Nolo moka: Trump suuttui jalkapalloilijan kommenteista – ja räyhäsi väärälle ihmiselle Twitterissä

Julkaistu:

Jalkapallo
Yhdysvaltain varakapteenin Megan Rapinoen kommentit menivät pahasti presidentin ihon alle.
Megan Rapinoe oli maanantaina USA:n joukkueen sankari naisten MM-kisoissa. Rapinoe teki molemmat maalit, kun USA kaatoi Espanjan 2–1 ja eteni puolivälieriin.

Tiistaina Rapinoe nousi jälleen otsikoihin, kun toimittaja kysyi häneltä, kuinka innokkaasti hän odottaa kutsua Valkoiseen taloon, jos USA voittaa turnauksen.

– En mene minnekkään v***n Valkoiseen taloon, Rapinoe vastasi.

Eikä kahta ilman kolmatta. Keskiviikkona USA:n presidentti Donald Trump raivostui Rapinoen kommentista ja antoi palaa Twitter-tilillään.

Tosin Trump valitsi aluksi vihalleen väärän kohteen. Hän osoitti viestinsä @meganrapinoe-tilille eikä Rapinoen käyttämälle @mPinoe-tilille.

Noin tuntia myöhemmin Trump tuhosi aiemmat twiittinsä, yritti uudestaan ja sai tällä kertaa ainakin osoitteen oikein.
– Olen suuri Yhdysvaltojen joukkueen fani, mutta Meganin pitäisi VOITTAA ennen kuin hän puhuu, Trump kirjoitti urallaan muun muassa maailmanmestaruuden ja olympiakullan voittaneeseen Rapinoeen viitaten.

– Emme ole vielä kutsuneet joukkuetta, mutta nyt kutsun JOUKKUEEN, voittivat he tai hävisivät, Trump jatkoi.

Yhteistä historiaa

Trumpilla ja Rapinoella on paljon yhteistä sanasotahistoriaa. Trump oli ottanut keskikenttäpelaajan tekoihin kantaa edellisen kerran tiistaina.

Tuolloin hän arvosteli Rapinoeta siitä, että tämä ei laulanut kansallislaulua.

– Se oli minusta epäsopivaa, Trump totesi.

Rapinoe on puolestaan arvostellut Trumpin hallintoa moneen eri otteeseen. Tosin hänen prostetoiva toimintansa ulottuu jo aikaan ennen kuin Trumpista tuli vuoden 2017 alussa USA:n presidentti.

Syksyllä 2016 Rapinoe polvistui ensimmäisenä valkoihoisena urheilijana Yhdysvaltojen kansallislaulun aikana. Maan jalkapalloliitto vastasi eleeseen määräämällä hymnin aikana seisomisen pakolliseksi.

Twiittiensä perusteella Trump tuntuu pelkäävän pelaajan tekevän vielä jotain samansuuntaista.

– Megan ei saisi koskaan halveksia maatamme, Valkoista taloa tai lippuamme, varsinkaan kun niin paljon on tehty hänen ja joukkueen eteen, Trump kirjoitti keskiviikkona.

Tarina ei kerro, onko ”se toinen” Megan Rapinoe ottanut Trumpin ohjeistuksesta opikseen. Luultavasti ei.

Todennäköistä on, että ”väärä” Rapinoe ei ole edes nähnyt Trumpin twiittejä. Hänen tilinsä kun on perustettu vuonna 2011, mutta sillä ei ole ollut sen jälkeen oikeastaan mitään toimintaa.

Oikea Rapinoe puolestaan kohtaa Yhdysvaltojen paidassa perjantaina puolivälierässä Ranskan.