Mikä jännitysnäytelmä! Liverpool voitti dramaattisen Super Cupin – Chelsea kaatui vasta rangaistuspotkukilpailussa

Julkaistu:

Super Cup
Liverpool juhli Uefan Super Cupin voittoa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.
Liverpool–Chelsea 3–2 (rangaistuspotkukisan jälkeen)

Liverpool kaatoi Chelsean myöhään keskiviikkoiltana jalkapallon Mestarien liigan ja Euroopan liigan voittajien kesken mitellyssä Super Cupissa.

Ratkaisua saatiin odotella rangaistuspotkukilpailuun asti. Siinä Chelsean Tammy Abraham epäonnistui viimeisenä laukojana, ja Liverpoolin juhlat olivat valmiit alkamaan.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kaksi englantilaista joukkuetta olivat vastakkain Super Cupissa. Samasta maasta olevat joukkueet eivät kuitenkaan ole uusi asia, sillä edellisen viiden vuoden aikana on nähty neljästi täysin espanjalainen Super Cup.

Valioliigan avauskierroksen perusteella hallitseva Mestarien liigan voittaja Liverpool lähti otteluun selvähkönä suosikkina. Se kaatoi viikonloppuna Norwichin vakuuttavasti maalein 4–1, kun Chelsea kärsi ruman 0–4 -tappion Manchester Unitedille.

Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin sinisten. Lontoolaiset löysivät jatkuvasti pystysyötöillään tiloja Liverpoolin puolustuslinjan selustasta ja pääsivät kiitettävästi maalipaikoille. Tuore manageri Frank Lampard vaikutti perehtyneen Liverpoolin pelaamiseen.

Juuri tällaisesta tilanteesta syntyi ottelun avausmaali 36. minuutilla, kun Christian Pulisicin lähettämä linjan puhkova syöttö löysi Olivier Giroudin. Ranskalainen viimeisteli varmasti 1–0. Kohuhankinta Pulisic osui itsekin tolppien väliin, mutta tuo maali hylättiin paitsiona.


Toiselle puoliajalle Liverpool tuli myrskyn lailla ja vyörytys tuotti tasoituksen vain parin minuutin pelin jälkeen. Roberto Firmino pääsi nokikkain Chelsean maalivahdin Kepan kanssa ja siirsi pallon viereensä Sadio Manélle. Mané siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Peli oli varsin avointa, ja hyviä maalintekopaikkoja nähtiin kummassakin päädyssä läpi ottelun. Maalipuut kolisivat molemmissa päissä ja pari paitsiomaaliakin nähtiin. Maalit olivat kuitenkin tiukassa ja kamppailu eteni jatkoajalle.

Päästä päähän mentiin vauhdikkaasti myös jatkoajan alkupuoliskolla. Mané vei illan toisella osumallaan Liverpoolin johtoon pelattuaan jälleen näyttävästi yhteen Firminon kanssa. Hetkeä myöhemmin Jorginho tasoitti rangaistuspotkusta.

Jatkoajan toisella puolikkaalla meno rauhoittui ja raikas hyökkääminen vaihtui seesteiseen rankkarikisan odotteluun.

Super Cupin voitto oli Liverpoolille historian neljäs.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt