Grafiikka paljastaa, missä vaara vaanii vastustajaa – näin Teemu Pukki on iskenyt 23 maaliaan

Julkaistu:

Jalkapallo
Hurjassa vireessä olevan Teemu Pukin maali syntyy yleensä oikealla jalalla, yhdellä kosketuksella toisella puoliajalla ja kotikentällä.
Hyökkääjä Teemu Pukki jahtaa tosissaan Englannin Championshipin maalikuninkuutta sekä Norwichin maaliennätystä.

Viime aikoina tahti on kiihtynyt siihen pisteeseen, että olisi uutinen, mikäli Pukki ei osuisi.

Sarjan kärkijoukkue kohtaa lauantaina Bristol Cityn, jota vastaan Huuhkajien ykköspyssyllä on mahdollisuus jatkaa maaliputkeaan jo seitsemään peräkkäiseen otteluun. Kuudessa edellisessä Pukki on osunut peräti kahdeksan kertaa.

Kaikkiaan hänellä on kasassa jo 23 maalia Englannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Se on hänen kaikkien aikojen maaliennätyksensä yhden kauden aikana ja kolme maalia enemmän, mihin Shefki Kuqi pystyi parhaimmillaan Championship-kaudella.

Koosteen Pukin kauden maaleista voit katsoa alta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pukki pitää piikkipaikkaa tämän kauden Championshipin maalipörssissä. Hänellä on hyvät saumat tehdä myös Norwichin kaikkien aikojen maaliennätys.

116-vuotiaan seuran ennätystä pitää hallussaan Ralph Hunt, joka iski kaudella 1955–1956 31 maalia silloisella Englannin kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla.

Pukki on sarjaosumiensa lisäksi osunut kauden aikana kolmesti Huuhkajissa ja kerran Englannin liigacupissa. Hän teki Kansojen liigan kolmessa ensimmäisessä ottelussa Suomen voittomaalin.Pukin Championship-maaleista suurin osa (16) on syntynyt oikealla jalalla ja yhdellä kosketuksella (14). Maalia on edeltänyt kaksi kosketusta kahdeksan kertaa. Vain kerran hän on osumaansa ennen ottanut palloon useamman kosketuksen.

Viisi kertaa Pukki on osunut vasemmalla jalallaan, kerran oikealla reidellään ja kerran rinnallaan. Yhtään päämaalia kotkalaisella ei tällä kaudella ole.


Norwich kärki on erikoistunut ottelun loppupuolen osumiin, minkä vuoksi on alettu puhua ”Pukki-timestä” eli Pukin ajasta. Kolme kauden maaleista on syntynyt tuomarin antamalla lisäajalla, myöhäisin pelin 97. minuutin voittomaali Millwallin verkkoon.

Peräti 16 Pukin maaleista on syntynyt ottelun toisella puoliajalla.

Suomalainen viihtyy melkein yhtä hyvin kotikentällä kuin vieraissa. Maaleista 13 on syntynyt Norwichin Carrow Roadilla ja kymmenen matkapeleissä.


Kaikkiaan Pukki on osunut 16:a Championshipin vastustajaa vastaan. Maalia hän ei toistaiseksi ole onnistunut tekemään ainoastaan Nottinghamin, Aston Villan, Hullin, Brentfordin, Stoken, Bristol Cityn ja Wiganin verkkoon.

Nottinghamin ja Brentfordin Norwich on kohdannut jo kahdesti, joten niitä vastaan maali jää varmasti syntymättä. Pukki oli loukkaantunut, kun Norwich kohtasi ne ensimmäisen kerran syksyllä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt