Naisten jalkapallon MM-kisapelejä 2023 Pohjois-Koreaan? Fifan puheenjohtaja Infantino: ”Se olisi mahtavaa”

Julkaistu:

jalkapallo
Vuoden 2023 naisten jalkapallon MM-kisojen hakupaperit on jätettävä 15. maaliskuuta.
Ensi kesän yksi isoista urheilutapahtumista on Ranskassa pelattavat naisten jalkapallon MM-kisat. Ranskan jälkeen MM-kisat pelataan 2023, ja lopputurnauksen järjestämisestä kiinnostuneiden maiden on jätettävä hakemukset 15. maaliskuuta mennessä.

Yksi mahdollinen yhteinen hakemus saattaa tulla Etelä- ja Pohjois-Korealta. Etelä-Korean pääkaupungin Soulin pormestari muistutti Guardianin haastattelussa, että yhteishakemuksella olisi mahdollista liennyttää Korean niemimaan jännittynyttä tilannetta. Suunnitelma maiden mahdollisesta yhteisestä hakemuksesta on saanut ainakin Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon innostumaan.

– Olen ymmärtänyt, että Etelä- ja Pohjois-Korea hakevat yhdessä vuoden 2023 MM-kisoja. Se olisi mahtavaa, Infantino sanoi Skylle.

Seuraavat naisten MM-kisat pelattaneen Aasiassa, Oseaniassa, Afrikassa tai Etelä-Afrikassa. MM-kisahakemuksensa ovat jo jättäneet Aasian liiton maista Australia ja Japani. Oseaniasta kisoja hakee Uusi-Seelanti ja Afrikasta Etelä-Afrikka. Jalkapallossa Australia vaihtoi kymmenkunta vuotta sitten maanosaliittoa ja siirtyi Oseaniasta Aasiaan.

Lisäksi Etelä- ja Pohjois-Korean yhteishakemuksen lisäksi hakemusta odotetaan vielä Kolumbialta ja Thaimaalta.

Ennakkoarvioissa todennäköisimpänä kisajärjestäjänä pidetään Australiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt