Suomen naiset piti nollan Islantia vastaan - tehot jäivät uupumaan

Julkaistu:

Helmarit
Suomi loi maalipaikkoja, mutta terävyys maalipaikoissa puuttui.
Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtasi viimeistä edellisessä harjoitusottelussa Islannin ennen syyskuussa alkavaa EM-karsintaa. Ottelu päättyi 0–0. Se oli kolmas peräkkäinen nollapeli Suomelle.

Suomi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta kunnon maalipaikat jäivät vähiin. Laukukset lähtivät useimmiten rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Islannin ulottuva maalivahti Sanda Sigudardottir poimi pallot helposti näppeihinsä.

Paras maalipaikka osui 19. minuutille, kun laitapuolustaja Tuija Hyyrynen eteni laidalta ja keskitti maalille. Juliette Kemppi ei kuitenkaan osunut palloon.

Toisella puoliajalla Islanti pääsi paremmin peliin mukaan, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja Anna Tammisen vartioimalle maalille. Suomen ehkä paras paikka osui 88. minuutilla Emma Koiviston pitkän nousun päätteeksi. Pallo meni kuitenkin Islannin maalivahdin käsiin.

Suomen päävalmentaja Anna Signeul puhui ennen peliä, että joukkue yrittää kehittää hyökkäyspeliä. Sitä se kieltämättä kaipaisi.

Suomen joukkueen parhaimmistoon lukeutuivat keskikentän keskustassa pelanneet Eveliina Summanen ja Emmi Alanen. Varsinkin Alasen paluu maajoukkueeseen loukkaantumisten jälkeen oli piristävää.

Joukkueet kohtaavat maanantaina seuraavan kerran Espoon Leppävaarassa klo 18.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt