Englannin pitkänhuiskea kärkimies Peter Crouch lopetti jalkapallouransa

Julkaistu:

Jalkapallo
Englannin maajoukkueen entinen kärkipelaaja Peter Crouch lopettaa uransa.
Peter Crouch, 38, pelasi useissa Valioliigan seuroissa, joista viimeiseksi jäi Burnley viime kevätkaudella. Pitkänhuiskea hyökkääjä pelasi Englannin korkeimmalla sarjatasolla 468 ottelua, joissa hän iski 108 maalia. Määrä oikeuttaa 24. sijaan Valioliigan kaikkien aikojen tilastossa. Päällä tehdyissä osumissa yli kaksimetrinen Crouch on liigan tilastokärki pukattuaan pallon verkkoon 53 kertaa.

– Pohdittuani pitkään kesällä olen päättänyt lopettaa jalkapallon pelaamisen. Mahtava pelimme on antanut minulle kaiken. Olen kiitollinen kaikille, jotka auttoivat minut [huipulle] ja pysymään siellä näin pitkään Crouch kirjoitti päätöksestään Twitterissä.

Crouchin maajoukkueeseen asti vieneellä uralla on myös pohjoismainen yhteys. Hän pelasi kesällä 2000 kahdeksan ottelua lainalla Ruotsin neljänneksi korkeimman sarjatason IFK Hässleholmissa. Heti seuraavana syksynä 19-vuotias Crouch esiintyi hyvin kotimaansa toiseksi korkeimman sarjatason Ykkösdivisioonan QPR:ssä. Seuraavalla kaudella nousukiito jatkui samalla sarjatasolla Portsmouthissa.

Päätöksen taustalla vähentynyt peliaika

Keväällä 2002 Crouch ostettiin Aston Villaan, jossa hän ehti tehdä loppukaudesta pari maaliakin. Ura ei kuitenkaan urjennut vielä birminghamilaisseurassa, vaan hän kävi lainassa Norwichissa alemmalla sarjatasolla.

Varsinainen läpimurto tapahtui Southamptonissa kaudella 2004–05, Sieltä Crouch siirtyi Liverpooliin neljäksi kaudeksi, jota seurasi kausi Valioliigaan nousseessa Portsmouthissa ja kaksi junioriaikojen seurassa Tottenhamissa. Syksyllä 2011 Crouch siirtyi Stokeen, jossa hän pelasi Mestaruussarjaa vielä viime syksyllä ennen tammikuista siirtoaan Valioliigan Burnleyyn.

– Kunnianhimoinen tavoitteeni oli pelata 40-vuotiaaksi, joten on pelottavaa sanoa sana "lopettaminen". Tämä saa minut tunteiden valtaan, ja on outoa olla valmistautumatta tulevaan kauteen, mutta muutamien viime kausien aikana olen tajunnut, että tämä on oikea päätös. On vaikea sopeutua siihen, että putoaa avauskokoonpanosta rooliin, jossa pääsee vaihdosta kentälle vain 10–15 minuutiksi, Crouch perusteli Daily Mailin kolumnissaan.

Englannin maajoukkueessa Crouch pelasi 42 kertaa ja teki 22 maalia. Hän oli mukana maan MM-joukkueissa 2006 ja 2010.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt