Palloliitto selvittää Suomen Cupin finaalin jälkeiset tapahtumat –  silmitön sumutus vei Ilveksen kannattajia sairaalaan

Julkaistu:

Jalkapallo
Palloliiton pääsihteeri sanoo HS:lle, että kyseessä oli luultavasti pippurisumute.
Palloliitto sanoo selvittävänsä Suomen Cupin finaalin jälkeiset tapahtumat. Liitto kertoo tiedotteessa perehtyvänsä tapahtuneesta saatavilla olevaan kuvamateriaaliin ja tarkistavansa asianosaisten lausunnot tapahtumasta.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu video, jossa näkyy, kuinka osa voittajajoukkue Ilveksen kannattajista lähti ottelun päätyttyä katsomosta kentälle. Videolla näkyy, että osa vartijoista suihkuttaa tämän jälkeen jotain sumutetta kentälle pyrkiviä kannattajia kohti. Myös katsomon puolella olevia kannattajia kohti suihkutetaan, vaikka he eivät edes pyri kentälle.

Moni yleisön eturivissä olevista ihmisistä piteli sumutuksen jälkeen kasvojaan.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Helsingin Sanomille, että kyseessä on todennäköisesti pippurisumute, mutta täyttä varmuutta asiasta hän ei ole saanut.

Ålandstidningenin mukaan poliisi on ottanut kiinni useita Ilveksen kannattajia.

Ilta-Sanomat haastatteli paikalla ollutta Ilveksen kannattajaa Joni Yli-Mäenpäätä. Hän kertoi että että hänen kaverinsa vietiin sairaalaan, sillä tämän näkö ei palautunut sumutuksen jälkeen. Yli-Mäenpään mukaan myös muita Ilveksen kannattajia vietiin sairaalaan.

"Tehtävämme on huolehtia, että ottelutapahtuma on turvallinen"

Suomen Cupin finaalissa tapahtumajärjestelyistä ja sen turvallisuudesta on vastuussa Palloliitto, ei kotijoukkue IFK Mariehamn.

Palloliiton tiedotteessa sanotaan, että Miesten Suomen Cupin finaali päättyi Ilveksen juhlintaan, mutta samaan aikaan katsomossa tapahtui "todella valitettava ja ikävä tapahtumasarja". Ilveksen kannattajakatsomosta pyrki joitakin katsojia aidan ylitse kentälle, jolloin järjestyksenvalvojat pysäyttivät heidät, tiedotteessa sanotaan.

– Olemme todella pahoillamme, että upea finaalitapahtuma ja jalkapallojuhla sai loppuvihellyksen jälkeen tällaisen käänteen. Tutkimme parhaillaan tarkasti mitä on tapahtunut ja miksi, Casagrande sanoo.

Palloliiton tiedotteessa sanotaan, että tapahtumassa oli kuulutettu ennen ottelun päätösvihellystä useaan kertaan, että kentälle tuleminen on kielletty.

– Olen surullinen tapahtumien saamasta käänteestä. Selvitämme asian huolellisesti ja perinpohjaisesti ennen päätöstä jatkotoimenpiteistä. Meidän tehtävämme on huolehtia, että ottelutapahtuma on turvallinen katsojille, pelaajille ja kaikille toimijoille, Casagrande sanoo.