Sinnikäs Lucy pelaa kuolleen isoveljensä muistolle MM-kisoissa: ”Äitini itkee aina katsomossa” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Sinnikäs Lucy pelaa kuolleen isoveljensä muistolle MM-kisoissa: ”Äitini itkee aina katsomossa”

Lucy Staniforth on noussut Englannin kivikovaan maajoukkueryhmään vaikeiden loukkaantumisten jälkeen.

Lucy Staniforth on noussut Englannin kivikovaan maajoukkueryhmään vaikeiden loukkaantumisten jälkeen.

Julkaistu: 9.6.2019 11:10

Naisten MM-kisat ovat poikkeuksellisen tärkeät Englannin keskikenttäpelaajalle Lucy Staniforthille ja hänen perheelleen.

Perjantaina Ranskassa alkaneessa jalkapallon naisten MM-lopputurnauksessa riittää mielenkiintoisia persoonia. Yksi koskettavimmista on Englannin keskikenttäpelaajan Lucy Staniforthin, 26, tarina.

Staniforth ei pelaa MM-kisoja pelkästään itselleen ja joukkueelleen vaan myös vuonna 2001 kuolleelle isoveljelleen Thomasille.

Thomas Staniforth kuoli 20-vuotiaana lyyhistyttyään yllättäen maahan kesken illanvieton Yorkissa. Myöhemmin hänen verestään löydettiin ekstaasia, jonka epäillään aiheuttaneen kuolemaan johtanutta aivoturvotusta.

Thomas Staniforth oli lahjakas jalkapalloilija, joka pelasi puolustajana Sheffield Wednesdayn ykkösjoukkueessa. Hänen isänsä mukaan lupaava ura ja samalla koko elämä katkesi yhden humalaisen illan virhearvioon.

Käynnissä olevat MM-kisat ovat Lucy Stanifortille tärkeä keino vaalia Thomasin muistoa. Staniforth pelaa seurajoukkueessaan numerolla 37 eli samalla kuin hänen veljensä aikanaan Wednesdayssa.

– Se on tapa kunnioittaa Thomasin uraa, Staniforth sanoi Daily Mailin mukaan.

Staniforthin nousu jalkapallon huipulle on herättänyt hänen vanhemmissaan suuria tunteita.

– Äitini Sandra itkee aina katsomossa. Kun pelasin Brasiliaa vastaan, vilkaisin ylös katsomoon. Näin ainoastaan hänen kirkkaanpunaiset kasvonsa.

Staniforth ei ole joutunut selviämään pelkästään henkisistä kolhuista. Birmingham Cityn keskikenttäpelaaja on noussut kivikovaan maajoukkueryhmään vaikeiden loukkaantumisten jälkeen. Kolme vuotta meni kamppaillessa vammojen kanssa, ja ajatukset luovuttamisesta hiipivät jo pintaan.

Staniforth ei kuitenkaan lannistunut. Palkintona sinnikkyydestä voi hyvinkin olla menestyminen MM-tasolla, sillä Englanti kuuluu turnauksen suurimpiin suosikkeihin.

Entisen huippupelaajan Phil Nevillen valmentama Englanti hakee kisoista historiansa ensimmäistä MM-kultaa.

Urakka ei ole helppo, sillä naisfutiksen taso on laajempi ja parempi kuin koskaan. Menestyjäkandidaatteja riittää.