PK-35 Vantaa ison urakan edessä – vain lohkovoitto tuo jatkopaikan - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

PK-35 Vantaa ison urakan edessä – vain lohkovoitto tuo jatkopaikan

Maalivahti Velma Oikarinen (vas.), valmentaja Jari Väisänen ja keskikenttäpelaaja Netta Koso.

Maalivahti Velma Oikarinen (vas.), valmentaja Jari Väisänen ja keskikenttäpelaaja Netta Koso.

Julkaistu: 7.8.2019 15:29

PK-35 Vantaa aloittaa keskiviikkona Mestarien liigan alkukarsintaturnauksen Virossa.

PK-35 Vantaa on Naisten liigan hallitseva mestari ja aloittaa siksi keskiviikkona Mestarien liigan alkukarsintaturnauksen Tallinnassa. PK-35 Vantaa kohtaa ensin järjestäjäjoukkueen, virolaisen FC Floran, sen jälkeen Färsaarten mestarin EBS/Skalan ja viimeisenä lohkon ykkössijoiteun WFC BIIK-Kazygurtin.

Jatkoon ja 32 joukkoon päästäkseen vantaalaisryhmän on voitettava lohkonsa. Muuten pelit päättyvät tämän kauden osalta Mestarien liigassa. Kuluvan kauden PK on pelannut kotimaassa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä, kun seura ei saanut liigalisenssiä tälle kaudelle.

Ykkösessä joukkue on pelannut voitokkaasti, mutta Suomen cupin superkierroksella se hävisi. Liigajoukkue FC Honka nappasi 1–0-voiton Dana Leskisen maalilla.

– Meillä on alla hyvä harjoittelukausi ja olemme pelanneet hyviä pelejä Ykkösessä. Olemme pystyneet tekemään niitä asioita, joissa olemme halunneet. Pelaajista on tullut ehkä rohkeampia tämän kauden aikana. Pieni puute on kovissa peleissä. Honkaa vastaan pelatun cupin ottelun kaltaisia me olisimme tarvinneet, PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen sanoo.

Virossa pelattavan turnauksen erikoisuus vantaalaisten kannalta on se, että kaikki ottelut pelataan luonnonnurmella, joko A Le Coq -stadionilla tai Kadriorgilla. Väisäsen mukaan PK siirtyi kotistadioninsa sijaan luonnonnurmelle harjoittelemaan heti Honka-pelin jälkeen.

Toinen iso haaste PK:lle on turnauksen tiukka aikataulu. Pelien jälkeen on vain kaksi päivää välissä ennen seuraavaa ottelua. Kun PK:lla on kaiken lisäksi kovin kapea rinki 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, joukkueen valmennus joutuu miettimään tarkasti kierrätystä. Todennäköistä onkin, että lauantaina pelattavassa ottelussa ennalta selvästi heikointa vastustajaa EBS/Skalaa vastaan, PK peluuttaa hyvin erilaista pelaajistoa kuin avausottelussa.

PK on amatöörijoukkue, joten osa pelaajista käy ottelujen välissä töissä Suomessa. Muuten joukkue asuu koko turnauksen ajan Tallinnassa.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa PK-35 Vantaan valmennusvastuussa on apuvalmentaja Pasi Jaakonsaari, sillä päävalmentaja Väisänen on toimitsijakiellossa.

PK-35 Vantaan ottelut Viron turnauksessa

7.8. FC Flora–PK-35 Vantaa klo 19

10.8. PK-35 Vantaa–EBS/Skala

13.8. PK-35 Vantaa–WFC BIIK-Kazygurt

Tuoreimmat osastosta