Vakio: City vie kärkikamppailun

Julkaistu:

Vakioveikkaus
Avaako Teemu Pukin Norwich voittotilinsä kotiottelussa Newcastlea vastaan?

1 Manchester C–Tottenham 1

Valioliiga: Hallitseva mestari City antoi avauskierroksella myrskyvaroituksen voittaen West Hamin vieraissa suvereenisti 5–0. Vaikka Cityn iskemät viisi maalia olivat maalipaikkoihin nähden yläkanttiin, jäi West Ham täysin vaille mahdollisuuksia. Tottenham aloitti kautensa käynnistymisvaikeuksista huolimatta voitokkaasti, kun toisen puoliajan kolme osumaa siivittivät joukkueen kotonaan ansaittuun 3–1-voittoon Aston Villaa vastaan. Citizens ansaitsee kauden ensimmäisessä kotipelissään 73 prosentin suosikkiaseman ja jopa laadukasta Tottenhamia vastaan vaihtomerkkien käyttäminen tuntuu haaskaukselta.

2 Southampton–Liverpool X2

Valioliiga: Southamptonin kausi alkoi tylysti, kun vierasottelu Burnleyta vastaan päättyi 0–3-tappioon. Burnley viimeisteli harvoista paikoistaan tutun tehokkaasti, sillä maaliodottamien osalta reilu lopputulos olisi ollut pistejako. Liverpool tyylitteli kotonaan 4–1-voittoon Norwichia vastaan, eikä vieraiden epäorganisoidun puolustuksen murtaminen tuottanut Poolille vaikeuksia. Liverpool on ottelussa vieraissakin 65 prosentin suosikki, mutta ykkösmaalivahti Alissonin loukkaantuminen on syytä huomioida ja asettaa vaihtomerkki tasapelille.

3 Norwich C–Newcastle U1X

Valioliiga: Norwich esiintyi avauskierroksella Liverpoolia vastaan edukseen hyökkäyspelaamisen osalta, mutta valitettavasti puolustuksen kustannuksella. Liverpool ei jättänyt tarjottua mahdollisuutta käyttämättä ja voitti ansaitusti 4–1. Newcastlen kotiavaus jäi odotetun vaisuksi joukkueen hävittyä Arsenalille 0–1. Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta Arsenal teki tarvittavan ja ansaitsi voittonsa. Norwich on hieman yli 40 prosentin suosikki, mutta Newcastlen blokin murtaminen ei ole itsestäänselvyys. Kotivoitto tasapeli varmistuksella kattaa ison todennäköisyyskentän.

4 Everton–Watford 12

Valioliiga: Everton joutui tyytymään pisteeseen maalittomassa tasapelissä Crystal Palacen vieraana. Everton aloitti ottelun väkevästi ja oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta loppukiri tyrehtyi viimeistään Morgan Schneiderlin ulosajoon. Watford jäi kotiavauksessaan pahasti telineisiin oman hyökkäyspelin osalta, ja Brighton haki täydet kolme pistettä 3–0-voitollaan. Everton aloitti kautensa vakuuttavammin ja on kotonaan 57 prosentin suosikki. Schneiderlinin pelikielto jättää aukon Evertonin keskikentän pohjalle, mikä tarjoaa myös Watfordille mahdollisuuden.

5 Aston Villa–Bournemouth 1

Valioliiga: Aston Villa joutui toteamaan avauskierroksella Tottenhamin paremmakseen hävittyään vieraissa ansaitusti 1–3. Villa aloitti pelin väkevästi ja pystyi horjuttamaan Tottenhamia vastaiskuillaan, mutta joutui toisella puoliajalla liiaksi paineen alle. Bournemouthin avauspeli jäi vaisuksi, kun kotiottelu sarjanousija Sheffield Unitedia vastaan päättyi 1–1. Ottelu oli maalipaikkojen valossa tasainen ja pistejako looginen lopputulos. Villa on kotonaan noin 40 prosentin suosikki ja Tottenhamia vastaan nähty pelirohkeus voi tuoda tulosta kotiyleisön edessä.

6 Brighton–West Ham X2

Valioliiga: Brighton aloitti kautensa tuloksellisesti täysosumalla joukkueen voitettua Watfordin vieraissa 3–0. Pelitapahtumien valossa Brighton oli onnekas viimeisteltyään jokaisesta laadukkaasta paikastaan, ja lisäksi Watford teki yhden maalin omiin. West Ham ei pystynyt haastamaan kotonaan Manchester Cityä, vaan hallitseva mestari voitti tylysti 5–0. Brighton on kotiedun turvin marginaalinen 38 prosentin suosikki, mutta parhaat edut kohteessa löytynee isäntien ohituksesta.

7 Nottingham–Birmingham 1

Championship: Nottingham sai pistetilinsä auki viime kierroksella Leedsin vieraana 1–1-päättyneessä kamppailussa. Joukkueella oli kuitenkin onnea, sillä Leeds oli pelitapahtumien valossa niskan päällä. Myös Birmingham avasi pistetilinsä, kun kotiottelu Bristolia vastaan päättyi 1–1. Kumpikin voi olla tyytyväinen tasaisen ottelun päätyttyä pistejakoon. Nottingham on joukkueista laadukkaampi ja kotivoittoon päädytään noin 50 prosentin todennäköisyydellä. Kohteessa luotetaankin kotijoukkueen kauden ensimmäisen voittoon.

8 Brentford–Hull 1

Championship: Brentford otti tärkeät kolme pistettä 1–0-voitollaan Boron vieraana. Brentford oli ottelussa hieman parempi, mutta pistejakokaan ei olisi ollut vääryys. Hull otti kauden avausvoittonsa kotona Readingia vastaan 2–1 päättyneessä ottelusta. Hull ansaitsi voittonsa viimeistellen kummatkin huippupaikkansa tehokkaasti. Brentford kuuluu kauden nousijasuosikkeihin, kun Hullin paikka rankingissa on alemmassa keskikastissa. Isäntien voitto toteutuu noin 55 prosentin todennäköisyydellä ja tarjolla on laadukas varmavalinta Beesin kyydissä.

9 Barnsley–Charlton 1

Championship: Barnsley hävisi vieraissa Sheffieldille 0–2. Vaikka se pystyi ajoittain horjuttamaan isäntien puolustusta, oli tappio ansaittu. Charlton otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan kotonaan Stoken 3–1. Voitto oli kuitenkin pelitapahtumiin nähden varsin onnekas, sillä vastaavalla pelinkuvalla kotivoittoon päädyttäisiin noin kerran kymmenestä. Barnsley on sarjanousijoista aavistuksen laadukkaampi ja nousee kotiedun turvin 45 prosenttiseksi suosikiksi. Kotikentällä päävastustajia vastaan pelattavista otteluista budjetoidaan aina täydet kolme pistettä.

10 Blackburn–Middlesbrough 1X

Championship: Blackburn jäi vieraissa Fulhamin jalkoihin isäntien otettua ansaitun 2–0-voiton. Boro joutui toteamaan Brentfordin paremmakseen, kun Boron kotikentällä pelattu ottelu päättyi vieraiden hyväksi 1-0. Ottelussa nähtiin vähän laadukkaita maalipaikkoja, mutta etenkin Borolla oli vaikeuksia päästä hyville sektoreille erikoistilanteita lukuun ottamatta. Vierasjoukkue on selvästi laadukkaampi, mutta kummankaan kauden aloitus ei vakuuta. Blackburn on kotonaan marginaalinen 37 prosentin suosikki ja nimivahva Boro kerännee peliä, mutta maalien ollessa kortilla tasapeli ei yllättäisi.

11 Wigan–Leeds U 2

Championship: Wiganin palasi avauskierroksen onnekkaan voiton jälkeen viime kierroksella arkeen, kun Preston oli kotonaan parempi 3–0. Lopputulos kuvaa hyvin kentällä nähtyä tasoeroa. Leeds joutui tyytymään pisteeseen kotiottelun Forestia vastaan päättyessä 1–1. Leeds oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja loi riittävästi maalipaikkoja voittoon, mutta Forestionnistui ainoasta laadukkaasta paikastaan. Leeds on sarjan parhaita, ellei paras joukkue, ja voittaa vieraissa heikon Wiganin hieman alle 60 prosentin todennäköisyydellä.

12 Millwall–Sheffield W 1

Championship: Millwall jatkoi hyviä otteitaan taisteltuaan vieraspisteen West Bromwichia vastaan 1–1 päättyneestä ottelusta. Korkean todennäköisyyden maalipaikat jakautuivat ottelussa tasan, ja Millwall-puolustus onnistui tehtävässään odotettua paremmin. Sheffield W jatkoi voitokkaasti alkanutta kauttaan kaataen kotonaan hyvällä peliesityksellä Barnsleyn 2–0. Vierasjoukkue on hieman laadukkaampi, mutta Millwall on esiintynyt edukseen kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Kotijoukkue on marginaalinen 39 prosentin suosikki ja jäänee vaille pelikansan arvostusta.

13 Stoke–Derby X2

Championship: Stoken epäonni ei ota loppuakseen joukkueen hävittyä Charltonin vieraana 1–3. Lopputulos on lähes päinvastainen pelitapahtumiin nähden, eikä Stoken tappiota voi pitää missään nimessä ansaittuna. Derby tasasi pisteet kotonaan Swansean kanssa maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa, mutta loi laadukkaammat maalintekotilanteet ja epäonnistui kertaalleen rangaistuspotkusta. Kahden saman tasoisen joukkueen vähämaalinen kohtaaminen, jossa isännät ovat kotiedun turvin 42 prosentin suosikkeja. Edut löytyvät todennäköisesti ristikakkosesta.


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Manchester C - Tottenham1
2Southampton - LiverpoolX2
3Norwich C - Newcastle U1X
4Everton - Watford12
5Aston Villa - Bournemouth1
6Brighton - West HamX2
7Nottingham - Birmingham1
8Brentford - Hull1
9Barnsley - Charlton1
10Blackburn - Middlesbrough1X
11Cardiff C - Luton2
12Millwall - Sheffield W1
13Stoke - DerbyX2
Järj. (6+0), 16,00 e