Vakio: Liverpool kierroksen paras varmavalinta

Julkaistu:

Vakioveikkaus
Championshipissa muutama ohipeli ylipelatuista kotijoukkueista.

1 Liverpool – Arsenal 1

Valioliiga. Liverpool haki viimeksi Southamptonia vastaan vieraista 2–1-voiton, mutta pistejako olisi ollut paremmin pelitapahtumia kuvaava tulos. Vaikka kauden kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet voitokkaita, on joukkueen puolustuspeli herättänyt kysymysmerkkejä, mukaan lukien Uefan Super Cup -ottelu Chelseaa vastaan. Tilannetta ei luonnollisestikaan helpota maalivahti Alissonin loukkaantuminen. Pohjevamma pitää miehen vielä muutaman viikon poissa pelikentiltä. Myös Liverpoolissa odotettua pienempään rooliin jäänyt viime kauden hankinta Naby Keita on loukkaantumisen takia sivussa.

Arsenal voitti kotonaan Burnleyn niin ikään 2–1 ja teki jälleen juuri riittävän määrän töitä voittaakseen ottelun. Joukkueen puolustus osoitti silti tutun haavoittuvaisuutensa, kun Burnley pääsi useamman kerran laadukkaille paikoille. Erityisesti erikoistilanteiden puolustamisessa oli ongelmia. Puolustuksessa riittää myös poissaolijoita, kun Hector Bellerin, Rob Holding, Konstantinos Mavropanos ja Kieran Tierney ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Liverpool on pienistä alkukauden puolustuksellisista haparoinneistaan huolimatta selkeästi Arsenalia edellä ja ansaitsee kotonaan lähes 70 prosentin suosikkiaseman. Alipelatuksi jäänyt kotivoitto kuuluu kierroksen parhaimpiin varmavalintoihin.

2 Manchester United – Crystal Palace 1

Valioliiga. Manchester United tasasi maanantai-iltana toisen kierroksen päättäneessä vierasottelussaan pisteet Wolvesin kanssa 1–1. Vaikka Paul Pogba epäonnistui kertaalleen rangaistuspotkussa, ei pistejakoa voinut pitää pelitapahtumiin nähden suurena vääryytenä. Unitedilta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Timothy Fosu-Mensah ja Eric Bailly.

Crystal Palace hävisi viimeksi sarjanousija Sheffield Unitedin vieraana 0–1. Tappio oli pelitapahtumien valossa enemmän kuin ansaittu. Moni odotti Palacen pystyvän kontrolloimaan ottelua ja pelaamaan kenties jopa suosikin oikeuttavalla tasolla, mutta todellisuus oli täysin päinvastainen. Joukkueen peli ei tuntunut toimivan kumpaankaan suuntaan. Palacelta ovat edelleen sivussa puolustuksen luottomiehet James Tomkins ja Mamadou Sakho.

United on voittaa kotonaan hieman yli 70 prosentin todennäköisyydellä, mutta kotivoiton kannatus on karannut jo yli 80 prosenttiseksi. Todella usein osuvaa kotivoittoa ei rohkene ohittaa ja vaihtomerkin käyttäminenkin tuntuu tuhlaukselta. Suuremmissa järjestelmissä vaihtomerkit harkintaan, mikäli Unitedin murtautumiskyky huolettaa.

3 Watford – West Ham 1

Valioliiga. Watford kärsi jo toisen peräkkäisen tappion hävittyään Evertonille vieraissa 0–1. Pelitapahtumien valossa Watfordin ei olisi kuitenkaan pitänyt hävitä näistä kumpaakaan, sillä Evertonia vastaan se jopa loi aavistuksen enemmän maaliodottamaa. Kapteeni Troy Deeney on varmasti sivussa, lisäksi sekä Roberto Pereyran että Abdoulaye Doucouren osallistuminen West Ham otteluun on toistaiseksi epävarmaa.

West Ham jäi viimeksi pelillisesti Brightonin jalkoihin, vaikka ottelu päättyikin pistejakoon 1–1. Brighton loi selvästi enemmän laadukkaita maalipaikkoja ja vastaavalla pelinkuvalla päädytään useammankin Brightonin voittoon kuin pistejakoon. West Hamilla oli ottelun alla epävarmuutta avainpelaajiensa kunnon osalta, mutta viimeisimpien tietojen mukaan valmentaja Manuel Pellegrinilla on käytössään koko miehistö Winston Reidia lukuun ottamatta.

Joukkueiden välillä ei ole suurta tasoeroa, mutta alkukauden otteet kielivät Watfordin olevan pelinsä kanssa valmiimpi ryhmä. Noin 45 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto kelpaa varmaksi, kun kannatus Vakiossa on jäämässä alle 40 prosentin.

4 Sheffield U – Leicester 2

Valioliiga. Sheffield U avasi voittotilinsä sen kaadettua kotonaan Crystal Palacen 1–0. Voitto oli pelitapahtumiin nähden ansaittu ja voittomarginaali olisi voinut kasvaa laadukkaammalla viimeistelyllä suuremmaksikin. Crystal Palacen pelisuunnitelman epäonnistuminen sai kuitenkin Sheffieldin kenties näyttämään paremmalta kuin se todellisuudessa on, eikä joukkueelta kannatakaan odottaa kummoisia suorituksia tulevilla kierroksilla. Sheffieldin kokoonpanotilanne näyttää ottelun alla hyvältä, kun ainoastaan keskikenttäpelaaja John Fleckin pelaaminen on epävarmaa.

Leicester taisteli itselleen pisteen vieraissa Chelseaa vastaan 1–1. Pistejakoa voi pitää pelitapahtumiin nähden reiluna tuloksena. Leicesteriltä löytyy laatua jokaiselle osa-alueelle ja siltä sopii odottaa tällä kaudella selvästi viime kautta parempaa menestystä. Kokoonpanotilanne on Sheffield-ottelun alla hyvä, kun ainoastaan laitapuolustaja Ben Chilwellin pelaaminen on epävarmaa.

Leicester on lähes kaksi luokkaa laadukkaampi joukkue, mikä tekee siitä vieraskentästä huolimatta noin 45 prosenttisen suosikin. Sheffieldin tason riittävyyttä Valioliigaan on vielä vaikea arvioida, ja hyvästä organisoinnistaan huolimatta romahdusherkkyys on vastustajien tason noustessa olemassa. Oikein pelatussa kohteessa tartutaan vierasvoittoon varman muodossa.

5 Brighton – Southampton X2

Valioliiga. Brighton koki epäonnisen pistemenetyksen, kun se tasasi kotonaan pisteet West Hamia vastaan 1–1. Brighton loi ottelussa selvästi enemmän maaliodottamaa ja olisi ansainnut voittaa. Graham Potterin vetovastuu joukkueen peräsimessä on tuonut kaivattua suoraviivaisuutta, jolla mies on aikaisemmissa pesteissään tehnyt tulosta. Brightonilta sivussa ovat edelleen loukkaantuneet Yves Bissouma ja Jose Izquierdo.

Southampton joutui taipumaan kotonaan Liverpoolille 1–2, vaikka pystyikin horjuttamaan Supercupin rasituksesta kärsinyttä ennakkosuosikkia. Pelitapahtumien valossa pistejako olisi ollut todennäköisin lopputulos, mutta onni ei vieläkään ole Sotonin puolella, kuten se ei ollut viime keväänäkään. Southampton saa otteluun jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.

Joukkueet ovat pelivoimaltaan samaa kaliiberia, ja Brighton ansaitsee kotonaan hieman päälle 40 prosentin suosikkiaseman. Isännät ovat keränneet lähes kymmenen prosenttia liikaa peliä ja kotivoiton ohitus palkitsee.

6 Charlton – Brentford 2

Championship. Charlton ei ole hävinnyt tällä kaudella otteluakaan, vaikka joutui viikkokierroksella tyytymään 1–1-pistejakoon Nottinghamin isäntänä. Charlton loi ottelussa selvästi vähemmän maalipaikkoja, mutta lähes jokainen näistä oli korkean todennäköisyyden maalintekotilanne, joista kertynyt maaliodottama olisi oikeuttanut voittoon. Runkopelaajista sivussa on laitapakki Chris Solly.

Brentford hävisi viikolla Leedsin vieraana 0–1 eikä pystynyt haastamaan sarjakärkeä, vaikka lukemat pysyivätkin maalittomana ensimmäiset 80 minuuttia. Tietoinen valinta tai ei, Brentford ei luonut ottelussa maaliodottamaa juuri ollenkaan, eikä maalipaikoista laskettu voiton todennäköisyys olisi ollut kuin kahden prosentin luokkaa. Brentford pääsee toiseen peräkkäiseen vierasotteluunsa ilman poissaolijoita.

Brentford voittaa ottelun hieman yli 40 prosentin todennäköisyydellä, mutta uhrautuvasti pelaavaa nousijajoukkuetta vastaan vierasvoitto ei ole itsestään selvyys. Vakiossa Charlton on kuitenkin nostettu lähes 50 prosentin suosikiksi, joten vierasvoitosta on tarjolla todella edullinen valinta jopa varmaksi asti.

7 Fulham – Nottingham 1

Championship. Fulham jatkoi vakuuttavia peliesityksiään voitettuaan kotonaan Millwallin 4–0. Vaikka Fulham iski maaleja reilusti maalipaikkoihin nähden, oli isäntien voitto kiistattomasti ansaittu. Fulhamin ainut poissaolija viikonlopun ottelusta on loukkaantunut puolustaja Dennis Odoi.

Forest on onnistunut välttämään tappion neljässä edellisessä ottelussaan. Viikkokierroksen vierasottelun Charltonia vastaan päättyi 1–1-pistejakoon. Forest oli kuitenkin aavistuksen onnekas, sillä se päästi Charltonin useamman kerran todella vaarallisille maalintekopaikoille ja sai itse vain yhden huippupaikan, josta se myös onnistui tasoittamaan ottelun. Forest pääsee vierasotteluunsa Fulhamia vastaan ennakkotietojen mukaan ilman poissaolijoita.

Fulhamin peli on alkukaudesta vastannut odotuksia ja peli on myös kehittynyt muutaman ensimmäisen kierroksen aikana. Tämä kertoo joukkueen laadukkaasta tekemisestä. Kotivoitto toteutuu lähes 60 prosentin todennäköisyydellä ja oikein pelattu kotivoitto on yksi kierroksen parhaista varmoista.

8 Stoke – Leeds U X2

Championship. Ketään tuskin enää jaksaa yllättää Stoken heikot tulokset. Viikkokierroksen vierailusta Prestoniin oli tuomisina 1–3-tappio. Yllättävää ei myöskään ole se, että tälläkin kertaa Stoke oli huomattavasti loppulukemia paremmin pelissä kiinni, mutta isännät onnistuivat maalinteossa matalan todennäköisyyden paikoistaan Stoke nmaalivahdin Jack Butlandin suosiollisella avustuksella. Stokelta sivussa ovat pitkistä loukkaantumisista kärsivät uutena hankintana Wiganista saapunut Nick Powell ja joukkueen kapteeni Ryan Shawcross.

Leeds jatkoi viikolla vakuuttavia otteitaan kaadettuaan kotonaan Brentfordin 1–0. Vaikka voiton varmistanut maali syntyikin vasta viimeisen kymmenminuuttisen alettua, oli ottelu täysin Leedsin kontrollissa. Tästä kertoo muun muassa se, että Brentford sai ottelussa neljä laukausta, joista kaikki rangaistusalueen ulkopuolelta. Leedsin oletetaan pääsevän otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Stoke on alkukauden tuloksiaan parempi. Tämän mantran toistaminen alkaa valitettavasti muistuttamaan hyvin paljon edelliskautta, jolloin kelkan kääntymistä ei nähty koko kauden aikana. Tällä hetkellä sarjan parasta joukkuetta vastaan tuloksen tekeminen vaatii Stoken kannalta täydellistä suoritusta ja hyvää onnea. Vierasvoitto toteutuu noin 50 prosentin todennäköisyydellä ja lähes kymmenen prosenttia liikaa kannatusta kerännyt vierasvoitto kuuluu ylipelattunakin kupongille, mutta vaihtomerkillä turvataan Stoken venyminen sille tuttuun tasapeliin.

9 Barnsley – Luton X2

Championship. Barnsley joutui viikolla taipumaan Birminghamin vieraana isäntien viedessä voiton 2–0. Ottelussa laadukkaat maalipaikat olivat kortilla, mutta ei tappiota Barnsleyn kannalta voinut pitää epäoikeudenmukaisen, vaikka kahden maalin marginaali oli hieman yläkanttiin maalipaikkoihin nähden. Barnsley pääsee otteluun ennakkotietojen mukaan ilman poissaoloja.

Luton joutui viikolla toteamaan vierasottelussaan Sheffield W:n paremmakseen isäntien voitettua 1–0. Isäntien maalin voitto oli myös melko tarkka kuvaus pelitapahtumista, sillä Luton jäi etenkin oman hyökkäyspelinsä osalta ainoastaan muutaman erikoistilanteen varaan, eikä pystynyt niistä juuri isäntiä uhkaamaan. Myös Lutonin kerrotaan saavan tärkeään otteluun jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.

Sarjanousijoiden välinen kohtaaminen, jossa pisteet etenkin voiton myötä voivat nousta arvoon arvaamattomaan. Isännät voi alkukauden näyttöjen perusteella arvostaa piirun verran laadukkaammaksi joukkueeksi ja tämä yhdistettynä kotietuun nostaa kotivoiton todennäköisyyden noin 43 prosenttiin. Vakiokansa on hypännyt isäntien kelkkaan yli 50 prosenttisella kannatuksella, joten kotivoiton ohitus nousee tässäkin kohteessa ainoaksi valinnaksi.

10 Preston – Sheffield W 1X

Championship. Preston voitti viikolla kotonaan Stoken peräti 3–1. Ottelussa nähtiin maalipaikoihin nähden liikaa maaleja, kun muun muassa Prestonin kaksi osumaa syntyivät laukauksista rangaistusalueen ulkopuolelta Stoken maalivahdin Butlandin hörppiessä laukauksia sisään urakkapalkalla. Voitto oli Prestonin kannalta ohuesti ansaittu, mutta missään nimessä loppulukemia vastaavaa myllytystä ei isänniltä nähty.

Sheffield voitti niin ikää viikkokierroksella kaadettuan kotonaan Lutonin 1–0. Maalin voitto kuvaa hyvin pelitapahtumia. Sheffield loi noin yhden maalin edestä odottamaa ja piti Lutonin tyystin poissa laadukkailta maalintekopaikoilta.

Joukkueiden välillä ei ole suurta tasoeroa ja päivän lyhyellä palautumisajalla otteluun lähtevät isännät voittavat noin 40 prosentin todennäköisyydellä. Kotivoitto on marginaalisesti alipelattu, mutta vaihtomerkki asetetaan tasapelille osuman todennäköisyyttä kasvattamaan.

11 Hull – Bristol C X2

Championship. Hull koki kauden toisen tappionsa, kun viikkokierroksen kotiottelu Blackburnia vastaan päättyi vieraiden 1–0-voittoon. Lopputulos oli Hullin kannalta epäonninen, sillä pelitapahtumiltaan varsin tasaisessa ottelussa pistejako olisi ollut loogisin lopputulema. Laadukkaat maalipaikat jakautuivat tasan ja Hull epäonnistui kertaalleen rangaistuspotkustakin. Ainoa merkittävä kysymysmerkki Hullin kokoonpanossa on runkopelaajiin kuuluvan Eric Lichajin pelikunto, joka selviää vasta ottelun alla.

Bristol otti toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan viikolla Derbyn vieraissa 2–1. Isännät hallitsivat kuitenkin ottelua melko selvästi, eikä Bristolin voittoa voinut pitää pelitapahtumien valossa ansaittuna. Maaliodottamat olisivat oikeuttaneet enintään pistejakoon. Bristol pääsee ennakkotietojen mukaan viikonlopun kamppailuun ilman loukkaantumishuolia.

Bristol on joukkueista laadukkaampi ja kuuluu rankingiltaan ylempään keskikastiin, Hullin sijoitus on jossain saman tasaisen keskikastin alapäässä. Hull ansaitsee kotietunsa turvin marginaalisen 40 prosentin suosikkiaseman, mutta pelikansalle nimeltään paremmin tunnettu joukkue on kerännyt lähes 10 prosenttia liikaa kannatusta. Kotivoitto kuuluu ohituskaistalle.

12 QPR – Wigan X2

Championship. QPR koki toisen peräkkäisen tappion hävittyään viikolla kotonaan Swanseaa vastaan peräti 1–3. Loppulukemat eivät kuvaa kovinkaan tarkasti pelitapahtumia, ja QPR olisi ansainnut pirteällä peliesityksellään pisteen. Poissaoloja Ärrillä ei Rangersista tälle kaudelle hankittua Lee Wallacea lukuun ottamatta ole.

Wigan on hävinnyt onnekkaan avauskierroksen Cardiff voittonsa jälkeen jokaisen ottelun. Viimeisimpänä se hävisi viikolla Boroa vastaan vieraissa 0–1 ja peliesitys jäi jälleen kerran heikoksi kummassakin päässä kenttää. Myös loukkaantumiset vaivaavat, kun avauskokoonpanon miehistä sivussa ovat laituri Anthony Pilkington, ja kärkimies Joe Garner sekä avauskierroksella maalinkin iskenyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Josh Windass.

QPR on joukkueista luokkaa laadukkaampi, mutta Wigan saa etua päivän pidemmästä palautumisajasta viikkokierroksen otteluista. Kotivoitto toteutuu noin 50 prosentin todennäköisyydellä, mutta Vakiossa pelikansa on nostanut isännät yli 60 prosentin suosikeiksi. Kohteessa ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ohittaa rankasti ylipelattu kotivoitto tässäkin kohteessa.

13 Middlesbrough - Millwall 1

Championship. Boro otti viikkokierroksella kauden avausvoittonsa kaadettuaan kotonaan Wiganin 1–0. Ottelu eteni Boron kontrollissa, ja vaikka korkean todennäköisyyden maalipaikkoja ei nähty kummassakaan päässä runsaasti, ansaitsi Boro niukan voittonsa myös maaliodottamien valossa. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa täydet minuutit vasemman laitapakin tontilla pelannut Boron oma juniori Hayden Coulson on ainut poissaolija viikonlopun Millwall ottelussa.

Millwall koki kauden avaustappionsa viikkokierroksella Fulhamin vieraana isäntien viedessä ottelun nimiinsä 4–0. Millwallin syvälle vetäytyvä puolustustaktiikka toimi kuitenkin loppulukemia paremmin. Vaikka tappio oli ansaittu, ei pelitapahtumat olisi oikeuttaneet isäntiä voittoon neljän maalin marginaalilla. Millwallin loukkaantumistilanne on erinomainen. Ainoa poissaolija on pelikieltoaan kärsivä laituri Jed Wallace.

Boron kausi on lähtenyt nihkeästi liikkeelle, mutta kauden avausvoitto ja toinen peräkkäinen kotiottelu voivat tuoda rentoutta tekemiseen. Millwall on esiintynyt alkukaudesta hieman yli odotusten, mutta pelitapahtumien valossa tulokset ovat olleet ansaittuja. Boro ei ole parhaimmillaan matalien blokkien murtamisessa, mutta nauttii yhden päivän lepoetua Millwalliin nähden. Kerran kahdesta toteutuva ja oikein pelattu kotivoitto kelpuutetaan varmaksi.


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Liverpool - Arsenal1
2Manchester U - Crystal P1
3Watford - West Ham1
4Everton - Watford2
5Brighton - SouthamptonX2
6Charlton - Brentford2
7Fulham - Nottingham1
8Stoke - Leeds UX2
9Barnsley - LutonX2
10Preston - Sheffield W1X
11Hull - Bristol CX2
12QPR - WiganX2
13Middlesbrough - Millwall1
Järj. (6+0), 16,00 e+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
KohdeOttelu1x2
1Manchester C - Tottenham642313
2Southampton - Liverpool83116
3Norwich C - Newcastle U393130
4Everton - Watford262945
5Aston Villa - Bournemouth522622
6Brighton - West Ham492527
7Nottingham - Birmingham642115
8Brentford - Hull192258
9Barnsley - Charlton552520
10Blackburn - Middlesbrough402932
11Cardiff C - Luton403130
12Millwall - Sheffield W652114
13Stoke - Derby522622