Megan Rapinoen julisteiden töhrimistä tutkitaan viharikoksena – New York järjesti MM-naisille upean paraatin

rac

Julkaistu:

MM-kisat
New Yorkin poliisilaitos tutkii Megan Rapinoen julisteiden tuhrintaa kaupungin metrossa.
Kahdeksan metroasemalla sijainnutta julistetta, joissa Megan Rapinoe esiintyy USA:n maajoukkuepaidassa, oltiin töhritty homofobisilla ja halventavilla teksteillä, kertoi CNN torstaina.

– Vihalle ei ole sijaa joukkoliikenteessä. Julisteet on puhdistettu, ja ne vaihdetaan tarvittaessa uusiin, New Yorkin metron viestintävastaava Shams Tarek sanoi CNN:n mukaan lausunnossaan.
  • Video: Jutun pääkuvana olevalla videolla näet USA:n futissankarien juhlat New Yorkissa.
Avoimesti homoseksuaalisuudestaan puhunut Rapinoe on ajanut aktiivisesti seksuaalivähemmistöjen asemaa, ja protestoinut näkyvästi Donald Trumpin hallintoa vastaan.

Ranskassa maailmanmestaruuden voittaneelle naisjalkapallojoukkueelle järjestettiin keskiviikkona mestaruuden juhlistamiseksi paraati New Yorkin keskustassa.


Broadwayta pitkin New Yorkin kaupungintalolle kulkevaa paraatireittiä on käytetty jo 1800-luvulta lähtien. Reitti tunnetaan nimellä ”the Canyon of Heroes”, Sankareiden Kanjoni.

New York Yankeesin ja New York Giantsin kaltaisten joukkueiden lisäksi reitillä ollaan juhlistettu muun muassa yhdysvaltalaisia sotasankareita ja kuuhun ensimmäisenä jalkautuneita astronautteja.
Kymmeniä tuhansia ihmisiä New Yorkin kaduille innostaneen tapahtuman huipennuksessa kaupungintalolla joukkue vastaanotti pormestari Bill de Blasiolta seremonialliset kaupungin avaimet.

Rapinoe saapui kaupungintalon portaille villiten yleisöä esittelemällä MM-pokaalia. 34-vuotias supertähti ihasteli puheessaan väkimäärää ja kehui joukkuekavereitaan.


– Meillä on tuuletuksia, meillä on pinkkejä hiuksia ja violetteja hiuksia, meillä on tatuointeja ja rastoja, valkoihoisia ja mustaihoisia tyttöjä, ja kaikkea siltä väliltä. Meillä on heteroita ja homoja, Rapinoe hehkutti CNN:n Twitter-tilillään julkaisemassa videossa.

Rapinoe otti puheessaan kantaa myös moninaisuuden puolesta.

– Meidän täytyy olla parempia. Meidän täytyy rakastaa enemmän, vihata vähemmän, kuunnella enemmän ja puhua vähemmän. Tämä on kaikkien velvollisuus, supertähti sanoi Reutersin juhlallisuuksista julkaisemassa Twitter-videossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt