voitti 1–0. Blackburnilla ei ole suurempia loukkaantumishuolia mahdollisten poissaolojen kohdistuessa lähinnä rotaatiopelaajiin.

WBA kuuluu nousukarsintoja hätyyttelevään ryhmään Blackburnin operoidessa tasaisessa keskikastissa. Vieraiden puolustuspelaaminen on kuitenkin alkukaudesta onnistunut erinomaisesti ja sen kautta se on pystynyt kääntämään pelejä edukseen. Kotivoitto toteutuu noin 54 prosentin todennäköisyydellä. Peliprosenttien ollessa kohdallaan tyydytään kotivoittoon varman muodossa.

12: Birmingham–Stoke X2

Championship. Birmingham jäi sunnuntaina vieraskentällä pahasti Swansean jalkoihin isäntien voittaessa ottelun 3–0. Loppulukemat kuvaavat melko hyvin ottelussa nähtyä tasoeroa eikä Birmingham pystynyt haastamaan isäntien laadukasta pelisuunnitelmaa. Birminghamilla on myös loukkaantumisia huolenaan usean kauden ajan joukkueen runkopelaajiin kuuluneiden Maikel Kieftenbeldin sekä Jacques Maghoman ollessa sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Stoken korpivaellus jatkui sen hävitessä kotonaan 0–3 sarjakärki Leedsiä vastaan. Leeds ei juurikaan tarjonnut Stokelle mahdollisuuksia pisteisiin. Se vyörytti hyökkäyksiään liukuhihnalta ja salli Stokelle vain yhden laukauksen rangaistusalueen sisäpuolelta. Joukkueet kohtasivat heti uudestaan tiistaina liigacupissa, Stoken voittaessa rangaistuspotkuilla ja edeten seuraavalle kierrokselle. Kumpikin pelasi ottelun lähes täysin kakkosmiehistöillään. Stokelta sivussa jatkaa edelleen kapteeni Ryan Shawcross, jonka pohjeluun murtuma pitää poissa pelikentiltä ainakin joulukuuhun saakka.

Stoke on materiaaliltaan selvästi Birminghamia edellä, mutta peliesitykset eivät kuitenkaan kohtaa laadun kanssa ja joukkueiden laskennallinen tasoero on kaventunut alkukauden aikana. Birmingham ansaitsee kotonaan marginaalisen 37 prosentin suosikkiaseman, mutta pelikansan lyhytnäköisyys on saanut näkemään isännät jo 47 prosenttisena suosikkina. Isäntien ohitus on ainoa looginen valinta kohteessa.

13: Reading–Charlton 1

Championship. Reading voitti viime kierroksella Huddersfieldin vieraana 2–0, viimeistellen harvat paikkansa tehokkaasti isäntien epäonnistuessa omissaan. Voittoa voi pitää Readingin kannalta niukasti ansaittuna, mutta pistejakokaan ei olisi ollut pelitapahtumiin nähden vääryys. Sivussa viikonlopun ottelusta Charltonia vastaan ovat puolustajat Tyler Blacklett sekä Matthew Miazga.

Charlton jatkoi toistaiseksi tappiotonta kauttaan kaataen kotonaan Brentfordin 1–0. Charltonille kirjattiin ottelussa kolme maalintekoyritystä Brentfordin 20:tä vastaan, joten sarjanousijan hyvä onni sai jälleen jatkoa. Sivussa Charltonilla jatkaa edelleen laitapuolustaja Chris Solly.

Reading rankattiin enne kautta ohuesti putoamisuhan yläpuolelle, mutta se on suoriutunut haastavasta alkuohjelmastaan odotettua paremmin. Kolme viimeisintä ottelua on sujunut tappioitta laadukkaampia joukkueita vastaan. Nähtäväksi jää, saako tappioton putki jatkoa Readingin joutuessa todennäköisesti aloitteellisemmaksi osapuoleksi kotonaan sarjanousija Charltonia vastaan. Charlton puolestaan on pelannut viisi ensimmäistä otteluaan tappioitta, mutta mukana on ollut runsaasti onnea ja peliotteissa vahva ylisuorittamisen maku. Vähintään puoli luokkaa laadukkaampi Reading voittaa kotonaan noin 50 prosentin todennäköisyydellä ja viisi pinnaa alipelatuksi jäänyt kotivoitto kelpaa varmaksi.


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1West Ham-Norwich1
2Manchester C-Brighton1
3Leicester-Bournemouth12
4Chelsea-Sheffield U12
5Crystal P-Aston Villa1X
6Newcastle-WatfordX2
7Burnley-Liverpool2
8Brentford-Derby1
9Sheffield W-QPR1X
10Leeds-Swansea1
11West Bromwich-Blackburn1
12Birmingham-StokeX2
13Reading-Charlton1
Järj. (6+0), 16,00 e+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
KohdeOttelu1x2
1West Ham-Norwich432730
2Manchester C-Brighton8875
3Leicester-Bournemouth592616
4Chelsea-Sheffield U731710
5Crystal P-Aston Villa453025
6Newcastle-Watford472726
7Burnley-Liverpool111574
8Brentford-Derby373230
9Sheffield W-QPR572419
10Leeds-Swansea582418
11West Bromwich-Blackburn562718
12Birmingham-Stoke482626
13Reading-Charlton462728


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt