Qatarissa tutkitaan MM-stadionilla menehtyneen brittiläisen rakennusmiehen kuolemaa – ”Halusimme saada selville totuuden”

Julkaistu:

Jalkapallo
Qatarin jalkapallon MM-kisoista vastaava organisaatio on suostunut laajaan tutkintaan, jossa selvitetään syytä brittiläisen rakennusmiehen kuolemaan.
Brittiläinen Zac Cox menehtyi tammikuussa 2017 Khalifa-stadionin rakennustyömaalla. Lava, jolla Cox seisoi, romahti, ja hän tippui kohtalokkaasti 40 metrin korkeudesta turvavaljaiden katkettua.

Guardianin mukaan Qatarin vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen järjestelyistä vastaava komitea on suostunut Coxin kuolemaan liittyviin laajoihin tutkimuksiin. Tutkimusta johtaa brittiläinen tuomari.

Guardianin tietojen mukaan kyseessä on ensimmäinen yksittäiseen kuolemantapaukseen liittyvä tutkinta MM-kisojen rakennusurakan osalta.

Coxin kälyt Ella Joseph ja Hazel Mayes kertoivat lausunnossaan olevansa tyytyväisiä asian etenemiseen.

– Halusimme saada selville totuuden niistä olosuhteista ja päätöksistä, jotka johtivat hänen kuolemaansa, ja yrittää varmistaa, että tästä opitaan, mikä voi estää samanlaisia onnettomuuksia tapahtumasta tulevaisuudessa.

Qatarin MM-kisojen rakennusurakan aikana tapahtuneet lukuisat kuolemantapaukset ja pääosin maahanmuuttajataustaisen työvoiman kohtelu ovat keränneet puoleensa hurjan määrän kritiikkiä ja huomiota.


Joidenkin arvioiden mukaan kuolemantapauksia on tapahtunut Qatarissa jopa yli tuhat.

– On epäilemättä selvää, että jokainen kuolemantapaus on tragedia. Se on niin yksinkertaista, kommentoi kisojen organisaatiokomitean puheenjohtaja Hassan Al-Thawadi Independentin mukaan kesäkuussa.

Jo helmikuussa 2018 brittiläinen kuolinsyytutkija Veronica Hamilton-Deeley kritisoi kovasanaisesti Coxin kuoleman aikaisia olosuhteita keskeneräisellä stadionilla.

Guardianin mukaan Hamilton-Deeley kuvaili rakennustyön nopeuttamiseksi tehtyjä päätöksiä ”kaoottisiksi, epäammattimaisiksi, ajattelemattomiksi ja yksinkertaisesti vaarallisiksi”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt