Wayne Rooney palaa Englantiin Derby Countyn pelaajavalmentajana. - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Wayne Rooneylta jättiyllätys – palaa Englantiin pelaajavalmentajana!

Wayne Rooney liittyy tammikuussa Derby Countyn riveihin.

Wayne Rooney liittyy tammikuussa Derby Countyn riveihin.

Julkaistu: 6.8.2019 17:20

Wayne Rooneyn jalkapalloura jatkuu Derby Countyssa. Samalla hän liittyy seuran valmennustiimiin.

Englannin jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni Wayne Rooney palaa kotisaarelleen Yhdysvalloista, jossa hän on pelannut MLS-liigan DC Unitedissa kesästä 2018.

Rooney siirtyy MLS-kauden päätyttyä Derby Countyn pelaajavalmentajaksi alkuvuodesta 2020. Derby pelaa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa.

Lokakuussa 34 vuotta täyttävän Rooneyn siirrosta tiedotti nykyinen seura DC United. Washingtonilaisjoukkue on menossa MLS-liigan pudotuspeleihin, jotka ovat ohjelmassa loka–marraskuussa. 11 maalia kuluvalla kaudella tehneen Rooneyn paluuta perusteltiin hänen halullaan olla lähempänä perhettään.

Myös Derby County on vahvistanut Rooneyn liittymisen seuran pelaajaksi ja valmentajaksi. Rooney liittyy joukkueeseen tammikuussa, ja hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2021. Sopimuksessa on optio lisävuodesta.

Rooney on aiemmin kertonut toiveestaan työskennellä valmentajana pelaajauransa jälkeen. Derby Countyssa hän työskentelee erityisesti seuran akatemiapelaajien kanssa.

– Olen hyvin innoissani tästä tilaisuudesta, jonka Derby County on minulle mahdollistanut. Olen varma, että voin antaa suuren panoksen seuralle, Rooney kommentoi Derby Countyn tiedotteessa.

Derby Countyn manageri on Phillip Cocu. Rooney kertoi liittyvänsä innolla Cocun valmennustiimiin.

Rooney muistetaan Valioliigassa etenkin vuosistaan Manchester Unitedissa. Hän edusti seuraa vuosina 2004–2017. Rooney on Evertonin kasvatti.

Hän pelasi vuosina 2003–2018 yhteensä 120 maaottelua Englannin paidassa.

Tuoreimmat osastosta