Epäily rasistisesta huutelusta ei johtanut rangaistukseen Kakkosen pelissä

Julkaistu:

jalkapallo
Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja tutki JäPS–VJS -ottelun tapahtuman.
Viime lauantaina jalkapallon Kakkosessa pelatun JäPS–VJS -ottelun epäily rasistisesta katsomokäytöksestä ei johda rangaistukseen.

JäPSin 2–1-voittoon päättynyt peli keskeytyi hetkeksi, kun erotuomari Joona Manninen kuuli rasistiseksi tulkitsemaansa huutelua. Huutelu kuului stadionia ympäröineeltä penkereeltä läheltä toisen kenttäpäädyn kulmalippua.

– Penkereeltä kuului banaanihuutelua. En tiedä, keneen se oli kohdistettu. Päätin pysäyttää pelin ja pyysin, että asiasta tehdään kenttäkuulutus, Manninen kertoi sunnuntaina Ilta-Sanomille.

Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Manninen katsoi jääneen näyttämättä, että huudoissa olisi ollut rasistista tarkoitusta.

– ”Banaani”-huuto ei ainakaan ilman muita rasismiin viittaavia sanoja, ilmeitä, eleitä tai tekoja viittaa nimenomaan esimerkiksi henkilön syntyperään tai etniseen alkuperään. Kyseinen sana voi viitata, kuten tässä tapauksessa, joukkueen peliasujen väriin, Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Manninen kirjoittaa päätöksessään.

Lue tiivistelmä päätöksestä kokonaan täältä.