Vakio: KaaPo menee kakkosena - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Vakio: KaaPo menee kakkosena

Julkaistu: 11.6.2019 13:13

Rivin suurimmista kotisuosikeista luottomerkeiksi nousevat Jaro, Viikingit, MP, Jazz ja OLS.

1 KPV–Inter X2

Veikkausliiga. KPV otti ennen maajoukkuetaukoa kauden avausvoittonsa uuden päävalmentajansa Niko Kalliokosken alaisuudessa, kun FC Honka kaatui vieraskentällä 1–0. Inter koki harmittavan takaiskun isännöidessään ennen taukoa Ilvestä, kun maalirikkaassa ottelussa vieraat olivat lopulta parempia 3–2. Tasoero on joukkueiden välillä selvä vieraiden hyväksi, mutta KPV on ollut koko alkukauden tuloksiaan parempi ryhmä ja Kokkolan heikkokuntoinen kenttä sataa isäntien laariin. Vaihtomerkki tasapelille nostaa arvoa.

2 TPV–KTP 2

Ykkönen. TPV pelasi viimeksi MyPan vieraana tasan 1–1. Kumpikaan joukkue ei esiintynyt selvästi edukseen, jotta tasapeliä voisi pitää lopputuloksen kannalta vääryytenä. KTP voitti viimeksi kotonaan MuSan 3–1 . Kotkalaisten pallollinen tekeminen oli ottelussa alkukautta paremmalla tasolla. Joukkueiden kuntokäyrät ovat menossa eri suuntiin. KTP on pääsemässä tasolle, jota ennen kautta odotettiin ja ansaitsee vierassuosikin aseman.

3 Jaro–AC Kajaani 1

Ykkönen. Jaro tasasi viime kierroksella pisteet AC Oulun vieraana 0–0, mikä lopputuloksena tuskin tyydytti kumpaakaan joukkuetta. AC Kajaani puolestaan voi pitää viime kierroksen maalitonta tasapeliä sarjakärki Hakaa vastaan hyvänä tuloksena, sillä ACK puolusti Hakan maaleja sylkeneen hyökkäyksen aseettomaksi. Jaro on ollut yksi Ykkösen alkukauden epäonnisimmista joukkueista, mitä tulee maalipaikkojen realisoitumiseen kummassakin päässä kenttää. Jaro on ottelussa noin 62 pinnan suosikki.

4 EIF–AC Oulu X2

Ykkönen. EIF otti kauden kolmannen voittonsa viime kierroksella vieraissa MuSan kustannuksella maalein 3–1. EIF oli kuitenkin onnekas, sillä MuSalle tuomittiin 1–0-johtoasemassa ulosajo sekä rangaistuspotku samasta tilanteesta, ja EIF pystyi hyödyntämään ylivoimansa. AC Oulu pelasi jälleen kotona maalittoman tasapelin, tällä kertaa Jaroa vastaan. Paine Oulun leirissä kasvaa, sillä alla on jo neljä ottelua ilman voittoa tai tehtyä maalia. Oulu voittaa ottelun noin kerran kahdesta, mutta kokoonpanohuolet sekä henkinen tila askarruttavat.

5 Viikingit–VJS 1

Kakkonen. Viikkarit otti viime kierroksella jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun NJS kaatui vieraissa ansaitusti 1–0. VJS puolestaan taisteli kotonaan tasapelin MiPKiä vastaan. Vaikka ottelussa on pääkaupunkiseudun paikallisottelun henkeä, Viikingit on siitä huolimatta selvä suosikki kotikentällään.

6 MP–JäPS 1

Kakkonen. MP palasi viime kierroksella voittojen tielle, kun Lahden Reipas kaatui vieraissa 3–1. MP:n hyökkäyspelaamisessa olleet lukot alkavat pikkuhiljaa aueta ja MP:ltä voidaan nähdä jatkossakin runsasmaalisia voittoja. JäPSin voitoton vaellus sai viime kierroksella jatkoa, kun kotiottelu Jippoa vastaan päättyi 0–0 . MP on kotiyleisönsä edessä noin 70 pinnan suosikki.

7 JIPPO–PEPO X2

Kakkonen. Jippo jatkoi hyviä otteitaan, kun ottelu JäPSia vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin useista maalipaikoista huolimatta. PEPO sortui jälleen kerran tämän kauden helmasyntiinsä, kun näennäisesti hyvin hallinnassa ollut kotiottelu Kiffeniä vastana lipesi käsistä ja vieraat veivät voiton 1–0 . Voimasuhteiden arvioiminen on PePon kompuroinnin takia haastavaa, mutta vieraiden tulee olla edelleen marginaalisia suosikkeja myös hyvin kautensa aloittaneen Jipon vieraana. Vierasvoitto tasapelivarmistuksella.

8 GrIFK–FC Espoo 12

Kakkonen. GrIFK hävisi viimeksi täysin ansaitusti kotikentällään Gnistanille 1-3. GrIFK on rämpinyt koko alkukauden ja on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. FC Espoo oli viimeksi lähellä ryöstää vierasvoiton Gnistanilta, mutta 2–0-johto kääntyi 3–2-tappioksi kahden täysin vältettävissä olleen ulosajon takia. Ottelun todennäköisyydet jakautuvat tasaisesti ja kohteeseen on syytä rastittaa niin koti- kuin vierasvoitto.

9 EPS–KaaPo 2

Kakkonen. EPS hävisi viimeksi KäPan vieraana 0–1, mikä oli sarjanousijan kauden neljäs tappio. Kakkosen vaatimustaso on toistaiseksi ollut espoolaisille liikaa, mutta taustalla on hyvin johdettu organisaatio. Kova työ pitäisi saada vielä näkymään kentälläkin. KaaPo palasi voittojen tielle viime kierroksella, kun KäPa kaatui kotona tyylipuhtaasti 4–0. KaaPo on vieraskentälläkin lähes 60 pinnan suosikki eikä vierasvoitto kaipaa vaihtomerkkejä.

10 FC Jazz–TamU 1

Kakkonen. Jazzilla on alla kaksi voittoa, joista viimeisein oli erityisen maukas, kun sarjakärki KaaPo kaatui kotona 2–0. Jazzin heikko kauden aloitus herätti kysymysmerkkejä porilaisten tasosta, mutta nyt askelmerkit näyttäisivät sattuneen kohdalleen. TamU rämpii sarjan viimeisenä ja pistetiliä on toistaiseksi kerryttänyt vain toisen kierroksen voitto GrIFKistä. Tasoero puhuu isäntien hyväksi ja Jazz ansaitsee kotikentällään noin 60 pinnan suosikkiaseman. Usein osuva kotivoitto varmaksi.

11 KäPa–Honka Akatemia X2

Kakkonen. Viime kierros ei sujunut KäPan kannalta positiivisesti, kun vierasottelu Kaarinan Poikia vastaan päättyi 0–4-tyrmäykseen. Ottelu saattoi myös olla osoitus, että KäPan on turha haaveilla tällä kaudella tasavertaisuudesta lohkon kärjen kanssa. Honka Akatemia on neljän tappion putkessa. Viimeksi SalPa haki voiton Espoosta 2–1. Paikallisottelun vaikutus viilaa kotietua alaspäin ja KäPa on ottelussa noin 45 pinnan suosikki. Edullisimmat merkit löytyvät isäntien ohituksesta.

12 SJK Akatemia–GBK 1X

Kakkonen. SJK Akatemia paranteli viime kierroksella asetelmiaan C-lohkon kärjessä, kun JBK kaatui kotikentällä näyttävästi 3–0. GBK puolestaan jatkoi hyvää kotivirettään, kun Kajaanin Haka kaatui 3–1. Ottelussa on kärkikamppailun makua, vaikka SJK Akatemia onkin alkukauden näyttöjen perusteella joukkueista laadukkaampi. SJK voittaa ottelun noin 55 pinnan todennäköisyydellä, mutta vaihtomerkillä varaudutaan seinäjokisten kauden ensimmäiseen pistemenetykseen.

13 OLS–VPS J Akatemia 1

Kakkonen. OLS haki kauden avausvoittonsa viime kierroksella Iisalmesta, kun ottelu PK-37 vastaan päättyi oululaisten voittoon 2–0. VPS Akatemia on niin ikään voittanut vain kertaalleen kauden seitsemässä ottelussaan, ja sekin nähtiin avauskierroksella toista sarjanousijaa Kajaanin Hakaa vastaan. Viime kierroksella tuli kotona kuonoon RoPS Akatemialta 5–0, mikä kertoo paljon VPS:n tämän hetkisestä tilasta. OLS:n kauden toinen voitto toteutuu noin 57 prosentin todennäköisyydellä.

Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+PelisuositusNroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus1KPV - FC InterX22TPV - KTP23FF Jaro - AC Kajaani 14EIF - AC OuluX25FC Viikingit - VJS 16MP - JäPS 17JIPPO - PEPO X28GrIFK - FC Espoo129EPS - KaaPo 210FC Jazz - TamU111KäPa - Honka AkatemiaX212SJK Akatemia - GBK1X13OLS - VPS J Akatemia1Järj. (6+0), 16,00 ePelaa täällä: Veikkaus.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?