Ruotsi eteni puolivälieriin naisten MM-kisoissa! Konkarivahti torjui Kanadan rankkarin

Julkaistu:

Naisten MM-kisat
Ruotsi eteni puolivälieriin Kanadan kustannuksella.
Konkarivahti Hedvig Lindahl ja hyökkääjä Stina Blackstenius ovat juhlittuja sankareita Ruotsissa. Heidän onnistumisensa auttoivat Ruotsin MM-kisojen puolivälieriin. Sinikeltaiset kaatoivat Kanadan myöhään maanantai-iltana 1–0.

Maalipaikat olivat kortilla kovassa kamppailupelissä. 55. minuutilla Blackstenius hyödynsi yhden Ruotsin todella harvoista tekopaikoista. Kosovare Asllani tarjoili upean keskityksen, ja Blackstenius taisteli pallon maaliin tyylikkään vastaiskun päätteeksi. Maali oli hyökkääjän ensimmäinen maajoukkueosuma yli vuoteen.

Asllanista oli tulla konna reilua kymmentä minuuttia myöhemmin, kun pallo osui Ruotsin rangaistusalueella hänen käteensä. Erotuomari määräsi tilanteesta videotarkistuksen jälkeen rangaistuspotkun. Oli Lindahlin, 36, vuoro loistaa: hän venytti upeasti Janine Beckien laukauksen eteen.

Kanadan kiri jäi vaisuksi. Beckien rankkarin lisäksi joukkueella ei ollut juuri tekopaikkoja. Organisoidusti pelannut Ruotsi piti vastustajan tyylikkäästi etäällä.

Ruotsi etenee puolivälieriin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 kisojen ja kohtaa lauantaina Saksan. 2015 sinikeltaiset putosivat neljännesvälierissä.

Toinen tiistain voittaja oli Yhdysvallat. Puolustava maailmanmestari kaatoi Espanjan 2–1 kiitos kahden rangaistuspotkun. Megan Rapinoe iski molemmat osumat, mutta USA ei vakuuttanut.

Tiistaina pelataan viimeiset neljännesvälierät. Italia kohtaa Kiinan ja Hollanti Japanin. Ottelujen voittajat kohtaavat puolivälieräottelussa. Muissa puolivälierissä kohtaavat Norja ja Englanti sekä Ranska ja USA.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt