Naisten MM-kisoissa jättiyllätys – kahden edellisen turnauksen finalisti Japani jäi tasapeliin Argentiinan kanssa

Julkaistu: , Päivitetty:

jalkapallo
Argentiina nipisti pisteen Japanilta.
Ennalta ajateltuna D-lohkon ottelu Pariisin Parc des Princesillä piti olla läpihuutojuttu. Vuoden 2011 maailmanmestari ja neljän vuoden takainen finalisti Japani oli ehdoton ennakkosuosikki D-lohkon ottelussa Argentiinaa vastaan.

Japani piti ottelussa palloa, mutta se ei onnistunut ohittamaan Argentiinan maalivahtia Vanina Correan. Argentiina puolusti läpi ottelun mainiosti. Näin ottelu päättyi 0–0 ja Argentiina otti historiallisesti ensimmäisen pisteensä MM-kisoissa.

Argentiinan pelaajista Aldana Cometti koki kovia ensimmäisellä puoliajalla, kun Japanin Yuika Sugisawan kyynärvarsi osui Comettia kasvoihin. TV-kuvan perusteella Cometti menetti iskussa etuhampaansa.

D-lohkon ensimmäinen ottelu Englannin ja Skotlannin välillä päättyi sunnuntaina Englannin 2–1-johtoon. Neljännesvälieriin menee jokaisesta kuudesta lohkosta kaksi parasta joukkuetta, kuten myös neljä parasta lohkokolmosta.

Japani on tuoreimmassa Fifa-rankingissa sijalla 7 ja Argentiina 37:s. Suomen sijoitus on 32:s.

Maanantain toisessa ottelussa E-lohkossa pelaava Kanada voitti Kadeisha Buchananin maalilla Kamerunin 1–0.

Tiistaina turnauksen pääsevät aloittamaan viimeiset joukkueet. E-lohkon ottelussa Uusi-Seelanti ja Hollanti kohtaavat. F-lohkon taistoissa Ruotsi saa vastaansa Chilen ja Yhdysvallat Thaimaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt