Ruotsalaismaalivahdin uskomaton torjunta kerää ihastusta MM-kisoissa – maalivahtilegenda: ”Se on melkein yhtä hyvä kuin minun torjuntani”

Julkaistu:

Naisten MM-kisat
Ruotsin maalivahdin Hedvig Lindahlin upea rangaistuspotkun torjunta maanantai-iltana kerää suitsutusta ympäri maailman.
Ruotsi selvisi maanantaina jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälieriin kaatamalla Kanadan maalein 1–0. Yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli maalivahti Hedvig Lindahlin upeasti torjuma rangaistuspotku 69. minuutilla.

Kuva torjunnasta leviää sosiaalisessa mediassa vauhdilla ylistävien saatesanojen kera.

– Epätodellista! Hehkutti MM-kisojen virallinen Twitter-tili.

Muun muassa yhtenä maailman parhaista maalivahdeista pidetty, uransa jo lopettanut yhdysvaltalainen Hope Solo hehkutti torjuntaa pienellä piikillä höystettynä.

– Mikä torjunta! Olisipa maali pienempi, eikö niin? Solo twiittasi kuvan yhteydessä.Entinen huipputorjuja viittasi keskusteluun siitä, tulisiko naisten peleissä käyttää pienempiä maaleja.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n toimittaja Marie Lehmann yhtyi ylistävään kuoroon.

– Maaginen kuva, maaginen rankkaritorjunta Hedvig Lindahl! Hän kommentoi twiitissään.Torjuntaa verrattiin etenkin Ruotsissa paljon maan miesten maajoukkueen entisen maalivahdin, Thomas Ravellin, upeasti torjumaan rangaistuspotkuun Romaniaa vastaan vuoden 1994 MM-kisoissa.

Ravelli kommentoikin torjuntaa itse Fotbollskanalenille.

– Se on melkein yhtä hyvä kuin minun torjuntani, legenda kehui.

– On selvää, että se merkitsee paljon joukkueelle. Kiitos jatkoon pääsystämme kuuluu Hedvigin torjunnalle. Se on todella merkittävä ja on selvää, että se pääsee lähelle minun torjuntaani.

Ravellin vasemmasta kulmasta hakemaa rangaistuspotkun torjuntaa kutsutaan ”Ravelli-torjunnaksi”. Entinen maalivahti on sitä mieltä, että oikealle heittäytymällä torjuttua rangaistuspotkua voi hyvin jatkossa kutsua ”Lindahl-torjunnaksi”.

Muutama uutista kommentoinut Twitter-käyttäjä on sitä mieltä, että Lindahlin torjunta asettuu jopa Ravellin pelastuksen edelle.

– Se on parempi kuin sinun! Huudahti yksi kommentoija.

Ruotsin kisat jatkuvat lauantaina puolivälieräottelulla Saksaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt