Manchester City ei hätkähtänyt ”lilliputin” maalia – selvin numeroin jatkoon

Julkaistu:

Jalkapallo
Newportin jättiyllätys jäi haaveeksi, kun Manchester City näytti voimansa.
Manchester City jyräsi väkisin jatkoon Englannin cupissa. Valioliigajätti voitti League Twossa eli Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla olevan Newport Countyn vieraissa 4–1.

Newportillakin oli hetkensä. Rodney Parade -stadionin oli loppuunmyyty, ja lähes 10 000-päinen yleisö kohahti ensimmäisellä puoliajalla, kun Cityn maalivahti Ederson torjui todella upeasti Tyreeq Bakinsonin pukkauksen.

City karkasi toisella puoliajalla 2–0-johtoon Leroy Sanen ja Phil Fodenin osumilla.

Padraig Amond tökkäsi Newportin kavennuksen 88. minuutilla, mutta kotijoukkueen toivo eli vain hetken.

Foden iski nopeasti kavennuksen jälkeen taululle 1–3 ja Riyad Mahred täydensi tarkalla kudillaan Cityn voittonumeroiksi 4–1.

Cityn manageri Josep ”Pep” Guardiola antoi tunnustusta vahvasti taistelleelle Newportille.

– Tämä oli todella kova ottelu. Uskoimme jo, että homma on selvä, mutta sitten he kavensivat. He (Newport) näyttivät meille, kuinka uskomattomia he ovat. Isot kehut heille, Guardiola sanoi BT Sportille.

Joukkueet ovat myös taloudellisesti täysin eri sarjoissa. Newportin pelaajista maksettu yhteenlaskettu siirtosumma on 70 000 puntaa (noin 80 000 euroa), Cityn 450 miljoonaa puntaa (n. 512 miljoonaa euroa).

Manchester City taistelee edelleen neljästä pokaalista: Englannin cupin lisäksi se tavoittelee Valioliigan, Mestarien liigan ja Englannin liigacupin mestaruuksia.

– Jokainen peli on täysin erilainen. Pelaat League Twon joukkuetta vastaan, sitten Mestarien liigaa. Jokaiseen otteluun täytyy sopeutua. On suuri virhe, jos alkaa uskoa olevansa parempi kuin kukaan muu, Guardiola sanoi.

Manchester City pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Schalkea vastaan Mestarien liigassa. Newportia odottaa tiistaina ottelu Notts Countyn vieraana League Twossa.

Newport ei yltänyt jättiyllätykseen mutta se voi olla tyytyväinen tämän kauden cuptaipaleeseensa. Se oli edennyt viidennelle kierrokselle Cityä vastaan pudottamalla cupista aikaisemmin mm. Leicesterin ja Middlesbrough’n.

Newportin joukkue teki ottelun jälkeen stadionillaan kunniakierroksen, jonka aikana fanit osoittivat heille suosiota seisaaltaan.

– Olen niin ylpeä pelaajistani. He ansaitsevat kaikki kehut. Tämän (tuloksen) voi ottaa kahdella tavalla. Joko voimme sääliä itseämme tai päättää kauden vahvasti liigassa, Newportin manageri Michael Flynn sanoi BT Sportille.

Englannin cupin 5. kierros lauantaina:

Newport–Manchester C 1–4 (0–0)
51. Leroy Sane 0–1, 75. Phil Foden 0–2, 88. Padraig Amond 1–2, 89. Foden 1–3, 90. Riyad Mahrez 1–4.

Wimbledon–Millwall 0–1 (0–1)
5. Murray Wallace 0–1.

Brighton–Derby 2–1 (2–0)
33. Anthony Knockaert 1–0, 45. Jürgen Locadia 2–0, 81. Ashley Cole 2–1.

Watford varmisti jatkopaikkansa jo perjantaina voittamalla QPR:n 1–0.

Sunnuntaina: Bristol C–Wolverhampton, Doncaster–Crystal P ja Swansea–Brentford.

Maanantaina: Chelsea–Manchester U.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt