Surulliset kuvat hylätystä stadionista – David Beckhamin jättihanke suututtaa: ”Puukonisku rintaan”

Julkaistu:

Jalkapallo
David Beckhamin MLS-hanke etenee – mutta ei ilman ongelmia. Nyt seuran toiminta on suututtanut miamilaisia poliitikkoja.
Ex-jalkapalloilija, lajin supertähti David Beckham, 43, on uransa päättymisen jälkeen ollut monessa mukana. Hän on toiminut muun muassa UNICEFin lähettiläänä ja useiden brändien mainoskasvona.

Yksi Beckhamin tämän hetkisistä projekteista on MLS-seuran perustaminen Miamiin.

Pelaajauransa vuonna 2013 päättäneen Beckhamin suunnitelmat tuoda oma seura MLS:ään juontavat aina vuoteen 2007, jolloin hän pelasi Los Angeles Galaxyn riveissä. Hänen sopimuksessaan oli optio ostaa laajennusjoukkue 25 miljoonalla dollarilla normaalin noin 100 miljoonan sijaan.


MLS myönsi Beckhamin johtamalle yhteenliittymälle oikeuden laajennusseuran perustamiselle vuoden 2018 tammikuussa, ja Club Internacional de Fútbol Miamin eli tutummin Inter Miami CF:n on tarkoitus aloittaa pelit Pohjois-Amerikan jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla vuonna 2020.

Inter Miamin taival kohti MLS:ää etenee hitaasti mutta varmasti. Nyt käynnissä on stadionin – tai itse asiassa stadioneiden – suunnittelu- ja rakennustyöt.

Tämän hetkisen suunnitelman mukaan Inter Miami tulee pelaamaan kaksi ensimmäistä kauttaan noin 45 kilometrin päässä Miamista, Fort Lauderdalessa.

Fort Lauderdalen kaupungin hallitus hyväksyi alkuviikosta Inter Miamin ehdotelman rakentaa seuran hulppea harjoituskeskus, akatemiatilat, uusi 18 000-paikkainen stadion ja ainakin viisi muuta jalkapallokenttää kaupungissa sijaitsevan hylätyn Lockhartin stadionin paikalle.

Suunnitelmissa on jyrätä vuonna 1959 rakennettu vanha stadion maan tasalle, ja aloittaa uuden stadionin rakennustyöt tulevana kesänä. Valmista pitäisi olla viimeistään helmikuussa 2020 (MLS:n sarjakausi alkaa maaliskuussa).

Miami Heraldin mukaan stadionkompleksin kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 60 miljoonaa dollaria eli noin eli 53 miljoonaa euroa.

Beckham vieraili tulevan stadionin ja harjoituskompleksin paikalla viime viikolla. Tutustumiskierrokselta otetut kuvat näyttävät, kuinka karuun kuntoon hylätty Lockhart on päätynyt: kenttä on täynnä heinää ja muuta kasvillisuutta. Ruosteinen aita korostaa surullista näkyä.

Lockhartin viimeinen isäntä oli jalkapallojoukkue Fort Lauderdale Strikers, joka jätti stadionin vuonna 2016. Ennen sitä siellä on pelannut MLS-joukkue Miami Fusion, jonka taru loppui vuonna 2002.
Inter Miamin Instagram-tilillä on jaettu hulppeita havainnekuvia tulevasta stadionista ja sitä ympäröivistä harjoituskentistä (näet lisää kuvia nuolinäppäintä painamalla).
Komeat kuvat – ja Inter Miamin jalkautuminen Fort Lauderdaleen – eivät ole miellyttäneet kaikkia. Kriitikoiden mielestä seuran olisi pitänyt pysyä Miamissa. Esimerkiksi Miamin kaupunginhallituksen valtuutettu Manolo Reyes on kuvaillut uutta käännettä ”puukoniskuksi rintaan”.

– Stadionia käytettiin syöttinä positiivisen äänestystuloksen saamiseksi, Reyes kommentoi NBC Miamin mukaan.

Stadion, johon Reyes viittaa, on Miamiin rakenteilla oleva 25 000-paikkainen Miami Freedom Park. Stadionin rakentaminen on kuitenkin viivästynyt, kun sen paikasta on käyty pitkää vääntöä. Uusimman tiedon mukaan stadion olisi tarkoitus rakentaa kaupungin omistamalle maalle, jossa sijaitsee tällä hetkellä Melreese Golf Club. Tämä on tietysti suututtanut Miamin golfpiirit.

Kaiken lisäksi rakennustöiden aloittamista on viivästyttänyt kalliiksi osoittautunut myrkyllisten jätteiden siivous. Itse stadionin ja sitä ympäröivän, muun muassa hotellin sisältävän kompleksin kustannuksiksi on kaiken kaikkiaan arvioitu miljardi dollaria eli noin 877 miljoonaa euroa.

Reyesin lisäksi toinenkin poliitikko ilmaisi NBC Miamin haastattelussa harminsa Inter Miamin Fort Lauderdale -kytköksestä.

– Me (Miami) joudumme ottamaan vastaan paljon negatiivisia vaikutuksia, kun valtaosa hyödystä menee jollekin muulle, Browardin piirikunnalle ja Fort Lauderdalelle. Onnea heille, murheita meille, Miami-Daden piirikunnan valtuutettu Joe Martinez kommentoi.

Siinä missä Fort Lauderdalen stadionkompleksin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä hyvältä, Miamin stadionprojektiin liittyy vielä paljon kysymysmerkkejä. Miamin pormestari Francis Suarez on kuitenkin vakuuttanut, ettei Inter Miami ole täysin hylkäämässä kaupunkia.

– Dolphins (miamilainen amerikkalaisen jalkapallon joukkue) pelaa Miami-Daden piirikunnassa, mutta heidän harjoitustilansa sijaitsevat Browardissa (piirikunta, jossa myös Fort Lauderdale sijaitsee). Se on hyvin tyypillistä. Tuntien sopimuksen luonteen, en ole yllättynyt. He (Inter Miami) saivat ilmaisen maan ja julkista tukea, sitä he eivät saisi Miamissa, Suarez kommentoi NBC Miamille.

Inter Miamin on tarkoitus päästä pelaamaan Miami Freedom Parkissa kaudesta 2022 lähtien. Siihen asti miamilaisfanien on matkustettava kotiotteluita varten Fort Lauderdaleen.

Lähteet: NBC Miami, Local10.com, DailyMail

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt