Järjestyksenvalvoja suihkutti pippurisumutetta armotta – Ilveksen kannattajia sairaalaan Maarianhaminassa: ”Näkö ei palannut”

Julkaistu:

Jalkapallo
Järjestyksenvalvojat sumuttivat Ilveksen kannattajia pippurisumutteella Suomen cupin loppuottelun jälkeen.
IFK Marienhamnin ja Ilveksen välinen Maarianhaminassa pelattu Suomen cupin loppuottelu päättyi Ilveksen 2–0-voittoon.

Paikan päällä olleille tamperelaisjoukkueen kannattajille jäi finaalista kuitenkin huono maku. Päätösvihellyksen jälkeen muutama Ilveksen kannattaja pyrki juhlistamaan mestaruutta kentälle pelaajien kanssa, mutta järjestyksenvalvojat torppasivat nämä yritykset voimakeinoin.

Sosiaalisessa mediassa kiertävä video näyttää, kuinka järjestyksenvalvojat suihkuttavat lisäksi pippurisumutetta kentälle pyrkineiden päälle.
Yksi paikan päällä olleista Ilveksen kannattajista oli Joni Yli-Mäenpää. Hän julkaisi Twitterissä kuvan, jossa järjestyksenvalvoja suihkuttaa pippurisumutetta hänen ystävänsä päälle.

– Ystäväni sai Maarianhaminassa MIFK–Ilves-ottelussa tunti sitten järjestysmiesten toimesta pippurisumutetta syyttömänä naamaansa. Ystävä makaa sairaalassa paraikaa ilman näköä. Ohessa kuva, Yli-Mäenpää kirjoitti.

Ilta-Sanomat tavoitti Yli-Mäenpään puhelimitse. Hän kertoi, että päätösvihellyksen jälkeen kymmenkunta järjestyksenvalvojaa oli ollut valmiina ilvesfanien katsomonosan edessä.

– Pari yritti mennä kentälle, jolloin osa niistä järkkäreistä otti esille pippurisumutteen. Useat käyttivät pippurisumutetta suoraan ja varoittamatta, Yli-Mäenpää kertoo.

– Tuo kuva on aika paljonpuhuva. Siinä on mun kaverini. Hän menee kädet taskussa eri suuntaan, ei kentän suuntaan. Järjestysmies sumuttaa aika rankan annoksen oranssia pippurisumutetta suoraan silmiin.

– Tunnin verran koetin antaa hänelle vettä silmille pelin jälkeen, mutta näkö ei palannut. Hän on nyt sairaalassa ja näkö ei ollut viime näkemän mukaan vielä palautunut, Yli-Mäenpää sanoi noin kello 18.30. Ottelu päättyi noin kello 17.50.

Yli-Mäenpään mukaan järjestysmiehet eivät varoittaneet pippurisumutteen käytöstä tai yrittäneet hillitä faneja muulla tavoin.

– Kaksi sekuntia päätösvihellyksen jälkeen saman tien pippurisumutetta lähtee ilmaan vähän kuin hätävarjelun liioitteluna. Siinä ei ollut mitään varoituksia, eikä mitään muita toimenpiteitä.

Yli-Mäenpää kertoo, että hänen ystävänsä ei ollut ainoa sairaalaan joutunut.

– Oli useampia ketkä lähti pois ambulanssilla, koska tilanne ei helpottanut. Meille ei järjestetty minkäänlaista hoitoa, ei ollut järjestysmiehiä auttamassa, ei hoitohenkilökuntaa. Kannattajat auttoivat toisiaan kaatamalla vessassa vettä silmille.

– Siellä oli poliiseja ja järjestysmiehiä, mutta kukaan ei halunnut ottaa mitään vastuuta, Yli-Mäenpää jatkaa.

Tapaus jätti ikävän sävyn Ilveksen mestaruuteen.

– Tuntuu vähän siltä kuin mestaruus olisi mennyt sivuun, kun frendi lähtee sairaalaan, Yli-Mäenpää sanoo.

Ilta-Sanomat tavoitti IFK Marienhamnin seurajohtaja Peter Mattssonin kello 22.30 lauantai-iltana. Hän kertoi, että tapahtuman turvajärjestelyt olivat Palloliiton vastuulla.

– Suomen Palloliitto järjestää Suomen cupin. He olivat täysin vastuussa ottelun turvallisuudesta, Mattsson sanoi IS:lle puhelimitse.

Ilveksen edustaja kertoi IS:lle, että he ovat keskustelleet tapahtumista Palloliiton kanssa Maarianhaminassa. Ilveksen osalta tapausta ei kommentoitu enempää.

Juttua päivitetty kello 22.40: Lisätty Peter Mattssonin kommentti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt