Megan Rapinoe jyrähti taas Donald Trumpille - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

USA:n MM-tähti Megan Rapinoe jyrähti taas Donald Trumpille – ”Surullista, kuvottavaa ja halveksittavaa”

Megan Rapinoe vihjaisi, että saattaa pyrkiä politiikkaan urheilu-uransa jälkeen.

Julkaistu: 22.7.2019 12:25

Jalkapallotähti Megan Rapinoe otti voimakkaasti kantaa USA:n presidentin Donald Trumpin hyökkäyksiin demokraattien kongressiedustajia vastaan.

MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Megan Rapinoe kutsui Charlotte Observerin haastattelussa presidentti Donald Trumpin kannattajien käytöstä ”surulliseksi, kuvottavaksi ja halveksittavaksi”.

Rapinoe viittasi Trumpin Pohjois-Carolinassa Greenvillessä pitämään kampanjatilaisuuteen, jossa presidentti haukkui puheessaan pitkään demokraattien Somaliassa syntynyttä kongressiedustajaa Ilhan Omaria ja sai yleisön lietsottua vimmaan.

– Lähettäkää hänet takaisin, yleisö huusi.

Kaksinkertainen jalkapallon maailmanmestari Rapinoe sanoi pitävänsä tapausta shokeeraavana.

– Toivottavasti nämä toistuvat tapaukset eivät turruta kansalaisten shokkireaktioita, sillä nykymeno on täysi pohjanoteeraus.

– Omaria pitäisi ylistää. On aivan ällistyttävää, että sieltä tullut nainen nousee kongressiedustajaksi ja johtajaksi, joka tuo erilaisen äänen keskusteluun. Tarvitsemme hänen kaltaisiaan ihmisiä, jotta tästä maasta tulee parempi paikka, Charlottessa jalkapallotapahtumassa ollut Rapinoe sanoi.

Megan Rapinoe (kesk.) otti ilon irti USA:n voitonparaatissa New Yorkissa 10. heinäkuuta.

Trump on viime viikkoina hyökännyt kiivaasti neljän naispuolisen demokraattien kongressiedustajan kimppuun.

Maalina ovat olleet Omarin lisäksi Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib ja Ayanna Pressley, joita presidentti on kehottanut palaamaan takaisin kotimaihinsa. Omar tosin on ainoa nelikosta, joka ei ole syntynyt USA:ssa.

Rapinoelta kysyttiin, menikö Trump liian pitkälle hyökkäyksissään.

– Trump meni liian pitkälle jo aikapäiviä sitten. Se alkoi jo siitä, kun hän väitti Barack Obaman syntyneen ulkomailla. Onhan tämä kuitenkin shokeeraavaa, Rapinoe vastasi.

MM-kisoissa näyttävästi Trumpia vastaan protestoinut Rapinoe uskoi, että amerikkalaiset äänestäjät lähtevät sankoin joukoin uurnille vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Kuusi maalia viimeistellyt Megan Rapinoe jakoi MM-kisojen maalipörssin voiton maannaisensa Alex Morganin ja Englannin Ellen Whiten kanssa.

34-vuotiaan Rapinoen on arveltu lähtevänsä peliuran jälkeen politiikkaan. Hän on toistaiseksi sanonut, ettei ole kiinnostunut. Charlottessa Rapinoe jätti kuitenkin mahdollisuuden auki.

– Minulta on kysytty tätä asiaa paljon viime aikoina. Moni on tiedustellut sitä vakavissaan jo ensi vuotta silmällä pitäen. Olen aina vastannut, että olen todella epäpätevä. Siihen on sitten vastattu, että pätevyysvaatimuksiahan ei enää ole.

CNN:n tuoreessa haastattelussa Rapinoe sanoi kallistuvansa tukemaan naisehdokasta ensi vuoden presidentinvaaleissa. Hänen suosikkejaan ovat demokraattisenaattorit Elizabeth Warren ja Kamala Harris.

MM-kisojen aikana Trump ja Rapinoe ottivat yhteen useaan otteeseen. Presidentti kritisoi sitä, että jalkapallotähti jätti protestina laulamatta USA:n kansallislaulua stadionilla.

Rapinoe puolestaan ilmoitti, ettei mene vierailulle ”v*tun Valkoiseen taloon” MM-kullan jälkeen. Trump vimmastui tästäkin.