Isoisällä pimeni vintti Ruotsissa: Löi nyrkillä 8-vuotiasta jalkapalloilijaa – ”Sairasta”

Julkaistu: , Päivitetty:

Jalkapallo
Ruotsalainen isoisä on tuomittu ehdonalaiseen vankeuteen ja sakkoihin 8-vuotiaan juniorijalkapalloilijan pahoinpitelystä, kertoo Sydsvenskan.
Malmössä ilmestyvän Sydsvenskanin mukaan isoisä ryntäsi kentälle viime vuoden huhtikuussa, kun hänen tyttärenpoikansa kaatui pahasti kamppaillessaan pallosta vastustajan kanssa.

Poika löi päänsä kentän vieressä olleeseen betoniseinään, ja isoisä näki punaista. Hän löi tyttärenpoikansa kanssa kamppaillutta poikaa nyrkillä selkään.

Uhri kertoi oikeudessa ”vanhuksen” iskun tehneen niin kipeää, että selkään sattui viikon ajan. Pojan äidin mukaan lapsen selässä oli pitkään punainen jälki eikä tämä uskaltanut tapauksen jälkeen nukkua pitkään yksin.

Isoisä sanoi poliisikuulustelussa joutuneensa paniikkiin, koska luuli tyttärenpoikansa kuolevan päähänsä saamaan iskuun. Isoisä väitti, että ei muista mitään kentän tapahtumista. Hän myös kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Oikeus ei uskonut miehen selityksiä, vaan tuomitsi hänet pahoinpitelystä. Ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sakkojen lisäksi hänen pitää maksaa reilun 500 euron korvaukset uhrilleen.

Vastustajajoukkueen valmentaja tuomitsi isoisän toiminnan kovin sanoin.

– Ei lasta saa lyödä. Oli tosi sairasta, että aikuinen – vanha ukko – ryntäsi kentälle ja löi pientä lasta. Olin oikeudessa todistajana ja sanoin, että hänen pitäisi hävetä, valmentaja sanoi Sydsvenskanille.