Kommentti: Cristiano Ronaldoa uhkaa uran pahin floppi – kääntyikö supertähden ura Juventuksessa lopulliseen laskuun? - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kommentti: Cristiano Ronaldoa uhkaa uran pahin floppi – kääntyikö supertähden ura Juventuksessa lopulliseen laskuun?

Cristiano Ronaldo näytti viittä sormea häntä solvanneille Atletico Madridin kannattajille. Hän toisti saman eleen pelin jälkeen median edessä.

Julkaistu: 12.3.2019 5:57

Cristiano Ronaldon tehtävä Juventuksessa ei ole onnistumassa. Samalla hänen tähtensä himmenee, kirjoittaa Mikko Knuuttila.

Juventuksen megatähti Cristiano Ronaldo elehti Atlético Madridin kotistadionin haastattelualueella odottaneelle kansainväliselle medialle Mestarien liigan kamppailun jälkeen. Ensin hän näytti oikean kätensä viittä sormea ja sitten pyöristi ne nollaksi.

– Minulla on viisi Mestarien liigan voittoa, Atléticolla nolla, Ronaldo sanoi.

Hän on tunnetusti huono häviäjä, mutta 0–2-tappio Atléticolle Mestarien liigan pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osaottelussa vaikutti kirvelevän jopa tavallista enemmän.

Yksi syy tuskaan oli varmasti se, että Atleticon toppari Diego Godin viimeisteli joukkueensa toisen maalin Ronaldon edestä. Ronaldolla oli mahdollisuus blokata laukaus, mutta hän käänsi selkänsä kuin kovaa kutia pelästynyt junioripelaaja.

Toinen, ja vielä suurempi syy Ronaldon kihisevään kiukkuun oli se, että häntä uhkaa epäonnistuminen tämän kauden tärkeimmässä tehtävässään.

Missä euromaalit?

Italialainen Juventus osti Ronaldon kesällä Real Madridista reilun sadan miljoonan euron siirtokorvauksella.

Häntä ei hankittu seuraan voittamaan Italian mestaruutta, sillä Juventus on napannut Scudetton seitsemän kertaa peräkkäin ilman Ronaldoakin.

Hänet hankittiin voittamaan Mestarien liiga Juventuksessa. Torinolaisseura on tällä vuosikymmenellä pelannut kahdesti maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun loppuottelussa, mutta hävinnyt finaalin kummallakin kerralla. Keväällä 2015 voiton vei Barcelona ja keväällä 2017 Real Madrid, jonka riveissä Cristiano Ronaldo osui kahdesti.

Ronaldo on ollut jalkapallomaailmassa euromenestyksen takuumies. Viiden Mestarien liigan tittelinsä lisäksi hän on voittanut kilpailun maalikuninkuuden kuudesti peräkkäin ja yhteensä seitsemän kertaa.

Uransa aikana Ronaldo on pelannut 159 ottelua Mestarien liigassa ja tehnyt niissä 121 maalia. Maalikeskiarvo peliä kohti on hurja 0,76.

Cristiano Ronaldo katseli pettyneenä taivaalle, kun Atletico Madridin Diego Godin juhli maaliaan.

Juventuksessa Ronaldo ei ole kuitenkaan onnistunut Mestarien liigassa – kilpailussa, joka on aina ollut hänelle numero yksi.

Tämän kauden Mestarien liigassa Ronaldo on pelannut kuusi ottelua – yksi jäi välistä pelikiellon vuoksi – ja tehnyt vain yhden maalin. Maalikeskiarvo 0,17 on Ronaldon tasoiselle pelaajalle suorastaan surkea.

Atléticolle kärsityn tappion takia on erittäin todennäköistä, että Juventuksella on enää yksi peli jäljellä tämän kauden Mestarien liigassa. Juve ei ole historiansa aikana vielä kertaakaan pystynyt kääntämään 0–2-tappioasemaa edukseen.

Jos Juventus ei selviä jatkoon, Ronaldon ensimmäinen kausi seurassa on surkea epäonnistuminen. Hän toki johtaa Italian Serie A:n maalipörssiä, mutta ei häntä hankittu Torinoon takomaan maaleja Frosinonen, Sassuolon tai Empolin kaltaisia vastustajia vastaan.

Hiipuva voima

Floppia seuraa väistämättä kysymys: miksi Ronaldo on epäonnistunut?

Yksi vastaus on vastustaja, jota yksikään jalkapalloilija ei ole kyennyt voittamaan – aika. Ronaldo täytti 5. helmikuuta 34 vuotta. Vaikka hän on pitänyt fysiikastaan huolen viimeisen päälle – Ronaldo muistuttaa enemmän kehonrakentajaa kuin jalkapalloilijaa – ikä hidastaa häntä vääjäämättä.

Cristiano Ronaldon kausi ei ole ollut parhaimmasta päästä.

Toinen vastaus on Juventuksen tavassa pelata. Real Madridissa Ronaldo oli kukkulan ehdoton kuningas, jonka palvelemiseen muu joukkue keskittyi. Hän sai jopa pitää asemansa vapaapotkujen ykkösampujana, vaikka onnistumisprosentti putosi lähelle nollaa. Juventuksessa Ronaldo ei ole vielä saanut joukkuetta pelaamaan hänelle samalla tavalla.

Madridissa entinen Ronaldon pianonkantaja, Karim Benzema, pelaa puolestaan parasta kauttaan pitkään aikaan.

– Ennen pelasin Cristianolle, nyt olen hyökkäyksen johtaja. Yritin aina syöttää hänelle, jotta hän voisi tehdä enemmän maaleja. Siksi jouduin jäämään taustalle, mutta nyt saan näyttää osaavani tehdä maaleja, 31-vuotias Benzema sanoi France Football -lehden kansijutussa, joka oli otsikoitu Rakastan elämääni.

Veropetoksesta hiljattain tuomittu ja raiskauksesta epäilty Ronaldo tuskin voi sanoa samaa.

Juventus kohtaa Atletico Madridin 12. maaliskuuta kotonaan. Avausosa päätti Madridissa Atleticolle 2–0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?