Naisten MM-kisojen skandaaliottelun jälkipyykki jatkuu – Kamerunin koiruuksia tutkitaan

Julkaistu:

Naisten MM-kisat
Fifa tutkii Kamerunin pelaajien ja valmentajan toimia kaoottisessa ottelussa Englantia vastaan.
Englanti kaatoi sunnuntaina Kamerunin 3–0 ja eteni puolivälieriin jalkapallon naisten MM-kisoissa. Ottelu oli sekava ja skandaalinkäryinen.
Brittilehti Guardian kertoo, että Fifa on aloittanut tutkinnan Kamerunin pelaajien ja päävalmentajan käytöksestä ottelun aikana.

– Huomatkaa, että Fifa tutkii asiaa parhaillaan. Päivityksiä toimitetaan asian edetessä, Fifan tiedottaja sanoi.

Ottelu oli kaoottinen. Kamerunin pelaajat syyllistyivät konnamaisuuksiin – kuten vastustajan päälle sylkemiseen.

Pelaajat myös protestoivat voimakkaasti VAR-tilanteista tulleita päätöksiä. Joukkueen päävalmentaja Alain Djeumfa oli pelaajiensa kanssa samoilla linjoilla ja kritisoi tuomaria rajusti.

Guardianin tulkinnan mukaan Fifa tutkii kaikkia näkökohtia Kamerunin käytöksestä sekä pelaajien ja valmentaja Djeumfan kommentteja ja syytöksiä.

Artikkelin mukaan Fifalla on teoriassa mahdollisuus rangaista Kamerunin pelaajia jälkeenpäin heidän suorittamistaan koiruuksista, kuten mainitusta sylkemisestä.

Fifan mukaan ottelun erotuomarin, kiinalaisen Qin Liangin, toiminnassa ei ole mitään moitittavaa. Myös VARin avulla tehdyt päätökset menivät Fifan tutkimuksen perusteella oikein.

Englannin päävalmentaja Phil Neville arvosteli ottelun jälkeen Kamerunin pelaajien ja valmentajan toimia kovin sanoin.

– Tämä ei ollut käytöksen puolesta jalkapalloa. Tämä ottelu televisioitiin maailman ympäri! En nauttinut tästä, eivätkä liioin pelaajani, Neville sanoi ottelun jälkeen kansainvälisen median edessä.

Kuumasta ottelusta jatkoon selvinnyt Englanti kohtaa torstai-iltana puolivälieräottelussa Norjan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt