PK-35 Vantaa valmistautuu naisten europeleihin pelaamalla 15-vuotiaita poikia vastaan - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

PK-35 Vantaa valmistautuu naisten europeleihin pelaamalla 15-vuotiaita poikia vastaan

Sanna Saarinen (kesk.) ja Tia-Maria Jaakonsaari (oik.) pelaavat pian naisten Mestarien liigan karsintaa.

Sanna Saarinen (kesk.) ja Tia-Maria Jaakonsaari (oik.) pelaavat pian naisten Mestarien liigan karsintaa.

Julkaistu: 22.7.2019 20:11

Naisten Mestarien liigan karsinnoissa Suomea edustaa hallitseva mestari PK-35 Vantaa.

Joukkueen haasteet ovat miesjoukkueisiin verrattuna jo lähtökohdiltaan erilaiset, sillä Palloliiton lisenssikomitea eväsi talvella vantaalaisseuralta liigalisenssin taloudellisten syiden takia.

Niinpä PK-35 Vantaa pelaa tällä kaudella sarjatasoa alempana Ykkösessä. Naisten Ykkösessä PK-35 Vantaa on voittanut kaikki 13 otteluaan maalierolla 56–3.

Pelinopeus alemmalla sarjatasolla ei vastaa Euroopan ykkösturnauksen karsintoja, joten vantaalaisjoukkue on pelannut muun muassa HJK:n 15-vuotiaita poikia vastaan. Viikkoa ennen turnausta PK-35 Vantaa kohtaa vielä naisten Suomen cupissa Hongan.

– HJK on ikäluokkansa parhaita joukkueita Suomessa. Meille oli äärettömän tärkeää päästä pelaamaan heitä vastaan pari viikkoa sitten. Pääsimme harjoittelemaan puolustamista todella nopeita ja taitavia pelaajia vastaan, kuten halusimmekin, päävalmentaja Jari Väisänen taustoittaa.

PK-35 Vantaan joukkue viettää karsintaturnausviikon pelipaikkakunnalla Tallinnassa, mutta amatöörijoukkueella on omat murheensa ammattilaisiin verrattuna.

– Muutama pelaaja joutuu käymään työkiireiden takia välillä Suomessa, Väisänen myöntää.

Vastustajien tarkkailukaan ei ole aivan mutkatonta. PK-35:n lohkossa pelaa muun muassa kazakstanilainen ammattilaisjoukkue BIIK Kazygurt.

– He ovat vasta rakentamassa joukkuettaan karsintoihin. Siksi esimerkiksi videomateriaalista ei ole juuri hyötyä, mutta onneksi näen ennen turnausta yhden ottelun heiltä ja virolaiselta Floralta, Väisänen kertoo.

Tuoreimmat osastosta