Zlatan Ibrahimovic antoi täyslaidallisen MLS:lle, osansa sai myös Ruotsin maajoukkue: ”Olen kuin Ferrari Fiatien joukossa”

Zlatan Ibrahimovic ei juuri anna arvoa pelitovereilleen MLS:ssä tai aikanaan Ruotsin maajoukkueessa.

Zlatan on juhlinut maaleja hyvään tahtiin MLS-liigassa.

20.7.2019 9:56

Los Angeles Galaxyssa jalkapallon MLS-liigaa pelaava Zlatan Ibrahimovic ei nosta sikäläisiä pelitovereitaan samalle tasolle itsensä kanssa.

Ylimielisistä lausahduksistaan brändin luonut ruotsalainen puhui pohjoisamerikkalaiselle urheilumediajätille ESPN:lle suuren ottelun alla. Galaxy kohtasi Los Angelesin paikallisottelussa, El Traficossa, LAFC:n.

Galaxy kukisti LA FC:n lukemin 3–2. Ibrahimovic teki ottelussa hattutempun eli vastasi kaikista joukkueensa maaleista.

LA FC johtaa tappiosta huolimatta liigan läntistä konferenssia selvällä erolla Galaxyyn. MLS-kausi huipentuu pudotuspeleihin loka–marraskuussa.

Ennen ottelua tehdyssä haastattelussa Ibrahimovic kertoi näkemyksensä MLS:stä liigana omaan suorasukaiseen tyyliinsä.

– Rehellisesti sanottuna MLS ei ole Euroopan tasolla. Aiemmin pelasin pelaajien kanssa, jotka ovat minun tasollani tai lähellä sitä. Silloin peli soljuu helpommin, Ibrahimovic sanoi ESPN:n haastattelussa.

– Täällä olen kuin Ferrari Fiatien joukossa. Sama asia Ruotsin maajoukkueessa, mutta ei yhtä voimakkaasti.

Ibrahimovic ei tyydy tilanteeseen, vaan peräänkuuluttaa kanssapelaajiltaan tasonnostoa. Hän haluaa, että Fiateista tulee Ferrareita, eikä toisinpäin.

– Sanoin, että en hyväksy sitä. En hyväksy sitä, kun pallo ei tule tai tulee liian myöhään. Haluan muiden nousevan minun tasolleni. Kaikki tämä hidastaa minua vähän. Peli täällä (Yhdysvalloissa) voisi olla niin paljon nopeampaa, niin paljon taktisempaa ja niin paljon rytmikkäämpää.

Zlatan lopetti maajoukkuepelit vuonna 2016.

Malmöläinen kertoi haastattelussa myös, ettei usko jalkapallopäättäjien ja seurojen omistajien haluavan sarjan kasvavan eurooppalaiselle tai eteläamerikkalaiselle tasolle.

Kyse on Ibrahimovicin mukaan siitä, että huippujalkapallolla on vaikea tehdä rahaa.

– Euroopassa voin nimetä kaksi joukkuetta, jotka tekevät rahaa. Muut eivät, he tekevät sitä intohimosta. Täällä urheilulla tehdään rahaa. Näin se on.

Hän nosti esiin MLS:n sääntöjä, jotka hänen mukaansa rajoittavat lajin kasvua Pohjois-Amerikassa.

– Budjettiasiat, palkkakatto... Joukkueisiin ei voi tuoda haluamiaan pelaajia. Täällä on enemmän sääntöjä kuin minulla kotona.

Pudotuspelit eivät innosta

Ruotsalaishyökkääjä kritisoi myös pudotuspelijärjestelmää, jollaisen ei Euroopassa katsota kuuluvan jalkapalloon.

– Täällä voi hävitä viisi ottelua ja silti, ”älä huoli, pääsemme pudotuspeleihin”. Miksi edes pelata kauden ensimmäiset kahdeksan kuukautta? En hyväksy sitä. Ollakseen paras, pitää olla paras joka päivä.

– Tiedäthän, jos sijoittuu Euroopassa viimeiseksi, tippuu alemmalle sarjatasolle. Siinä on painetta.

Ibrahimovic on pelannut tällä kaudella 16 ottelua MLS:ssä ja tehnyt niissä nyt 16 maalia. Hänen debyyttiottelunsa sarjassa, El Trafico LAFC:tä vastaan sekin, muistetaan hänen kahdesta maalistaan.

Ibrahimovic laukoi lähes heti kentälle tultuaan käsittämättömän volleyn noin 40 metristä maalivahdin yli verkkoon. Hetkeä myöhemmin hän ratkaisi joukkueelleen 4–3 voiton puskemalla pallon maaliin.

Ruotsalainen lopetti uransa maajoukkueessa vuoden 2016 EM-kisojen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?