Helmarien sihti kateissa – ”Sähläsimme monta maalipaikkaa”

Julkaistu:

Helmarit
Suomen jalkapallonaiset pelasivat maalittoman tasapelin Islantia vastaan
Syksyllä alkaviin jalkapallon EM-karsintoihin valmistautuva Suomen naisten maajoukkue joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin Islantia vastaan Turussa pelatussa maaottelussa. Helmarit-lempinimellä tunnetulla Suomella oli ottelussa lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut.

– Sähläsimme tosi monta maalipaikkaa. Kokonaisuutena pelistä jäi positiivinen olo, mutta nyt pitää pari päivää harjoitella maalineduspeliä ennen maanantain ottelua, sanoi joukkueen kapteeni Linda Sällström.

Kärjessä pelannut Ria Öling pääsi vielä viime minuuteilla vapaaseen tekopaikkaan, mutta veti lähietäisyydeltä pallon maalin yli. Laitapuolustaja Tuija Hyyrynen jakeli ottelussa monia hyviä keskityksiä ja kulmapotkuja, mutta maalit jäivät tulematta.

– Olisimme halunneet ottaa voiton, mutta toisaalta oli vastustajallakin omat paikkansa, totesi Italian mestaruuden keväällä voittanut Hyyrynen.

Päävalmentaja harmitteli tehottomuutta

Myös Suomen päävalmentaja Anna Signeul harmitteli joukkueensa tehottomuutta.

– Olisimme mielestäni ansainneet voiton ja muutaman maalin, sillä olimme kyllä selvästi Islantia parempia, Signeul selvitti.

Signeulin mielestä puolustus toimi hyvin, mutta hyökkäyspeliin tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

– Ottelussa oli monta positiivista asiaa, vaikka maalinteko ei onnistunut. Hallitsimme pelitapahtumia, vaikka vastassa oli kovatasoinen eurooppalainen joukkue.

Naisten maajoukkue leireili pari päivää ennen Islanti-ottelua Eerikkilässä. Päävalmentaja kiitteli pelaajien sitoutuneisuutta ja tunnollisuutta.

– Yhteistä valmistautumisaikaa maaotteluun oli aika vähän, mutta pelaajat tulivat leirille hyvin valmistautuneina. Jokainen pelaaja haluaa pelata isolla vastuulla ja taistelee tosissaan paikasta avauskokoonpanoon, Signeul totesi.

Suomi pelaa toisen harjoitusmaaottelun Islantia vastaan ensi maanantaina Espoossa. Helmarien EM-karsintapelit alkavat 2. syyskuuta, jolloin Suomi kohtaa vierasottelussa Albanian.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt